Cum ii invatam pe cei mici sa vorbeasca despre tot ce li se intampla, despre amalgamul de emotii si sentimente ce de atatea ori ii tulbura si nici ei si nici noi nu stim ce se intampla?
Copiii au nevoie sa invete ”stiinta emotiilor”. La fel cum il inveti pe copil sa mearga, sa vorbeasca, ori sa faca la olita, si gestionarea emotiilor trebuie sa faca parte din lucrurile pe care trebuie sa le oferi copilului in primii ani de viata. Cu aceasta abilitate nu ne nastem, ci o dobandim.
Si cum inveti copilul sa-si recunoasca emotiile, sa vorbeasca despre ce simte, sa raspunda intr-un fel sanatos emotiilor pe care le simte? Cum altfel decat prin joc, descoperind ce se afla in ”Cutiuta cu Emotii”.
In ”Cutiuta cu Emotii” gasim emotiile noastre de baza- Bucurie, Tristete, Furie, Frica, Surpiza, Dezgust. Ele nu sunt bune sau rele. Ele sunt pur si simplu. Si daca sunt acolo in ”Cutiuta” inseamna ca au un rost, acelea de a ne atrage atentia ca exista o durere in noi care are nevoie de vindecare. Daca spunem ca exista in cutiuta emotii negative sau rele, copilul simte ca are o parte negativa sau rea in el si va face tot posibilul sa respinga si sa ascunda acea parte.
Ce facem noi la acest curs? Invatam stiinta Emotiilor, jucandu-ne!
Prima si prima data, vom invata sa numin si sa identificam emotiile pe care le simtim. Cand copilul spune cum se simte (furios, trist, bucuros) el reuseste să se conecteze cu sine, să vadă ce se întâmplă cu el, ce anume l-a infuriat sau l-a intristat. Si asta il ajuta sa stie ce se intimpla cu el si ce sa faca cu ceea ce simte.
Dupa ce identificam emotia, copilul este incurajat sa simta acea emotie. Va intelege ca este in regula sa simta acea emotie. Nu este nimic in neregula cu el daca simte acea emotie (nu e nimic in neregula daca simti furie sau frica). Lasandu-i sa simta acea emotie, copiii observa inca un lucru foarte important: ca emotiile vin si pleaca. Nu raman pentru todeauna.
In aceasta stiinta a emotiilor, este foarte important sa-i spunem copilului că tot ce simte e în regulă. Orice emoție e bună și el e un copil bun chiar dacă simte furie sau gelozie față de prietenul său. Si ca emotia este cea care determina comportamentul.
Costul workshopului este de 100 lei/copil.
Durata: 2 ore
Locurile sunt limitate! Se va forma o grupa de max 12 copiii.
Te poti inscrie trimtind un mail la [email protected] sau un SMS la 0726.199.608 precizand numele workshopului