Editura Trei lanseaza colectia de carti pentru copii “Ce sa faci....”, in care Dr. Dawn Huebner, prezinta copiilor si parintilor tehnicile cognitiv comportamentale care pot fi folosite pentru trata problemele legate de anxietate, somn sau furie.
Editura Trei vine in sprijinul copiilor de la cele mai mici varste pana in anii de scoala gimnaziala, cu o serie noua de carti interactive care sa ii ajute sa treaca peste unele momente sau situatii dificile din viata lor prin intermediul unor povesti terapeutice pentru copii.
Autorul colectiei de carti pentru copii “Ce sa faci….”, Dr. Dawn Huebner, sustine ideea ca cei mici pot si trebuie invatati sa se ajute singuri ca sa depaseasca problemele cu care se confrunta.
Pornind de la aceasta filozofie si avand si o bogata experienta in lucrul cu copiii, psihologul clinician Dr. Dawn Huebner, a pregatit o colectie de ghiduri educative care abordeaza intr-un mod prietenos si practic teme de maxim interes atat pentru copii cat si pentru parintii sau educatorii acestora. Prin joc si poveste, problemele sunt intelese si rezolvate.
Primele trei carti publicate de Editura Trei abordeaza subiecte sensibile pentru copii dar intr-un mod eficient si util:
- “Ce sa faci cand ti-e frica sa te bagi in pat” le prezinta copiilor si parintilor tehnicile cognitiv comportamentale folosite pentru a trata dificultatile legate de somn.
- “Ce sa faci cand iti iesi din fire” le prezinta copiilor si parintilor tehnicile cognitiv-comportamentale folosite pentru a trata problemele legate de furie.
- “Ce sa faci sa scapi de griji” este un ghid practic dedicat copiilor cu varste intre 6 si 12 ani, care au probleme de anxietate, si adultilor care ii pot ajuta sa le depaseasca.
Cartile sunt publicate de Asociatia Americana de Psihologie, au fost traduse in 12 limbi si sunt ilustrate de talentata Bonnie Mathews care a colaborat pentru ilustrarea multor reviste si carti de povesti terapeutice pentru copii.
Ce sa faci cand iti iesi din fire. Ghid pentru copiii care nu-si pot stapani furia.
Cartea “Ce sa faci cand iti iesi din fire” vine in ajutorul copiilor si parintilor cu tehnici cognitiv-comportamentale care pot fi folosite pentru a trata problemele legate de furie. Prin imagini vesele, exemple si instrucţiuni pas cu pas, copiii invata metode care-i ajuta sa se linisteasca atunci cand sunt furiosi, sa fie mai calmi si mai eficienti. Deosebit de educativa, cartea interactiva prezinta informatii valoroase pentru a motiva si a le da copiilor puterea de a se stradui sa faca o schimbare.
Ce sa faci cand ti-e frica sa te bagi in pat. Ghid pentru copiii care adorm greu.
Multi copii se confrunta cu teama de a dormi singuri, de aceea aceasta carte vine in ajutorul lor sa reuseasca sa adoarma fara framantari, teama de intuneric, hoti sau monstri.
Problemele legate de somn se pot rezolva prin tehnicile cognitiv-comportamentale recomandate in cartea Ce sa faci cand ti-e frica sa te bagi in pat, copiii dobandesc deprinderi care-i ajuta sa se linisteasca si sa se poata desparti de parinti pe perioada noptii.
Cartea ofera copiilor informatii educative care ii motiveaza si ii ajuta să adoarma fara sa se mai trezeasca pe timpul noptii.
Ce sa faci sa scapi de griji. Ghid pentru copiii care vor sa invinga anxietatea.
Ca sa ajutam un copil sa depaseasca o situatie, nu ii oferim solutia pentru a o rezolva, ci il invatam cum sa abordeze si sa inteleaga problemele care apar si sa isi asume responsabilitatea rezolvarii lor.
Acesta este si scopul acestui ghid, Ce sa faci sa scapi de griji, care se adreseaza copiilor cu varste intre 6 si 12 ani, care au probleme de anxietate si parintilor acestora.
Grijile le sunt prezentate copiilor ca fiind niste dusmani care pot fi invinsi daca se respecta consecvent anumite reguli. De exemplu, se aloca in intervalul unei zile un anume „timp destinat grijilor“. Se poate apela bineinteles si la puterea imaginatiei: copilul va crea un cufar pentru griji, in care acestea vor fi inchise, sau va face un desen cu sine insusi, lipsit de griji. Trucuri de acest fel sunt elementele-cheie pentru o confruntare eficienta a copiilor si parintilor cu problema anxietatii la varste fragede.