Atelierul de povești 5-12 ani la Muzeul Satului

10:30 - 11:30
Sâmbătă 23 Martie 2024
București

Atelierul de povești se adresează copiilor între 5 și 12 ani și este organizat împreună cu Asociația De Basm.

În cadrul acestui atelier plin de imaginaţie şi creativitate, copiii se vor întâlni cu personaje și întâmplări fantastice, cu zmei care scriu poezii, spiriduși care se luptă cu temele la matematică și vrăjitoare care descifrează tainele zborului, pitici de grădină prietenoși, libelule zănatice și vulpi polare friguroase. Grupe de minimum 10, maximum 15 copii.

Atelierul durează o oră și se desfășoară de la 10:30 la 11:30 în Sala Levănțică din Șos. Kiseleff nr. 28.

Taxa de înscriere este de 50 de lei/participant 80 lei pentru frați și se achită în avans, detaliele de plată le găsiți în formular.

Atelierul se desfășoară în următoarele date:

2 martie – Peripețiile lui Covrigel cu Victoria Pătrașcu (copii 6 – 8 ani)

Peripețiile lui Covrigel este o poveste despre generozitate, despre bucuria de a dărui celorlalți. Este totodată o poveste despre lucrurile mici pe care nu le mai băgăm de seamă, despre gesturile frumoase pe care am putea să le facem pentru a colora și bucura viețile celorlalți. Cu ajutorul teatrului Kamishibai si alături de scriitoarea Victoria Pătrașcu, copiii prezenți la atelier vor porni în aventură alături de Covrigel, îi vor afla povestea și o vor duce mai departe. Și – cine știe – poate, împreună, vom înființa o țară a covrigeilor generoși unde nimeni nu se simte singur sau uiat și unde ne vom desfăta la final și cu….o surpriză plină de mac!

9 martie – Atelierul de poveste cu Cristina Beatrice Preda (copii 6 – 9 ani)

A venit primăvara la noi și primăvară ar fi trebuit să fie și în Pădurea Într-o Parte, dacă nu se revolta Piticul cel Amăgitor de povești, purtător de plasă și de păpădii fără puf! La atelierul de storytelling, Cristina Beatrice Preda îi invită pe copii să citească împreună cartea ,,Pădurea Într-o Parte’’ și să-i compună apoi piticului un mărțișor dintr-o poveste în sughițuri, cu gust de urzici.

23 martie – Atelierul de de întrebări fantastice cu Adina Rosetti (copii 8 – 12 ani)

Prințese care pornesc în căutarea zmeilor, broscuțe curajoase și Feți-Frumoși cărora le-a pierit curajul, zmei care scriu poezii, spiriduși care se luptă cu temele la matematică și vrăjitoare care descifrează tainele zborului… Haideți cu copiii la o întâlnire cu personajele basmelor clasice, așa cum nu le-ați mai văzut, în care vom povesti, vom desena și vom zbura cu imaginația până hăt-departe!

Atelier inspirat de cărțile “De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură” și “De ce și-a pierdut balaurului tableta” (Ed. Arthur)

30 martie – Să construim un erou! cu Cosmin Perțan (copii 10 – 12 ani)

Un atelier de scriere creatoare în care copiii vor învăța să schițeze personaje, pozitive și negative, să structureze o poveste care să scoată în evidență personajul și să îl ajute să se dezvolte, să creeze o fișă de personaj și un traseu narativ și să conducă un destin ficțional înspre un final satisfăcător din punct de vedere emoțional. Printre abilitățile potențate de acest atelier se numără imaginația, gândirea abstractă, gândirea logică, gândirea practică, inteligența emoțională, empatia, concizia în exprimare, capacitatea de a lua decizii și altele.

6 aprilie – Să inventăm o poveste cu Cameleonul Cami! cu Luminița Corneanu (copii 5 – 10)

„Să inventăm o poveste cu Cameleonul Cami!” este un atelier de dezvoltare a imaginației copiilor. Ce se va întâmpla la atelier: Vom citi un fragment din cartea Cameleonul Cami pleacă în Tibet de Luminița Corneanu, cu ilustrații de Andrei Damian, Ed. Vlad și Cartea cu Genius, Grupul Editorial ART, București, 2023. Apoi, pornind de la personajul principal, vom imagina noi situații, noi încurcături, noi aventuri pentru el. Ne vom juca cu rimele și vom învăța să scriem o mică poveste în versuri.

📍 Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” – Vezi pe hartă/traseu

TOATE EVENIMENTELE


⚠️ GOKID.ro este portal de promovare de evenimente și activități pentru copii. În cazul anulării sau amânării evenimentelor recomandate responsabilitatea aparține organizatorilor. Vă rugăm să contactați organizatorii pentru confirmarea desfășurării evenimentelor la datele anunțate. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă dorim să vă bucurați de evenimente cât mai reușite!

Sursa: https://www.facebook.com/events/1461757681363347/1461759158029866/

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 23 Martie 2024

Program:
10:30 - 11:30

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL