Atelier de confecționat marionete Matrioșka

18:00:00 - 18:00:00
Sâmbătă 14 Noiembrie 2015
București

 

Atelier de confecționat marionete Matrioșka pentru copii 2-6 ani la Lill’put-Baby parking

 

Atelier de confecționat marionete Matrioșka

 

Odată, după cum spune una dintre legende, cunoscutul pictor rus Serghei Maliutin ținea în mână un ou de lemn pictat și o jucărie japoneză. Aceste jucării diferite, realizate în două colțuri diferite ale Pământului, i-au dat o idee interesantă: imediat a schițat pe hârtie o păpușă hazlie, apoi încă una și încă una… La rugămintea pictorului, strungarul V. Zvezdocikin a realizat, din lemn, forma dorită. Serghei Maliutin a pictat-o. Așa a venit pe lume fetița îmbrăcată în sarafan rusesc: cu șalul ei, cu cocoșul negru în brațe. În interiorul ei se mai ascundeau încă șapte figurine, una mai mică decât alta, ultima, cea de-a opta, înfățișând un bebeluș în fașă. Cineva, văzând-o, a exclamat „Ptiu, este chiar Matriona!” Și așa a primit fetița numele de Matriona, de la care mai târziu s-a format diminutivul Matrioșka. Cocoșul era deseori un simbol al fertilității, în Rusia și în toată Europa, dar mai ales în Franța: dovadă a prosperității și fecundității, imaginea sa țopăie de jur împrejurul clopotnițelor.

Vă invităm sâmbătă, 14 noiembrie, ora 18.00, la un atelierul de confecționat marionete unde vor prinde viata în mâinile micuților marionete matryoshka îmbinate din dragoste, fetru și alte materiale textile și sufletești, unde încurajăm copiii să-și petreacă timpul liber jucându-se isteț și creativ, plăcut și folositor.

Cost atelier: 50 de lei / copil. Atelierul durează o oră. Fraţii primesc discount 30%.

Pentru înscrieri, va rugăm să trimiteţi un email la adresa: [email protected]. Vor avea acces la atelier doar copiii înscriși pe email.

Număr minim de copii: 3

Număr maxim de copii: 8

Intervalul de vârstă sugerat: 2 – 6 ani

 

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 14 Noiembrie 2015

Program:
18:00:00 - 18:00:00

Orasul:
București

Detalii Locație

Lill’put

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Strada Serg. Maj. Stefan Sorescu 34

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL