Cele Mai Apreciate Articole pe Blogurile de Parenting din România în 2017

Educatori bine pregătiți înseamnă copii fericiți! Cum se poate face educație prin joc și voie bună!

de ROBERT DIACONEASA @ DADDYCOOL.RO

Cele Mai Apreciate Articole pe Blogurile de Parenting din Romania 2017 Daddycool

 

Cred foarte tare în faptul că prichindeii noștri trebuie să fie introduși în sistemul de învățământ prin metode care să le insufle dragostea pentru școală, pentru colectiv, pentru educatori. Cred că trebuie făcută educație cu dragoste, cu bucurie și entuziasm. Și mai cred că educatorii ar trebui să fie mereu sursa lor de energie pozitivă.

Visez la momente în care Ingrid vine entuziasmată de la grădiniță și povestește despre cât de frumos a fost alături de colegii ei. Despre cum s-au distrat în natură. Despre cum au făcut tot felul de jocuri care le-au stimulat imaginația, curajul, capacități de tot felul. Visez cum îmi povestește entuziasmată și fascinată despre educatoarea ei. Despre cât e de bună, de calmă, de veselă, de inteligentă...

CITEŞTE ARTICOLUL

Învățământul în lume, episodul 1. Școala în Anglia

de IOANA MARINESCU @ PISICAPESÂRMĂ.RO

Cele Mai Apreciate Articole pe Blogurile de Parenting din România 2017 Pisica pe Sarma

Programa este prea încărcată, modalitatea de predare învechită, orarul prea lung, copiii prea mulți în clasă, pretențiile exagerate. Sunt realități ale sistemului românesc de învățământ, care se discută până la epuizare în toate mediile. Părinții sunt tot mai speriați și întorc capul cu speranță către modele de succes din afară. Nu că pe acolo ar zbura zâne cu baghete magice și nu ar exista lipsuri, ci doar pentru că aceste sisteme sunt centrate mai mult pe copil și nevoile lui și se perfecționează în permanență tot întru binele micului viitor cetățean.

M-am gândit că ar fi util și interesant să aflăm cum e școala în “lumea civilizată” , așa că mi-am luat la întrebări prietenii și cunoștințele de prin țări străine, cu copii de vârstă școlară. Am vrut să aflu părerea omului din postura de “client” al sistemului de învățământ.

CITEŞTE ARTICOLUL

Oana Moraru: Copiii au devenit o liniuță în agenda de lucru a părinților!

de ANCA BOLD GHEORGHE @ BLOGÎNTANDEM.RO

Cele Mai Apreciate Articole pe Blogurile de Parenting din România 2017 Bloag in Tandem

A face temele înseamnă în primul rând a duce un lucru de la cap la coadă, fără întreruperi și fără timpi morți. Înainte de asta copilul trebuie obișnuit să facă mici sarcini administrative în casă, care să fie absolut responsabilitatea lui.
Să nu vă imaginați că o să aveți copii autonomi și dornici să-și facă temele, dacă nu au fost învățați de mici cu treabă în casă, cu responsabilități pe care să le învețe de la cap la coadă.

Dacă sunt obișnuiți cu mulți stimuli (vizuali, auditivi), cu multe jucării colorate, cu televizorul care merge pe fundal în perioada de maximă plasticitate…în fața temelor e ca și cum îi pui să lupte contra naturii pe care noi am modelat-o în ei.
Temele sunt o treabă liniară, univocă, pas cu pas, unde gândirea trebuie să fie focusată pe o singură linie de judecată.

CITEŞTE ARTICOLUL

Citeşte şi: Cele Mai Populare Articole pe Blogurile de Parenting în 2015

Crești un sot și un tata! E fiul tău! Crește-l frumos!

de GABRIELA MAALOUF @ GABRIELAMAALOUF.RO 

Cele Mai Apreciate Articole pe Blogurile de Parenting din România 2017 Gabriela Maalouf

Era un doar un micuț băiețel ca oricare altul, cu obrăjori bucalati precum un ursuleț de plus pufos. Lumea ii spunea Motanas. Buclele lui bălai și răzvrătire erau irezistibile! Ți-ai fi plimbat degetele prin ele o vesnicie și încă un minut.

Micutul își iubea enorm mama, ca orice copil pe lumea asta! Se juca cu mașinuțele in timp ce mama lui gătea, dar ii plăcea și sa o ajute la bucatarie sau cu alte treburi prin casa. Câteodată se îndeletnicea cu îngrijitul bebelușilor moșteniți de la verișoara lui. Ii ceruse odată tatălui lui sa ii cumpere un bebeluș de la magazin, dar primise un răspuns ferm: ” Doar fetele au grija de bebeluși.” Lacrimi fierbinți i-au curs năvalnic pe obrăjorii lui pufoși!

CITEŞTE ARTICOLUL

Simona Gherghe, mamă de fată

de MARIA COMAN @ MOTHERSANDTHECITY.RO

Cele Mai Apreciate Articole pe Blogurile de Parenting din Romania 2017 Simona Gherghe

 

Acum vreo 15 ani ne strângeam seara acasă la una dintre noi, vinerea, în mod special, să ne uităm la Dansez pentru tine. Ne adunam de pe drumuri, de pe la filmări, de pe unde ne ducea jobul, căci pe vremea aceea rar stăteam acasă. A fost prima noastră tradiţie.Câţiva ani mai târziu a venit prima tură de copii. Cam toţi odată, au 7 ani şi un pic acum. Noi am continuat să ne vedem. Mai rar, ce e drept, pentru că nu mai lucrăm în acelaşi loc, am crescut, am adunat rate şi alte obiceiuri, dar ne străduim să ne vedem măcar odată pe an. Nu ne iese întotdeauna, ce e drept. Dar la anul sigur vom reuşi, pentru că la botezul fetiţei Simonei Gherghe sigur nu va lipsi nimeni…

CITEŞTE ARTICOLUL

De ce dispar/se pierd copiii? Un material de Poliția Română și Blogulmamei.ro

de CRISTINA OLOGEANU @ BLOGULMAMEI.RO 

Cele Mai Apreciate Articole pe Blogurile de Parenting din România 2017 Blogul Mamei

Acum ceva vreme, am asistatat la o lecție deschisă despre siguranța copiilor. Un program realizat în colaborare cu Poliția Română. Un program foarte foarte util. Copiilor, părinților, profesorilor. Pe durata unui an, la școală, copiii sunt învățați cum să reacționeze în anumite situații, cum să procedeze atunci când s-au rătăcit, când sunt în pericol, ș.a.m.d.

Vă invit să citiți aici detalii despre acest proiect. Un proiect ce mi-a întărit convingerea că în școlile din România este nevoie de astfel de ore, și nu organizate de vreo firmă sau alta! Ci chiar la nivel de școală să se implementeze ceva de genul acesta. O oră pe lună nu cred că ar fi un deranj prea mare din partea școlii. Mi-ar plăcea ca lucruri de genul acesta să se întâmple în fiecare școală din România.

CITEŞTE ARTICOLUL

Vezi şi: VIDEO. Testul Marshmallow. Amânarea Recompensei, Cheia Succesului

Noi ne îmbătrânim copiii

de ANDREEA IATAGAN @ EDUCAŢIECUDRAGOSTE.RO

Cele Mai Apreciate Articole pe Blogurile de Parenting din România 2017 Educatie cu Dragoste

Trăim într-o lume obosită şi obositoare. Noi suntem obosiţi şi devenim obositori pentru copiii noştri, pe care îi apostrofăm, îi certăm, în grăbim mereu, îi tragem după noi, îi sâcăim, îi cicălim, le dăm mereu câte ceva de făcut. Şi, ce e cel mai grav, îi copleşim cu oboseala noastră.

Copiii noştri sunt apatici şi din cauza noastră. Şi-au pierdut din entuziasm, din veselie, bucurie, curiozitate, poftă de bulgăreală, de stropit cu apă, de înghiontit în joacă, de glume inocente, de jocuri, de mâncat zăpada, de scos limba la fulgii care cad din cer.

CITEŞTE ARTICOLUL

Un business profitabil: băncile private de celule stem sau comerțul cu speranțe

de MIRUNA IOANI @ ŞIBLONDELEGÂNDESC.RO 

Cele Mai Apreciate Articole pe Blogurile de Parenting din România 2017 Si Blondele Gandesc

Cea mai bună investiție e în copilul tău, îmi spunea mama de când eram mică. Și asta cred că simte orice părinte normal la cap. Atunci când aștepți un copil, vrei să îi dai tot ce-i mai bun pe lume. Tu, ca părinte, ți-ai da pielea de pe tine, mănânci pâine cu unt 3 luni de zile, doar ca să te asiguri că al tău copil va fi sănătos și fericit.

Acest articol apare ca urmare a celei mai recente ediții Baby Boom (târg cu produse pentru bebeluși) de săptămâna trecută, când la standurile băncilor de celule stem erau cozi ca la pâinea caldă. Plus, weekend-ul ăsta se întâmplă un alt târg în București și tare vreau ca părinții să fie informați din surse neutre înainte de a scoate banul și semna contractul.

CITEŞTE ARTICOLUL

Vezi şi: 7 Animaţii Geniale despre Frici +5 Ani. Scurtmetraje Interesante despre Frica de Întuneri, de Zbor, de Pierdere şi de Oameni

Copilul meu nu mananca! O campanie florinabadea.ro dedicata parintilor

de FLORINA BADEA @ FLORINABADEA.RO 

Cele Mai Apreciate Articole pe Blogurile de Parenting din România 2017 Florina Badea

”Copilul meu nu mananca” sau ”Asta mic al meu nu vrea sa manance nimic, nu stiu cum traieste!” sunt cele mai frecvente fraze pe care le aud de la mamele cu care vorbesc despre copii si alimentatia lor, insotite de cate o privire trista sau un oftat din adancuri. Intotdeauna e foarte greu sa le ofer un sfat pe loc, pentru ca alimentatia copiilor nu e chiar asa simpla cum pare si nu e niciodata doar o problema de targuieli si apoi de gatit. Factorii din spatele lingurii pe care copilul o duce sau nu la gura sunt foarte multi, de la primii pasi in diversificare, pana la ce relatie au parintii lui – nu cu mancarea neaparat, ci relatia dintre mama si tata.

Dar de ce nu mananca copiii nostri, de fapt? Si de ce ne doare pe noi atat de tare acest lucru? Care e problema…

CITEŞTE ARTICOLUL

de ce se trag băieții de puță

de DANIEL OSMANOVICI @ TATAINCEPATOR.RO 

DECI …întrebare/curiozitate ….de ce se trag băieții de puță până se învinețesc. E vorba de nepotul meu de 2 ani și cred că de foarte mulți alți băieți, adică nu e un caz singular.  Oare eu cum făceam că nu îmi amintesc :))

Se intervine cumva? De ce o fac? Îi oprim? Îi pedepsim? Îi încurajăm? Când începe și când se oprește? Ne îngrijorăm? Ne panicăm? Îi ducem la doctor?

Pe scut răspunsul e așa …se trag pentru că se descoperă. Se trag pentru că o au și nu înțeleg ce e cu ea acolo. Se trag pentru că e posibil să aibă o infecție. Ca orice exagerare, rană sau sângerare …trebuie mers la doctor.

Am provocat o discuție pe fb și iată răspunsurile mamelor cu experineță în domeniu (am făcut o selecție și am exclus contrazicerile).

CITEŞTE ARTICOLUL

PAGINA URMĂTOARE

Pagina precedenta
1
2
3
Pagina urmatoare
DISTRIBUIE
Hey! Sunt fondatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe fetiţa mea, Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 10 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot timpul care a trecut mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Îmi doresc sincer ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU