Importanța Alegerii Ghetelor Potrivite pentru Copii

Găsirea unor ghete copii potrivite nu este întotdeauna ușoară. Mai ales când trebuie să alegi unele pentru copilul tău (mic). Modelele pentru copii mici, înainte de trei ani, sunt adesea scumpe. Au o durată de viață foarte limitată: trei sau patru luni. Ulterior, acestea sunt prea mici sau prea deteriorate. De îndată ce se ridică și începe să-și dorească să exploreze lumea pe propriile picioare, pantofii și ghetele de copii devin noii săi aliați în viață.

De ce este important ce încălțăminte alegi pentru copilul tău?

Din motive de economie sau efect de modă, mulți părinți optează pentru pantofi drăguți la prețuri mici. O greșeală. Dacă din punct de vedere estetic sunt perfecți, acești pantofi pun în pericol buna dezvoltare a copilului care riscă să-și răsucească piciorul și să aibă dificultăți în găsirea echilibrului și, eventual, să aibă nevoie de îngrijorări ortopedice care te vor împinge să consulți un specialist câțiva ani mai târziu.

Trecerea pantofilor de la cei mai în vârstă la cei mai tineri nu este, de asemenea, recomandată de ortoped. Modul lor de a merge este marcat de pantofii lor. Unul se va baza, fără îndoială, mai mult pe o anumită zonă a piciorului și al doilea pe altul, ceea ce va face din pantoful uzat un pantof „dezechilibrat” . A purta pantofi în fiecare zi, care au fost deja purtați de un alt copil, nu este lipsit de risc pentru exploratorul urban, între unu și trei ani. Poți lua cizme de cauciuc second-hand, papuci cu talpa moale sau Moon Boots, dar nimic altceva.

Cum alegi mărimea potrivită?

Pentru cei mici (înainte de trei ani) este mai bine să alegi ghete înalte. Acestea vor susține călcâiul și glezna, iar o incaltaminte copii din piele va fi preferată față de alte materiale. Permite piciorului să respire și se înmoaie în timp, continuând să mențină piciorul drept. Anumite țesături sau materiale plastice sunt foarte alergenice și provoacă reacții cutanate impresionante la copii mici, chiar și arsuri. Pielea rămâne materialul ideal.

O încălțăminte potrivită este, de asemenea, cea cu dimensiunea potrivită. Pentru a fi sigur, copilul trebuie să încerce pantoful. Poate părea banal, dar achizițiile „oarbe” bazate pe o singură dimensiune de pantof sunt în mod regulat dezamăgitoare. De asemenea, se întâmplă ca părinții să aleagă să cumpere încălțăminte cu o dimensiune mai mare, chiar dacă asta înseamnă să pună ceva în vârf. Dar, pentru sandale, este imposibil. Este absolut necesar să le alegi dimensiunea bună.

Când dorești să cumperi ghete pentru copilul tău este important să măsori lungimea piciorului copilului și să adaugi automat între 12 și 15 mm. Poate sună mult, dar este spațiul recomandat pentru ca ghetele să fie potrivite pentru copil și pentru ca piciorul să se dezvolte corect. Așa cum s-a spus, este de asemenea necesar să verifici forma piciorului copilului pentru a putea alege încălțămintea potrivită (piciorul lat sau îngust).

În cele din urmă, este doar esențial să faci achiziția în prezența copilului și e necesar să știi că mărimile diferă în funcție de mărci. 


 RECOMANDARE

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU