Festival Jazz Manouche Bucharest * Amfiteatrul TNB

19-20 Iulie 2019
București

FESTIVAL “JAZZ MANOUCHE BUCAREST”
PRIMA EDITIE
19 – 20 IULIE 2019

Conceptul FESTIVALULUI DE “JAZZ MANOUCHE BUCAREST” LA TNB adus din Franta – tara in care Emy Dragoï si-a desavarsit studiile muzicale, primind titlul de “Acordeonistul Anului “, tara unde i-a descoperit pe ilustri promotori ai acestui gen muzical, Django Reinhardt si Stephane Grapelli, dar si un gen muzical care il inspira in propriile aparitii interpretative si creatii componistice. Acorduri muzicale inedite vor fi infatisate publicului intr-o formula vocal-instrumentala, ea insasi speciala.

Acest festival este un omagiu adus marilor muzicieni de jazz manouche- Django Reinhart si Stephane Grappelli.
Django a impus un ritm “swing-ul”,ce avea sa marcheze o epoca intreaga a Parisului interbelic. Din repertoriul acestui Festival nu vor lipsi teme universale, precum MINOR SWING, DAPHNE, BELLEVILLE, DJANGOLOGY,SWING 42, NUAGES,etc.

Alaturi de Emy Dragoï si Jazz Hot Club Romania, va aparea pe scena Cristophe Lartilleaux , un mare muzician , care a dublat chitara in Filmul „DJANGO „cu Reda Kateb. El este fondatorul grupului francez Latcho Drom, alături de care Emy Dragoï, a colaborat timp de 10 ani, avand concerte pe cele mai mari scene din lume.

Un alt protagonist, care se va alatura pe scena este Samy Daussat. El este un cunoscut chitarist în lumea jazzului Gypsi, un muzician profesionist. Timp de 30 de ani, a cântat alaturi de cele mai sonore nume din muzica Jazz Manouche . El este colaborator si in proiectul “Caravan Django” Gypsi Jazz Manouche – Emy Dragoï. Acest proiect a debutat pe scena TNB.

Jazz Hot Club Junior, se va alatura in PREMIERA acestui magnific concept. Din acest grup fac parte violonistele Alessia si Bianca Dragoï, care vor fi acompaniate de Deborah Lartilleaux, (fica marelui chitarit Cristophe Lartilleaux), un mare basist in lumea jazz-ului.

Un alt protagonist al acestui festival este chitaristul gypsi Manase Pandele; stabilit in Spania unde si-a perfectiont cariera in domeniul muzici Swing Gitano, concertand alaturi de monstri sacri ai muzici Gypsi jazz Flamenco.

In acest festival vor sustine un mini- recital Chitaristul Alex Man,un mare iubitor de jazz manouche,avand-o alaturi pe solista Gabriela Costea (voce),ei formand un “DUO” muzical de senzatie, aduc muzica braziliana”bossa-nova” si o transpun pe ritm jazz la TNB.

EMY DRAGOÏ, fondatorul si directorul muzical al acestui proiect muzical ‘ FESTIVAL JAZZ MANOUCHE BUCHAREST’, colaborand si sustinand numeroase spectacole alaturi de David Reinhart, (nepot al lui Django), cu Trio Rosemberg, Bireli Lagrene, Didier Lockwood, infatiseaza publicului o dorinta mai veche a sa, de a organiza acest festival si in Romania. Cu acesta ocazie acest fetival se alatura marilor festivaluri de jazz manouche din intreaga lume.

Alaturi de invitatii mai sus mentionati,se va alatura si indragita actrita a Teatrului National din Bucuresti Aylin Cadar.
Aylin a cochetat cu muzica de la o varsta frageda.In primul ei album,CLOUD,incantatoarea Aylin Cadir exploreaza jazzul imbinandu-l cu influente pop si retro,iar ca rezulta tgasim o combinatie unica si foarte personala.

In Amfiteatrul cel mou de pe acoperisul TNB,Emy Dragoi si invitatii sai va asteapta sa petreceti impreuna seri muzicale magice.

Program – 20 IULIE 2019
Trio Samy Daussat – Jazz Manouche / Raluca Florentina Dragoi
Swing Jazz Violin – Alessia Dragoï – (Tribute Grigoras Dinicu)
Magic Violin Jazz – Bianca Dragoï (Homage a Didier Lockwood)
The New Acordeon France Project by Emy Dragoï
Caravan”Django” Jazz Manouche la TNB


 RECOMANDARE

Detalii Eveniment

Perioada:
19-20 Iulie 2019

Ora incepere:
20:30

Ora terminare:
23:00

Orasul:
București

Detalii Locație

Teatrul National „I.L.Caragiale”

Județ:
Bucuresti

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Bulevardul Nicolae Bălcescu nr 2

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL