Armonie in Viata: Parteneri si Parinti Constienti

Joi 14 Mai 2015
București

 

Eveniment de lansare a cartilor: Primeste iubirea pe care o doresti si Daruieste iubirea care vindeca, de Harville HENDRIX & Helen LaKelly HUNT

 

Primeste iubirea pe care o doresti Daruieste iubirea care vindeca lansare de carte

Editura Herald are placerea sa anunte dubla lansare a celor mai indragite carti scrise de cuplul de psihoterapeuti Harville Hendrix, Ph.D,. si Helen LaKelly Hunt, Ph.D., care au revolutionat vietile a milioane de oameni din intreaga lume.

Evenimentul va avea loc joi, 14 mai, in spatiul cultural primitor oferit de terasa librariei Carturesti Verona, din strada Pictor Arthur Verona nr. 13-15, Bucuresti.

Timp de aproximativ doua ore, intre 18:30 si 20:30, organizatorii va propun sa luati parte la o discutie informativa si plina de caldura, in compania Otiliei Mantelers si a lui Gaspar Gyorgy, unii dintre cei mai buni cunoscatori ai operei lui Harville si Helen si organizatori ai celui mai important eveniment PSI al anului: atelierele pentru cupluri si pentru parinti sustinute chiar de Harville Hendrix si Helen LaKelly Hunt la Bucuresti, in 23 si 24 mai (informatii suplimentare despre acest eveniment, pe www.harville-helen.ro).

  • Otilia MANTELERS – este expert in parentaj, sustine traininguri de playful parenting si se ocupa de blogul otilia-mantelers.urbankid.ro
  • Gaspar GYORGY – este psihoterapeut clinician si presedinte al Asociatiei Multiculturale de Psihologie si Psihoterapie

Abonează-te la Newsletter GOKID!
Îți trimitem Invitații la Evenimente, Newslettere de Weekend și Povestea de Duminică Seara
+ CADOU 

14 Jocuri pentru Dezvoltarea Inteligenței Emoționale

 VREAU! 

Evenimentul este dedicat tuturor celor care isi doresc sa afle despre modul in care experientele acumulate in copilarie le influenteaza profilul emotional, relatia de iubire sau stilul de parentaj. In plus, publicului i se vor prezenta solutii pentru o comunicare autentica si pentru obtinerea unor relatii implinite, solutii pe care Harville Hendrix si Helen Hunt le dezvolta in aceste carti-eveniment.

 * * *

Pentru omul secolului XXI, relatiile interumane reprezinta cea mai importanta resursa la care avem acces. Relatiile bazate pe atasament si incredere sunt adapostul nostru in momente de stres, durere si suferinta. Harville Hendrix si Helen LaKelly Hunt au scris aceste ghiduri de relationare care, la modul cel mai sincer, sunt doua cadouri esentiale pentru viata si merita sa-si gaseasca locul in fiecare biblioteca personala din Romania. Prin parcurgerea lor avem sansa de a transforma iubirea intr-o calatorie de-o viata, avandu-i alaturi pe cei mai iubiti noua – partenerii si copiii nostri.

Otilia Mantelers si Gaspar Gyorgy

 

CINE SUNT HARVILLE HENDRIX si HELEN LAKELLY HUNT:

Harville Hendrix este terapeut clinician, cunoscut la nivel global pentru lucrul terapeutic cu cuplurile. In 1957 a absolvit Mercer University din Macon, Georgia, aceeasi universitate care i-a conferit titlul de doctor onorific in stiinte umaniste in anul 1989. Detine un doctorat in psihologie si religie, dupa ce a absolvit School of Divinity din cadrul University of Chicago.

Helen LaKelly Hunt este cunoscuta in Statele Unite ale Americii ca activista pentru miscarea drepturilor femeii si detine doua masterate, in urma absolvirii cursurilor Southern Methodist University din Dallas, precum si un doctorat in psihologie la Union Theological Seminary din New York.

Harville Hendrix si Helen LaKelly Hunt sunt casatoriti din anul 1982. Ei sunt cocreatorii Terapiei Relaționale Imago si au dezvoltat conceptul de „parteneriat constient”. Colaborarea prolifica dintre cei doi s-a concretizat prin publicarea a noua carti dedicate relatiilor intime si parentajului.

 

“IMAGO-ul este nu doar imaginea interioara a sexului opus, este si o descriere a partilor renegate din noi.”

Harville Hendrix

 

Primeste iubirea pe care o doresti – Harville Hendrix

Primeste iubirea pe care o doresti – Harville HendrixVandut in peste doua milioane de exemplare in intreaga lume, Primeste iubirea pe care o doresti este cel mai apreciat ghid de transformare a unei relatii intime intr-o sursa neintrerupta de iubire si armonie. In aceasta carte, Harville Hendrix prezinta abilitatile de relationare care au ajutat deja sute de mii de cupluri sa inlocuiasca eficient confruntarea si criticile cu un proces de vindecare ce are la baza dezvoltarea si sustinerea reciproce. Acest ghid extraordinar de practic descrie tehnica revolutionara a Terapiei Relationale Imago, care combina mai multe discipline – printre care se numara stiintele comportamentale, psihologia abisala, terapia cognitiva si terapia Gestalt – pentru a crea un program ce urmareste rezolvarea conflictelor si innoirea comunicarii si pasiunii.

Primeste iubirea pe care o doresti descrie cele trei etape ale relatiei de cuplu, furnizeaza studii de caz ilustrative si ofera recomandari folositoare pentru a depasi obstacolele care stau in calea unei legaturi puternice in interiorul cuplului.

In primul rand, Hendrix expune stadiile majoritatii relatiilor – atractia, iubirea romantica si lupta pentru putere – si sugereaza modalitati prin care partenerii pot asocia conflictele din relatia lor cu fiecare dintre aceste stadii. Apoi exploreaza metode pentru obtinerea unei „Casnicii Constiente”, in cadrul careia sunt readuse in atentie fazele initiale ale iubirii romantice si confruntarea este inlocuita treptat cu dezvoltarea si sustinerea. In cele din urma, autorul incorporeaza aceste idei intr-un curs terapeutic unic, oferind o serie de exercitii utile care conduc la intelegere, rezolutie si revitalizare.

 

Daruieste iubirea care vindeca – Harville Hendrix si Helen LaKelly Hunt

Daruieste iubirea care vindeca – Harville Hendrix si Helen LaKelly HuntDaruieste iubirea care vindeca este un instrument extrem de pretios pentru construirea unei relatii durabile si sanatoase cu propriii copii. Parintele constient, dupa cum explica autorii, isi cunoaste lipsurile (cel mai adesea provocate de o relatie defectuoasa cu parintii, in propria copilarie) si este atent ca acestea sa nu ii stirbeasca legatura cu copilul.

Unul dintre aspectele cruciale subliniate de Hendrix este utilizarea dialogului intentional, care s-a dovedit ca optimizeaza comunicarea parinte-copil: folosind tehnica Dialogului Imago – oglindire-validare-empatizare -, parintele nu intampina problemele copilului prin critici sau acuzatii, ci prin disponibilitatea de a asculta si de a-i recunoaste emotiile asa cum sunt, nu asa cum considera parintele ca ar trebui sa fie.

Adevarul profund transformator pe care il dezvaluie Harville Hendrix si Helen LaKelly Hunt este ca, urmarindu-si constient reactiile fata de comportamentul si manifestarile copilului, parintii pot invata de la el, descoperind propriile „puncte de vindecare”. Tratandu-i pe cei mici cu respect si intelegere, parintii ii incurajeaza sa fie ei insisi si sa se cunoasca in profunzime.

 * * *

Locatie: Cafeneaua Carturesti Verona

!! INTRAREA la eveniment este LIBERA !!

Mai multe detalii despre eveniment puteti afla direct de pe pagina de Facebook dedicata:

https://www.facebook.com/events/398803770326798/

***

Contact: Corina Grigoriu, Senior Project Manager Editura Herald – 0772.075.641 sau [email protected]

Parteneri media: Otilia Mantelers, Asociatia Multiculturala de Psihologie si Psihoterapie, Bookblog.ro, Bookuria.info, Booktopia.ro, Filme-carti.ro, Hyperliteratura.ro, Fundatia Calea Victoriei, Societatesicultura.ro, Agentiadecarte.ro, Cafegradiva.ro, Urbankid.ro, Totuldespremame.ro, Mamicaurbana.ro, Gokid.ro, Suntpitic.ro, Calendarulmagic.ro, AcademiaHeidi.ro, Raftulcuidei.ro, Semnebune.ro, Romaniapozitiva.ro, Gratuitor.ro, 10beneficii.ro, Rabbit Media

 

Detalii Eveniment

Data:
Joi 14 Mai 2015

Program:
18:30:00 - 20:30:00

Orasul:
București

Detalii Locație

Librăria Cărturești

Județ:
Sector 1

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
str. Arthur Verona nr.13-15

DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL