Conferinta Michael Thompson

Sâmbătă 21 Martie 2015
Cluj-Napoca

 

Mic dejun cu taticii

7:30 – 8:45 – Mic dejun cu taticii
Importanta tatilor in viata copiilor, un eveniment dedicat in exclusivitate taticilor!

Pe parcursul indelungii sale experiente de psiholog, Michael Thompson a observat ca taticii tind sa vina cu mai multa usurintă la sesiunile la care mamele nu sunt prezente. Oare de ce? Pornind de la aceasta observatie, el a creat o intalnire speciala pentru tatici, in care sa povesteasca impreuna ca de la barbat la barbat, fara privirea curioasa si competenta a mamei. Tatii au o influenta profunda asupra dezvoltarii copiilor lor, in feluri usor diferite de cele ale mamelor. Ei sunt cei care incurajeaza calitatile exploratoare ale copiilor, independenta si ambitia lor. In aceasta prezentare, Dr. Thompson va impartasi in felul sau cald si apropiat, studii si cercetari referitoare la importanta rolului de tata si va raspunde dilemelor cărora le fac fata taticii.

Sesiunea I

9:00 – 12:30 – Sesiunea I
Natura baietilor: Cum sa intelegem mai bine baietii, cum sa le protejam viata emotionala, in ce fel trebuie sa ne comportam cu baietii, ca parinti si educatori?

De la cele mai fragede varste, baietii sunt victimele unor stereotipuri legate de masculinitate: baietii/barbatii nu isi arata sentimentele, nu le place nimic ce ar putea fi considerat feminin, evita sa-si arate slabiciunile sau sa para vulnerabili. Crescand cu aceste prejudecati, un baiat poate deveni retras, frustrat, cu mari dificultati de adaptare. Vom intelege cum sa evitam aceste capcane si cum sa ajutam baietii sa creasca armonios, sa fie echilibrati si sa isi dezvolte in mod sanatos stima de sine, astfel incat la adolescenta sa ramana pozitivi, adaptabili si deschisi din punct de vedere emotional.

Sesiunea a II-a

14:00 – 15:30 – Sesiunea a II-a
Cum sa crestem copii responsabili

Vom intelege de ce in educatia copiilor consecventa trebuie sa devina lege si vom invata cum trebuie sa comunicam cu copiii pentru ca ei sa inteleaga ce inseamna un comportament responsabil. Vom afla raspunsurile la urmatoarele intrebari: Ce fel de efecte produc diferitele stiluri de parentaj? Care stil de educatie ajuta la formarea unui copil competent? Dr. Thompson se foloseste de cazuri reale si de rezultatele unor studii pentru a evidentia efectele produse de diversele stiluri parentale si ofera o reteta „de suflet” pentru a creste copii fericiti, echilibrati, integri, increzatori in fortele proprii, cu un sistem de valori sanatos.

Ce ne dorim pentru copiii nostri?

16:00 – 17:30 – Ce ne dorim pentru copiii nostri?
Ce putem face ca parinti si dascali pentru a-i ajuta pe copii sa aiba succes la scoala si in viata si pentru a fi fericiti?
Dr. Thompson descrie calatoria, din punct de vedere psihologic, pe care copiii o parcurg de-a lungul anilor petrecuti in scoala. Le reaminteste parintilor ca motivatia copiilor nu este neaparat legata de note. Copiii au mecanisme de auto-monitorizare si se evalueaza in functie de 3 factori: conectarea cu cei din jur, recunoasterea de care se bucura din partea colegilor si profesorilor si un sentiment de putere sau competenta. Dr. Thompson ofera exemple de situatii in care acesti factori sunt prezenti. Dr. Thompson crede ca elevii sunt de trei tipuri: 1) cei al caror traseu este marcat in special de succes, 2) cei care par ca au dificultati la scoala dar reusesc sa le gestioneze si 3) cei care trec prin scoala acumuland frustrare, ajungand chiar sa se simta deznadajduiti. In fiecare exemplu de mai sus copiii resimt, intr-un fel sau altul, presiune. In acelasi timp, fiecare copil poate fi ajutat sa-si dezvolte strategii pentru a face fata acestor presiuni, pentru a avea succes si pentru a ajunge sa se bucure cu adevarat de timpul petrecut la scoala si de statutul de elev.

 

Locatie: Grand Hotel Italia, Str. Trifoiului – Vasile Conta, Cluj-Napoca.

 

Despre Michael G. Thompson

Michael G. Thompson, Ph.D. este consultant, autor al mai multor carti pe teme de educatie si parentaj, si psiholog specializat in consilierea copiilor si a familiilor acestora. A fost invitat ca speaker si consultant in peste sapte sute de scoli din Statele Unite, si a sustinut conferinte in scoli internationale din America Centrala, din Europa, Africa si Asia. Datorita expertizei lui in psihologia copilului si a cercetarii indelungate prin care a cautat sa inteleaga dezvoltarea emotionala a baietilor, a fost invitat sa vorbeasca in emisiuni precum „The Today Show”, „The Oprah Winfrey Show”, „ABC 20/20″, „CBS 60 Minutes”, „The Early Show” si „Good Morning America”. Articole scrise de el au aparut in publicatii reputabile in Statele Unite, cum ar fi „The New York Times”, „The Washington Post”, „Newsweek”, „Time”, „U.S. News” si „World Report”. Dr. Thompson este casatorit cu Dr. Theresa McNally, la randul ei psihoterapeut si este tatal a doi copii si bunicul a doua nepoate.

 

Inscrierile se pot face aici.

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 21 Martie 2015

Program:
07:30:00 - 07:30:00

Orasul:
Cluj-Napoca

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Cluj-Napoca!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL