8+ Evenimente la Noaptea Muzeelor 2019 @ București, 18 mai

Sâmbătă 18 Mai 2019
București

Peste 150 de spații ale unor muzee și entități culturale publice și private din București și din țară vor fi deschise în noaptea de 18 mai la Noaptea Muzeelor, pentru expoziții, intervenții și experimente artistice, proiecții, dans, piese de teatru și concerte.

Noaptea Muzeelor este un eveniment european iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa în anul 2005. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). Noaptea Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc pe 18 mai.

Iată câteva dintre muzeele din Capitală care și-au anunțat participarea la eveniment: Muzeul Național al Țăranului, Muzeul Național de Istorie Naturală ,,Grigore Antipa”, Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Național de Geologie, Muzeul ,,George Enescu”, Muzeul Municipiului București, Muzeul Băncii Naționale a României, Muzeul Național al Aviației Române, Muzeul Național al Pompierilor, Muzeul de Artă ,,Vasile Grigore”, Muzeul Național Cotroceni, Muzeul Căilor Ferate Române, Muzeul Național de Artă Contemporană, Muzeul de Artă Veche Apuseană ,,Dumitru Furnică Minovici”, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, Muzeul Național al Literaturii Române, Muzeul Universității de Arhitectură și Urbanism ,,Ion Mincu”, Muzeul Universității Politehnica.

Vezi lista și harta locațiilor participante.

Vezi evenimentele prilejuite la București de Noaptea Muzeelor 2019:

1.

Noaptea Muzeelor @ Antipa

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” a pregătit pentru Noaptea Muzeelorediția 2019, o serie de activități care includ expoziții temporare, activități de colectare a insectelor nocturne și de interceptare a liliecilor din curtea Muzeului, precum și alte surprize care vor face deliciul unei adevărate aventuri a cunoașterii!

DETALII

2.

Noaptea Muzeelor 2019
@
Opera Comică pentru Copii

Opera Comică pentru Copii se alătură, pentru a patra oară consecutiv, inițiativei globale „Noaptea
Muzeelor” și le oferă experiențe unice și memorabile spectatorilor săi, indiferent de vârstă! Între orele 19:00 și 24:00, cei care vor păși pragul Operei Comice pentru Copii se vor putea întâlni, chiar din foaier, cu muzicieni, vor putea lua parte la ateliere de colorat și desenat. La fiecare sfert de oră,vizitatorii vor putea porni în tururi ghidate prin clădirea Operei Comice pentru Copii. Pe traseu îi vor aștepta acvariile cu pești exotici, o mini expoziție educațională și întâlniri cu personaje din spectacole. La final, copiii sunt așteptați în Sala UnderGrant, unde se vor putea bucura de o mulțime de jocuri logice și de perspicacitate. Intrarea este liberă. Vezi detalii aici.

3.

Noaptea Muzeelor
@ Casa Memorială „Tudor Arghezi – Mărțișor

Casa Memorială „Tudor Arghezi – Mărțișor” îi așteaptă pe cei mici cu „Teatru de umbre – Poveste cu oi” (din „Cartea cu jucării” de Tudor Arghezi). Este istoria unui cuplu neobișnuit, alcătuit dintr-o pisică și un măgar leneș. Povestea, spusă de măicuța într-o seară liniștită, la Casa Mărțișor, este presărată cu haz și cu intervențiile Mitzurei și ale lui Baruțu, copiii scriitorului. Totul se termină cu bine și cu un îndemn la iertare.  Vă invităm să participați! Vom repeta micul spectacol (grupa de vârstă: 5 – 10 ani) la următoarele ore: 12.00 – 12.30 |  16.00 – 16.30  |  18.00 – 18.30.

DETALII

4.

Noaptea Muzeelor 2019
@MNAC

Muzeul Național de Artă Contemporană își deschide ușile pentru o noapte spectaculoasă de artă și relaxare. Descoperiți șase expoziții dispuse pe patru etaje, proiecte speciale și o colecție permanentă ce prezintă o istorie a artei contemporane din România într-un discurs expozițional inedit.

EXPOZIȚII
Parter: Renault și arta, o istorie vie 1967-2019 (FR)
Parter — Sala de Marmură: Neutrasomni. Sorin Neamțu (RO)
Etajul 1: Văzând istoria — 1947-2007. Colecția MNAC
Etajul 3: Yvonne Hasan (1925-2016) (RO)
Etajul 4: Gnomonica. Raphaël Zarka (FR)
Etajul 4 — Auditorium: Organic Proxy. Expoziție de instalații interactive prezentate în parteneriat cu CINETic

DETALII

5.

Noaptea Muzeelor
@Muzeul Hărților

3 x FOCUS PE HARTĂ! 🌍 LA MUZEUL HĂRȚILOR! De NOAPTEA MUZEELOR muzeul a pregătit pentru o serie de evenimente speciale și este deschis între orele 14:00 – 24:00. Accesul este gratuit!

DETALII

6.

Evenimente în Rețeaua Muzeului Mun. București
@Noaptea Muzeelor 2019

Muzeul Municipiului București vă invită să nu ratați în Noaptea Muzeelor nici una din expozițiile deschise pentru dumneavoastră. Toate muzeele din componența MMB vă vor întâmpina cu programe atractive pentru toate vârstele și gusturile distracției.

DETALII

7.

Noaptea Muzeelor
@ Muzeul Țăranului

La Muzeul Național al Țăranului Român, de Noaptea Europeană a Muzeelor, sâmbătă, 18 mai 2019, vă așteptăm să vizitați expoziția temporară „București 100”, deschisă la Sala Irina Nicolau, să vă bucurați de un concert de cânt coral al copiilor din două coruri din cadrul Programului Național Cantus Mundi, să târguiți lucruri frumoase la târgul „Tradiții și meșteșug“, din curtea interioară, dar și să vedeți două filme despre artă, în cadrul Cinema Muzeul Țăranului. Intrarea este liberă.

DETALII

8.

Casa Experimentelor
@ Noaptea Muzeelor 2019

Casa Experimentelor – Romanian Science Center se alătură și anul acesta inițiativei Noaptea muzeelor.
Cei care ne vor trece pragul vor descoperi o expoziție interactivă de tip “hands-on”, în care toate exponatele prezente aici invită la participare.

DETALII

9.

Noaptea la MARe
Noaptea Muzeelor 2019 @ Muzeul de Artă Recentă

Noaptea Muzeelor? Excelent! Vă invităm la… MARe. Suntem cel mai recent muzeu pe harta ”nopții”. Și, cu siguranță, avem cu ce să vă primim. Arhitectură, artă, muzică, poezie, proiecții, atmosferă. O grădină intimă și o cafenea numai bună de început (sau de încheiat!) turul prin oraș. Vom fi deschiși pentru dumneavoastră de la ora 19:00 la ora 02:00 (ora la care intră ultimul vizitator). Vizitarea muzeului se va putea face până la ora 03:00. Intrarea liberă.

DETALII

 

10.

Noaptea de fier
@ Muzeul Român al Recordurilor

In cadrul evenimentului „Noaptea de fier”, colectia de fiare de calcat este accesibila publicului. Vizitatorii muzeului pot afla istoria fierului de calcat si pot urmari evolutia umanitatii prin prisma unui obiect care astazi este considerat banal. De-a lungul timpului insa, fierul de calcat a cunoscut mai multe etape de dezvoltare, indeplinind si alte roluri in cadrul familiei, nu doar pe cel de simpla unealta casnica. De exemplu, la un moment dat, fierul de calcat era oferit mirilor ca un cadou de nunta sau era facut de catre barbat pentru sotia sa.

Colectia expusa la Museum of Romanian Records este cea mai mare din lume, avand peste 35 000 de exponate, fiind omologata de Guinness Book of Records.

  • Acces: 10 lei
  • Orar: 18:00 – 23:00 (ora anuntata pentru inchidere reprezentand ora de intrare a ultimului vizitator)
  • Adresă: Str. Parfumului nr. 25-27, sector 3, Bucuresti

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 18 Mai 2019

Program:
Toata ziua

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL