Festivalul Filmului Francez 2021

01-11 Iulie 2021
București

Festivalul Filmului Francez (FFF) din România celebrează 25 de ani de existenţă cu o ediţie aniversară, de vară, care va avea loc în 12 oraşe din ţară: Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Arad, Brașov, Brăila, Constanța, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Suceava şi Târgu Mureş.

La București, proiecțiile vor avea loc între 1 şi 11 iulie, atât în sala de cinema Elvire Popesco, cât și în aer liber, pe terasa Le Bistrot Social din curtea Institutului Francez.

Publicul bucureştean va avea ocazia să îl întâlnească pe invitatul special al Festivalului, regizorul Emmanuel Courcol, prezent pe 3 iunie la Cinema Elvire Popesco pentru proiecţia filmului său Un Triomphe. De asemenea, spectatorii vor putea să discute cu alti regizori şi regizoare online, la finalul proiecţiilor.

Selecţia de filme din acest an, care cuprinde comedii, filme de patrimoniu, competiţia filmelor de debut, scurtmetraje şi alte noutăţi, a fost concepută pe baza ecuaţiei 25 = 5 x 5: 5 secţiuni cu câte 5 filme fiecare, pentru a marca 25 de ediţii ale celui mai longeviv festival din România dedicat unei cinematografii naţionale, organizat de Institutul Francez din România alături de partenerii săi. Proiecţiile vor avea loc în săli de cinema sau spaţii culturale şi în aer liber, cu respectarea normelor sanitare care să garanteze siguranţa spectatorilor, dar şi online, pentru prima dată în istoria festivalului.

Trailerul Festivalului

Broșura program cu toate detaliile: https://institutfrancais.ro/bucuresti/brosura-fff/

Toate filmele sunt în franceză, subtitrate în limba română.
Festivalul este organizat de Institutul Francez din România – București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara

Detalii Eveniment

Perioada:
01-11 Iulie 2021

Ora incepere:
20:00

Ora terminare:
23:00

Orasul:
București

Detalii Locație

Cinema Elvira Popescu

Județ:
Sector 1

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Bd. Dacia, nr.77

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL