Ateliere Creative Gratuite la Muzeul Național “George Enescu”

11:00
Sâmbătă 16 Martie 2019
București

Invităm copiii cu vârste între 6-10 ani la 4 ateliere creative gratuite la Muzeul Național “George Enescu” (Calea Victoriei, nr. 141), în zilele de 16 și 17 martie. Coordonatori: Adina Sibianu – compozitor și muzeograf; Diana Gheorghiu – compozitor; Irina Strîmbeanu – Cercetașii României.

Sâmbătă, de la 11:00 – ATELIER DE IMPROVIZAȚIE ȘI JOCURI RITMICE. Cu ajutorul instrumentelor de percuție acordabile și neacordabile copiii se vor juca, vor improviza, vor experimenta diferite ritmuri muzicale individual sau în grup.

De la ora 12:00 – ATELIER DE CONFECȚIONAT MICI INSTRUMENTE DE PERCUȚIE.
Ritmul este un element important în muzică, iar instrumentele de percuție ne ajută să îmbogățim sonor orice lucrare muzicală. Ne vom confecționa propriile mici instrumente (shaker, tamburină/zurgălăi), folosind materiale la îndemână.

Duminică, de la ora 11:00 – ATELIER DE SUPRAVIEȚUIRE. Întocmai ca haiducii vremurilor trecute, o să învățăm tehnici de supraviețuire. De la împachetarea bagajului, la noduri și tehnici de aprindere a focului, de la adăpost la rețete culinare.

De la ora 12:00 – ATELIER DE CONFECȚIONAT INSTRUMENTE. TOBIȚE. Toba sau ”doba” – cum i se spune în Maramureș – va prinde viață în mâinile pricepute care vor lipi și vor decora acest instrument. În timp ce vom meșteri, o să vorbim despre rolul membranei, al corpului rezonator și vom învăța câteva ritmuri simple pe care la vom bate, la final, pe tobele proaspăt confecționate.

Vârsta recomandată pentru toate atelierele: 6 – 10 ani.

Participarea copiilor la ateliere este gratuită, în limita locurilor disponibile. Înscrierile se fac prin mesaj privat pe pagina de facebook https://www.facebook.com/UCIMR, până pe vineri, 15 martie, ora 14.00, specificând numele copilului înscris, vârsta și ora atelierului ales (puteți opta pentru mai multe ateliere, dar trebuie specificat acest lucru). Durata unui atelier este de aproximativ 50 de minute. Între ateliere va exista o scurtă pauză.

Părinții/însoțitorii vor putea rămâne să viziteze muzeul, achitând biletul de intrare, în valoare de 5 lei.

Prin înscrierea la ateliere, părinții/ tutorii legali își exprimă acordul pentru fotografierea copiilor (în scopul documentării evenimentului) și postarea fotografiilor (fără tag pe persoană) într-un album dedicat evenimentului, pe paginile UCIMR și Muzeului Național ”George Enescu”.

Atelierele se desfășoară prin proiectul ”100 de ani în 100 de concerte”, organizat de UCIMR și finanțat de Primăria Sector 1 București prin Centrul Cultural Sector 1, în cadrul programului ”Centenar pentru toti – sesiunea 2017-2020”.

IMPORTANT! Vă rugăm să ne anunțați dacă, din diferite motive, ați rezervat un loc și nu mai puteți participa. Locurile sunt limitate și anunțându-ne din timp dați șansa unui alt copil să se bucure de o experiență frumoasă! Vă mulțumim!

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 16 Martie 2019

Program:
De la 11:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL