Ateliere de vară Mr. Mentorus pentru super-copii

14:00:00 - 18:00:00
Duminică 17 August 2014

 

Copiii energici și deschiși către nou pot participa, în perioada 17 august-5 septembrie, la o serie de mini-ateliere-de-vară pentru super-copii!

Timp de 3 saptamani, vom avea 3 sesiuni de 4 zile (luni pană joi) după-amiaza, de la 14:00 la 18:00!

Activitățile se potrivesc grupei de vârstă: 7-12 ani

Traineri: echipa Mr. Mentorus

 

Victor și Paul, căutând printre materiale creative! JUCÂNDU-NE CU 7 TIPURI DE INTELIGENȚĂ!

atelierele se vor desfășura de-a lungul a 7 tipuri de inteligență posibile pentru un individ, iar materialele de lucru precum și toate activitățile se vor potrivi acestora. Cele 7 tipuri de inteligență abordate sunt:

1. Inteligența matematică/rațională: ea se ocupă cu cifrele, logica. Se potrivește mai mult fizicienilor și matematicienilor. Copiii care au o astfel de inteligență vor fi atrași de activitățile logice, care folosesc cifre și lucruri concrete.

2. Inteligența vizuală și spațială: ea se ocupă cu lumea exterioară. Se potrivește mai mult pictorilor, oamenilor care lucrează în construcții, designerilor etc. Copiii care au o astfel de inteligență vor fi atrași de activitățile în care trebuie să vizualizeze mental și apoi să reprezinte fizic (desenat, pictat, creat etc.).

3. Inteligența verbală și auditivă: se ocupă cu semantica, oratoria. Se potrivește mai mult poeților, jurnaliștilor, umoriștilor, trainerilor. Este un tip de inteligență necesar aproape oricui la un moment dat în viață. Copiii care au o astfel de inteligență vor fi atrași mai mult de activitățile de creativitate scrisă și vorbită (povești etc.)

4. Inteligența muzicală și ritmică: se ocupă, ca și numele ei, cu muzica și ritmul. Se potrivește muzicienilor, dar și oamenilor care caută să găsească ritmul în toate sensurile vieții. Copiii care au o astfel de inteligență se concentrează mai bine atunci când înțeleg și ”prind” ritmul activității. 

5. Inteligența corporal-kinestezică: este inteligența miscării. Se potrivește, evident, sportivilor de tot felul, dar și celor care execută activități în care este nevoie de o bună coordonare a miscărilor: de exemplu tamplarilor/sculptorilor. Copiii cu acest tip de inteligență se vor simți mai bine în activități în care este necesară mișcare (a corpului, dar și a minții) și  în care găsesc elemente palpabile.

6. Inteligența intra-personală: are legătură cu sinele. Se potrivește oamenilor solitari, artiștilor, poeților și celor care trebuie să creeze prin a se cunoaște și îmbunătăți pe sine, nu pe cei din jurul său. Aceste persoane preferă să lucreze singure, în liniște. Copiii cu acest tip de inteligență vor prefera o activitate individuală în fața uneia de grup și vor lucra excelent de unii singuri.

7. Inteligența inter-personală: e inversul celei intra-personale, având legătură cu interacțiunea. Se potrivește oamenilor cu spirit de lider, care vor să conducă prin forța umană. Copiii cu acest tip de inteligență vor prefera proiecte/activități de grup în care vor uni membri echipei și îi vor conduce către rezultat.

Toţi indivizii normali au, într-o anumită măsură, fiecare din tipurile de inteligență de mai sus. Ceea ce este diferit la fiecare este gradul lor de dezvoltare și modul unic în care sunt combinate. De exemplu, un viitor chirurg trebuie să posede cu siguranță și o inteligență matematică și una kinestezică. Poate chiar si muzicală, ritmică – sunt atâția chirurgi care operează pe muzică! La sfârșitul celor 4 zile de activități, părinții vor primi o prezentare personalizată pe copilul lor, care va prezenta felul în care s-a comportat acesta în funcție de activitate și tipurile de inteligență majoritare!

***

Exemple de activități educativ-distractive desfășurate, care ating tipurile de inteligență menționate mai sus:

 • dezvoltare personală prin joc
 • experimente chimiceimage6
 • desen si pictura
 • comunicare si improvizație
 • creație
 • dezvoltarea vorbirii, oratoriei
 • educație financiară
 • dezvoltarea inteligenței emoționale
 • dezvoltarea inteligenței cognitive
 • logică și gândire critică
 • lectură
 • actorie și  mini-scenete
 • percuție
 • coordonarea mișcărilor
 • dezvoltarea mintii: șah
 • descoperirea pasiunilor

 ***

ORAR mini-ateliere de vară:  În perioada 17 august-5 septembrie, alege saptamana potrivita pentru voi!

Luni-Joi: 14:00-18:00 (cu pauze la fiecare oră, coordonate de facilitatori)

Atelierele se vor desfășura la sediul Mr. Mentorus. (Zona Drumul Sării, sector 6, București)

 ***

Cost: 130 lei/participant/curs 4 zile/ 4 ore pe zi  sau

50 lei/participant/zi – oricare din zile de luni până joi (Atenție! Înscrierea la o singură zi de curs nu include evaluarea finală a copilului)

**reducere 10% pentru grupuri de 3 minim copii (reducerea nu se cumulează cu alte reduceri)

***

Rezultate:

 • Rezultatele obținute și evoluția copiilor vor fi consemnate în fișe de observație iar la finalul celor 2 săptămâni de școală părinții vor putea să vadă cum au evoluat cei mici în activități individuale și de grup.
 • La cerere, o sedință (durată o oră) gratuită de mentorat pentru părinți, în timpul sau la finalul perioadei de atelier.

***

Pentru inscrieri, va rugam sa ne contactati pe e-mail, la [email protected] sau prin telefon, la +40729 240 611!

 

 

 

Detalii Eveniment

Data:
Duminică 17 August 2014

Program:
14:00:00 - 18:00:00

Orasul:

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din !
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL