Festivalul Național de Teatru #32 – Granițe fragile. Istorii fluide | 5-13 noiembrie 2022

05-13 Noiembrie 2022
București

Conceptul festivalului Granițe fragile. Istorii fluide, anunțat după acceptarea mandatului de curatori, ne-a ghidat în structurarea programului care urmărește abordări și tendințe estetice relevante în teatrul românesc de azi.

Cele două categorii ale programului propun spectacole și discursuri performative care invită la posibile interpretări ale conceptului, fără ca acesta să devină un criteriu exclusiv.
Ni s-a părut important să extindem interesul acordat, în general, spectacolelor de teatru și spre zona demersurilor performative, pentru a răspunde astfel unor propuneri spectaculare variate, care încep să devină din ce în ce mai specific articulate.

Secțiunea „Granițe fragile” propune observarea unor estetici hibride: am fost atenți la interferențe cu alte genuri, la integrarea tehnologiilor, la hibriditatea teritoriilor estetice, dar și la artiști și artiste ale căror poetici se relevă ca fiind dinamice și coagulează direcții curajoase.

„Istorii fluide” grupează spectacole care revizitează relația cu trecutul și interoghează prezentul, recitesc istorii colective și de familie din perspective subiective, chestionează episoade controversate din istoria oficială.

Am considerat relevantă includerea în structura Festivalului Național de Teatru a unor instalații performative și creații online și VR, ca răspuns direct la transformări semnificative ale limbajelor artistice din perioada pandemică, în care teatrul online a devenit o formulă agreată de un public delocalizat sau atras de tot ceea ce ține de digitalizare.

🗓️ FNT #32 are loc în perioada 5-13 noiembrie.

Programul complet al festivalului aici o 👉 https://fnt.ro/2022/wp-content/uploads/2022/11/FNT-2022.-programul-spectacolelor-si-evenimentelor.-1-nov..pdf

Detalii Eveniment

Perioada:
05-13 Noiembrie 2022

Ora incepere:
10:00

Ora terminare:
22:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL