Aditi Gupta: A taboo-free way to talk about periods – [subtirare în română]

Ciclu. Sânge. Menstruație. Scârbos. Secret. Ascuns. De ce?

[ VEZI TOATĂ SECŢIUNEA VIDEO SMART ? FUN PARENTING ]

Vezi şi:

LOCAŢII KID-FRIENDLY: 8 Super Excursii de Weekend În Familie la 100 km de Bucureşti

PARENTING: Cat Timp Ar Trebui Să Petreacă un Copil la Calculator?

EVENIMENTE: Evenimente pentru Copii Astăzi

„Fetele au prima menstruație în clasele a șasea și a șaptea, dar în sistemul educațional doar în a opta și a noua se predă despre asta. Fiind un subiect tabu, profesorii sar peste acest capitol.

Deci la școală nu se învață despre menstruație, iar părinții nu vorbesc despre asta. Ce fac fetele? De acum două decenii până acum nu s-a schimbat nimic. I-am povestit lui Tuhin ce am descoperit și ne-am gândit, ce ar fi dacă am putea crea ceva ce ar învăța fetele despre menstruație pe cont propriu; ceva ce ar ajuta profesorii și părinții să vorbească despre ciclu cu fetele tinere.

În timpul cercetării mele am adunat multe povestiri. Acestea erau exemple de experiențe ale fetelor legate de ciclu. Aceste povestiri ar trezi curiozitatea fetelor și le-ar ajuta să vorbească despre asta într-un cerc intim. Asta voiam să facem. Am vrut ceva care să trezească curiozitatea fetelor ca să afle mai multe despre asta. Să folosim exemplele astea ca să învățăm fetele despre ciclu.

Așa că am decis să facem benzi desenate, în care personajele să joace aceste povești și să educe fetele despre menstruație într-un mod amuzant și atrăgător. Ca să reprezentăm fetele în fazele diferite ale pubertății, avem trei personaje. Pinki, care încă nu a avut ciclu, Jiya, care va avea primul ciclu în timpul povestirii, și Mira, care are ciclu menstrual de mai multă vreme. Mai este un personaj, Priya Didi. Prin ea, fetele învață despre diferite aspecte din procesul de maturizare și despre igiena necesară.”

Sursa: Cum Să Vorbim Despre Menstruaţie Fără Tabuuri @ ted.com

SURSĂyoutube.com/ted.com
DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU