Atelier de Ilustrație Botanică cu Alexia Udriște

16 ani
10:00 - 13:00
Duminică 08 Iulie 2018
București

Ilustrația botanică este o artă care îmbină armonios studiul botanicii cu estetica și care, din păcate, rămâne slab reprezentată la noi. Cu excepția Angiolinei Santocono (1889-1969), pictorița care și-a dedicat viața și arta ilustrației botanice odată ce a descoperit frumusețea acestui domeniu la vârsta de 72 de ani, în istoria botanicii românești sunt extrem de puține alte exemple de astfel de artiști ilustratori.

Sperăm să influențăm tineri sau mai puțin tineri artiști, studenți la arte sau doar pasionați de ilustrație, să acorde o șansă botanicii și să se alăture efortului nostru de-a împleti cele două domenii. Duminica aceasta, o doriță mare a creatorilor Grădinii Istorice prinde viață prin organizarea primului atelier de ilustrație botanică sub îndrumarea artistei ilustratoare Alexia Udriște. Vom instala în Grădină, într-un loc umbros, mesele de lucru, vom aduce planșete, hârtie, pensulele și acuarelele și, alături de ea, vom parcurge straturile cu plante, vom alege câte una și o vom ilustra împreună.

CUI SE ADRESEAZĂ?
Atelierul este conceput pentru adulții de peste 16 ani, pasionați de ilustrație, începători sau avansați.

CINE ȚINE ATELIERUL?
Alexia Udriște este o ilustratoare entuziasmată de ilustrația botanică. În restul timpului se ocupă cu ilustrația de carte, cu advertising și cu designul de produs. Lucreză ca freelancer de patru ani în care acuarela și plantele i-au acaparat tot timpul liber.
Duminică dimineața, pe 8 iulie, vă dă întânire în Grădina Istorică, pentru a picta împreună câteva dintre plantele cultivate de noi în Grădină.

CE FACEM?
Avem 3 ore în care vom experimenta cu pigmenții și tehnicile, în așa fel ca la finalul sesiunii, fiecare participant/ă să fi reușit să observe și să picteze una din plantele Grădinii Istorice.

CUM VĂ ÎNSCRIEȚI?
Pentru înscrieri vă rugăm să trimiteți un email pe adresa [email protected] în care să menționați participarea la Atelierul de Ilustrație. Veți primi un răspuns de confirmare în limita celor 10 locuri disponibile. Atelierul este dedicat adulților peste 16 ani.

UNDE SE ÎNTÂMPLĂ?
Grădina Istorică este amplasată în cadrul Grădinii Botanice din București, pe Șoseaua Cotroceni 32, în spatele serelor vechi. Ca să ne găsiți ușor, întrebați la intrare. Accesul participanților confirmați prin email este gratuit.

CE VĂ TREBUIE?
Răbdare și entuziasm! Restul—pensule, culori, hârtie—le vom aduce noi.

Grădina Istorică este proiectul unui grup de inițiativă, cu contribuția Ierburi Uitate și a Grădinii Botanice ”D. Brândză” a Universității din București, susținut prin Fondul IKEA pentru Mediul Urban, finanțat de IKEA România și gestionat de Fundația Comunitară București.

Detalii Eveniment

Data:
Duminică 08 Iulie 2018

Program:
10:00 - 13:00

Orasul:
București

Detalii Locație

Grădina Botanică București

Județ:
București

Oraș:
București

Adresa:
Șoseaua Cotroceni, Sos.Cotroceni, 32

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL