Goethe Fest 2018

05-06 Octombrie 2018
București

Goethe-Institut DESCHIDE pentru tine!

• SAVE THE DATE • 5-6 octombrie.

Goethe-Institut s-a mutat pe Calea Dorobanți 32 într-un sediu format din trei clădiri.
◊ O clădire Pavilion Cultural, unde se află biblioteca și sala de evenimente, etajul 1 al unei alte clădiri de birouri de 8 etaje unde funcționăm în 6 săli de curs ultra modern echipate și o a treia clădire care este chiar fosta grădiniță germană și în care se află acum birourile departamentelor de cultură și limbă germană, reprezintă noua noastră casă.

Pe « « 5 octombrie »» deschidem Goethe-Fest, la ora 19.00, cu vernisarea expoziției „Games and Politics” care este înscrisă în Noaptea albă a Galeriilor. Propunerea noastră este o expoziție de jocuri video care provoacă vizitatorul să reflecteze asupra rolului jocului în societatea actuală și abordează, în plan artistic, tematici precum critica mijloacelor media, migrația, raporturile de putere, rolul sexelor și militarismul.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada «« 5.10-21.10.2018 »» în următorul interval orar: luni-vineri, orele 15-20; sâmbătă, orele 11-18 și va fi ghidată pe toată perioada de către doi studenți de la UNARTE.

◊ În ambele zile de festival, odată cu lăsarea întunericului, vă veți putea bucura de o proiecție interactivă pe fațada noului sediu, un concept creat de «« Aural Eye Visions Studio »» pentru Goethe-Institut. Instalatia vizuală se concentrează pe tematica video games, fiind inspirată din expoziția Games and Politics. Pentru vizualuri frumoase, dacă nu mai aveți răbdare până la Goethe-Fest, îi găsiți pe instagram.
https://bit.ly/2xol6io.

◊ În continuarea serii, de la ora 22.30, începe party-ul Goethe! Prima parte a serii va fi marcată de un concert-performativ susținut de «« Karpov not Kasparov »» Band-ul este un duet care a început să facă muzică pe baza regulilor și strategiilor specifice șahului. Poate părea complicat, dar rezultatul este întotdeauna o melodie foarte dansabilă, uneori inspirată din folclorul oriental (pentru că șahul este un joc oriental) și întotdeauna amestecată cu un sound în forță, inspirat din muzica de dans a anilor 80. Dacă vreți să știți ce vă așteaptă pe plan muzical, un click pe link vă va conduce în lumea lor muzicală: https://soundcloud.com/polychromesounds/sets/karpov-not-kasparov-soundtrack

După miezul nopții continuăm party-ul cu «« Orbita Lacustră »»

◊ Orbita Lacustră este o căutare, o experienţă colectivă ce îşi propune să descopere sunetele obscure ale spectrului electronic. Această experimentare are la bază influenţa istorică a tehnologiei asupra producţiei muzicale și, insistând asupra diferitelor greşeli ale acestui proces, eroarea tehnică şi disonanţa se fac văzute ca un motor al inovaţiei muzicale.

Vom termina prima zi în pași de dans și lansăm pe această cale invitația tuturor celor care vor participa la Noaptea albă a Galeriilor să fie curioși și să ne viziteze pe 5 octombrie.

Pe «« 6 octombrie »» continuă Goethe-Fest cu un adevărat carusel de momente culturale: Expoziție Games and Politics • Perfomance Labirintul Bucuriei • Ateliere de limba germană • Jocuri pentru copii • Sesiuni de board games • Biblioteca Obiectelor • Face Painting cu Livia Fălcaru •Actionbound • Video-mapping Aural Eye.

https://www.facebook.com/events/429242710934391/

Detalii Eveniment

Perioada:
05-06 Octombrie 2018

Ora incepere:
19:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL