10 rezoluții de început de an pentru copii

Iată-ne intrați cu arme și bagaje, cu cățel și cu purcel în 2024. Este timpul să reflectăm la cum a fost anul pe care tocmai l-am lăsat în urmă și să ne gândim cum vrem să-l abordăm pe cel ce tocmai a sosit. Adică este timpul pentru așa-numitele rezoluții de început de an! Deși acestea sunt asociate în mod normal cu ceva ce fac adulții, de ce nu le-ar putea face și copiii? Astfel, micuții vor avea de înfruntat de-a lungul întregului an o serie de provocări care îi vor motiva să fie mai organizați, mai responsabili și mai deschiși în a accepta lucruri noi. Iată câteva idei:

1. Să îmi fac patul în fiecare dimineață: fără îndoială, făcutul patului este una dintre primele sarcini pe care le primesc copiii de îndată ce sunt suficient de măricei ca să o poată face. Este o modalitate foarte simplă pentru ei de a nu se mai simți “bebeluși” și de a dobândi o anumită responsabilitate.

2. Să am mai multă grijă de igiena personală: renunțarea la insistențele pe care mama și tata sunt nevoiți să le aplice pentru ca cel mic să se spele pe mâini și pe dinți va fi o adevărată provocare pentru familie. Gama Miradent de produse de igienă orală pentru copii poate fi de mare ajutor în această problemă deoarece oferă soluții atât pentru copiii micuți (periuțe de dinți cu diverse forme de animale simpatice, clepsidră pentru cronometrarea celor 3 minute necesare periajului corect etc), cât și pentru cei mai măricei (produse pentru purtătorii de aparat dentar, pentru controlul plăcii bacteriene etc).

Miradent3. Să împart mai mult: copiilor le este greu să împărtă cu alți copii jucăriile, gustărelele etc. Acest lucru se datorează faptului că este o abilitate socială dificil și de predat, dar și de învățat. Prin urmare, încurajează-ți micuțul să includă această rezoluție pe lista lui! Îl va ajuta să stabilească relații mai bune cu colegii și prietenii. De exemplu, ar putea împărți cu prietenii o cutie cu biscuiți bio Hero în formă de animăluțe simpatice.

4. Să îmi strâng jucăriile: nu sunt puține momentele când tata sau mama se lovesc împiedicându-se sau călcând pe o jucarie lăsată la întâmplare prin casă. În plus, atâtea jucării se strică din această cauză! Includerea pe lista de rezoluții de început de an și a promisiunii că va încerca să fie mai responsabil cu jucăriile lui va fi un mare plus pentru micuțul tău. Îl va ajuta să conștientizeze că trebuie să aibă mai multă grijă de lucrurile sale și să le strângă după ce le folosește pentru a nu se strica sau pentru a nu răni pe cineva.

5. Să învăț să fac mai multe lucruri singur: ​​în funcție de vârsta copilului, lista poate cuprinde de la legarea șireturilor până la a învăța să-și facă singur o gustare simplă (un sendviș, de exemplu). Fără îndoială, a-l lăsa pe cel mic să învețe să facă tot mai multe lucruri singur este cel mai bun mod de a-i deschide calea spre independență.

fetita leaga sireturile6. Să îmi stabilesc o rutină în făcutul temelor: în general, copiilor le este greu să găsească motivația pentru a-și face temele. Este de înțeles, dacă ne gândim că au de ales între a face acest lucru sau a se juca. Prin urmare, este datoria părinților să încerce noi modalități de a-i determina să creeze o rutină bună în făcutul temelor.

7. Să fac sport și să mă joc mai mult în aer liber: în zilele noastre, copiii petrec multe ore cu telefonul în mână, uitându-se la televizor sau jucându-se jocuri video. Încurajați-i să petreacă mai mult timp în aer liber anul viitor! O modalitate bună de a atinge acest obiectiv este să-i înscrieți la un sport al cărui antrenament se desfășoară predominant în aer liber. După un astfel de antrenament, mânuțele se curăță foarte simplu cu apa sanitară electrolizată Aquaint, 100% naturală.

8. Să fiu mai ascultător: a asculta de mama și de tata face parte din procesul de învățare. Este o modalitate de a regla comportamentul celor mici și de a-i învăța să respecte reguli. Iată de ce a asculta de părinți și de sfaturile lor reprezintă o rezoluție bună de pus pe listă.

9. Să ajut la punerea și/sau la strângerea mesei: la fel ca rezoluția cu făcutul patului, această nouă provocare îi va face pe copii să fie conștienți de treburile casnice și-i va ajuta să colaboreze cu ceilalți membri ai familiei.

10. Să mănânc mai sănătos: știm cu toții că, odată ce copiii au dat de gustul zahărului sau de mâncarea fast-food, cu greu mai poți să-i deturnezi. Rolul părinților este să promoveze întotdeauna o alimentație sănătoasă și echilibrată, optând pentru gustări sănătoase făcute cu ingrediente naturale, făra sare, fără zahăr adăugat, coloranți, conservanți sau alte lucruri care nu au ce căuta într-un aliment. Gustările, batoanele de ovăz cu fructe, rondelele, snackurile și biscuiții din gama bio Organix corespund perfect acestei rezoluții. La fel și acadelele fără zahăr, vegane Xylipop de la Miradent.

OrganixV-am dat mai sus doar câteva idei de rezoluții de început de an pentru copii, dar lista poate conține multe altele. Nu uitați ca la finalul anului să verificați împreună dacă au fost îndeplinite!

DISTRIBUIE
Importator si distribuitor pe piata din Romania de produse pentru copii inca din anul 1992: Huggies, Organix, Humana, Braun medical, Colief, Baby Nova, Medela, Nuby, Hero Baby, si multe altele. Este foarte posibil sa fi folosit pentru copilul tau pana acum cel putin un produs de la noi! 😊 Hai sa ne cunoastem mai bine! Magazin online propriu: https://www.primele-cumparaturi.ro/
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU