Frumoasa Rapunzel. Spectacol de teatru 3-14 ani Arlechino @ Brasov

Regia: Traian Savinescu

Scenografia: Marian Sandu

Distribuția: Petronela Rujan, Adrian Dobrescu, Adrian Iuga, Marius Stroe, Alexandru Dobrescu, Manuela Zaharie, Eliza Muraru, Erika Mihaly, Cecilia Negru

Durata spectacolului: 50 minute

Public țintă: Copii intre 3 și 14 ani

Data premierei: 25.03.2012

Povestea nãscocitã de-un poet cam şui, ‘Povestea preafrumoasei Rapunzel’, începe-n zi de sãrbãtoare şi se joacã de amicii lui, pe-o scenã-n Piaţa Mare, chiar în buricul târgului!Micuţa Rapunzel, fiica lui Jan-fierarul şi a Elsei, fetiţa cu cosiţe aurii ce par sã aibã puteri ştiute doar de vrãjitoare, este rãpitã de Dam Gothel şi închisã într-un turn în care numai baba, urâtã ca o furie, poate urca ţinându-se de pãrul lung al fetei ca de-o funie! În ziua hotãrâtã, la soroc, baba Dam Gothel, zgripţuroaica, urcã în turn la Rapunzel şi folosindu-se de el, de pãrul fermecat şi magic dar şi de cântecul fermecãtor al fetei, baba întinereşte, împlinindu-şi visul, dar de rãmas rãmâne rea, fireşte! Atras ca un magnet de vocea fetei, François, poetul, urcã şi el pe scara şi rãmâne fermecat de frumuseţea fetei, de care se îndrãgosteşte, pe care-o ispiteşte sã fugã împreunã, sã fugã-n lumea largã, el, François şi Rapunzel! Surprinşi de baba Gothel, cei doi îndrãgostiţi sunt pedepsiţi: poetul e orbit de vrãjitoare şi aruncat din turn, Rapunzel, condamnatã sã rãmânã priz onierã pe vecie, ca o pasãre în colivie.Decisã sã-şi ia zborul, ursitul sã-şi urmeze, fata-şi sacrificã puterea magicã a pãrului, tãindu-l, şi o pedepseşte, spre disperarea ei, pe baba Gothel, vrãjitoarea, care îmbãtrâneşte la loc şi crapã pe loc!

Poetul orb, rãtãcitorul François…şi Rapunzel, îndurerată, se regãsesc într-un final cu cântec, ca de poveste… cu lacrimi şi îmbrãţişãri…şi tot ca în poveşti, nevãzãtorul îşi capãtã vederea spre a vedea o nuntã ca-n poveşti! Desigur, nunta lor! Unde sunteţi şi voi invitaţi… şi voi, spectatorilor!

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 13 Aprilie 2024

Program:
De la 10:30
De la 12:00

Orasul:
Brasov

Detalii Locație

Teatrul Arlechino Brașov

Județ:
Brașov

Oraș:
Brașov

Adresa:
Strada Apollonia Hirscher, 10

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Brasov!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL