Educația în Natură- Pedagogia Daneză

21-22 Aprilie 2018
Cluj-Napoca

Veste grozava pentru toti cei pasionati de modul extraordinar in care se dezvolta copiii in aer liber, urmandu-li-se nevoile, oferindu-le libertate de miscare si exprimare!

Centrul Educational ”Stejarul Pitic” din Cluj Napoca, impreuna cu ”Inside-Out-Nature”, Danemarca, va organiza un curs care sa hraneasca sufletele educatorilor si parintilor care vor sa afle mai multe lucruri despre acest mod in care pot creste copiii.

Este a doua ediție a acestui curs, primul a avut loc în primăvara anului trecut și a infestat cu succes 21 de pedagogi și părinți, cu virusul educației în natură. 🙂
Condusi fiind de dorinta de a afla cat mai mult posibil despre educatia in aer liber, i-am adus la Cluj-Napoca pe cei de la Inside-Out Nature, despre care am aflat prin intermediul documentarului acestuia https://youtu.be/Jkiij9dJfcw
Ne vor impartasi din experienta lor de mai bine de 15 ani in acest domeniu.

Cursul se adreseaza:
* oricărui adult care apreciază educația copiilor în natură;
* educatorilor de grupe de prescolari;
* liderilor de la grupele de Cercetasi;
* invatatori de clase primare;
* parinti cu copii de 1-10 ani.

Cursul isi doreste sa:
– Ofere participantilor o baza teoretica legată de educația în aer liber;
– Ofere activitati si experiente practice in aer liber;
– Permita participantilor sa inteleaga “ce”-ul si cum”-ul invatarii si dezvoltarii copiilor în aer liber;
– Crearea unei retele locale de specialisti in educatia in aer liber;
– Inspire si responsabilizeze participantii sa reflecteze asupra acestui fel de educatie si sa isi dezvolte propria practica.

Cursul va fi sustinut in limba engleza.

Locuri limitate: maxim 23 de participanti.

Cand?
Primul modul:
Sambata 21 aprilie 2018 – 10.00-18.00
Duminica 22 aprilie – 09.00-17.00

Al doilea modul
Sambata 9 iunie – 10.00-18.00
Duminica 10 iunie 2018 09.00-17.00

 

VEZI TOATE EVENIMENTELE DIN WEEKEND

Cum ma inscriu?
* completati formularul de inscriere online https://goo.gl/forms/Ez7Nw7iBsrvSC75N2
* achitati taxa de inscriere – in maxim 5 zie din momentul inscrierii (numarul de locuri este limitat)

Investitie:
Costul total al cursului, pt. ambele module – aprilie și iunie, este de 350 euro. Plata se poate face in doua transe, jumatate la inscriere si a doua jumatate pana in data de 16 aprilie.
Plata taxei se poate face prin banca sau in numerar la sediul Centrului Stejarul pitic, pe str. Lapusului nr.22 (in lei la rata de schimb valutar de vanzare de la ING Bank). Pentru detalii privind plata taxei scrieti pe adresa [email protected], tel. 0762-619127

Daca ai nelamuriri, intrebari sau sugestii legate de curs, spune-ni-le:
Anca Stan – tel. 0742 028 990, [email protected]

Despre „Inside-Out-Nature”:
http://www.insideoutnature.com/
Inside-Out-Nature este lider in materie de traininguri ce ofera specialistilor posibilitatea sa isi dezvolte propriul program in aer liber, in propria lor locatie, indiferent de localizarea geografica pe care o au. Fondatorul si directorul Jane Williams-Siegfredsen este o fosta invatatoare de scoala primara si lector la Bridgwater College si a fost unul dintre membrii echipei de la Bridgwater care a vizitat Danemarca in 1993 si a preluat ideile care au stat la infiintarea primei scoli in padure din Marea Britanie. In cei 15 ani de activitate, Inside-out-Nature a sustinut cursuri peste tot in lume incepand cu Danemarca, Marea Britanie, Belgia si Grecia, dar si in locuri mai indepartate, cum ar fi Canada, Australia, Taiwan; dorindu-si sa ofere fiecarui participant competentele si increderea de a utiliza mediul inconjurator ca o resursa de invatare pentru copii, tineri si adulti.

Despre „Stejarul pitic”

Suntem un Centru educațional pentru copii de 1-6 ani, înființat acum 6 ani, în Cluj-Napoca. Am pornit atunci ca ”Alle Kinder” – creșă și grădi, având program de învățare a limbii germane, învățare prin joacă, dezvoltare socio-emoțională.
Din 2016, am deschis al doilea sediu și am separat fizic grupele de limba germană de cele de creșă și grădi în natură și engleză. Așa a apărut „Stejarul pitic” – după povestea „Stejarul pitic, cel mai bun tătic”, scrisă de Victoria Patrascu (citește-o, e minuată!)
Avem azi 35 de copii de 2-6 ani, care petrec prima parte a zilei afară, la baza noastră de la Muzeul satului. Am început programul în natură în septembrie 2016 cu încredere deplină în învățarea prin joacă , în natură.
Fiecare copil din aceasta grupa are ocazia zi de zi, sa isi urmeze propriul interes, sa invete si sa se dezvolte in ritmul lui. Modul in care acesti copii s-au dezvoltat pana acum, este unul incredibil! De la retinere la exprimare cu dezinvoltura, de la simplu observator la actiune proprie, de la nevoia de jucarii la inventat jucarii din materiale din mediul natural. Creativitatea si imaginatia lor nu are limite, acest grup de copii urmandu-si zi de zi provocarea interioara.
Ne dorim ca educația în natură să devină cât mai răspândită și cât mai accesibilă, în România. Pentru asta, organizăm pentru a doua oară acest curs, pentru a răspândi acest „virus” minunat. Te așteptăm cu drag!

https://web.facebook.com/events/220178168555777/

Detalii Eveniment

Perioada:
21-22 Aprilie 2018

Ora incepere:
10:00

Ora terminare:
17:00

Orasul:
Cluj-Napoca

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Cluj-Napoca!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL