InfoVison – Curs pentru copii la Constanta

12-14 Aprilie 2019
Constanta

Copiii sunt viitorul nostru. Este responsabilitatea noastră, a părinților, să le oferim copiilor noștri posibilități de dezvoltare și educație care să-i ajute să construiască o lume mai bună.

Una dintre aceste posibilități este InfoVision, o metodă dezvoltată, inițial, de Mark Komissarov în anul 1999 și, ulterior, de Mihaela Istrati, înregistrată totodată pentru drepturi de autor sub numele de
“Methodology for developing a new approach for visual information cognition” (Metodologie de dezvoltare a unei abordări noi cu privire la cogniția vizuală).

Ce învață copiii la cursul InfoVision?

Învață să ‘vadă’ fără să-și folosească ochii.

Cum se procedează?

Copiii își acoperă ochii cu o mască etanșă ce nu permite pătrunderea luminii și, încet-încet, prin intermediul unor exerciții simple, la început, din ce în ce mai complexe, ulterior, copiii încep să „vadă” realitatea înconjurătoare; la final, ei vor putea scrie și citi cu masca pe ochi.
În realitate, însă, copiii învață mult mai multe.

Experiența de profesor (de peste 25 de ani), confirmată de cea de instructor InfoVision, mi-a arătat că diferența dintre cei care reușesc în viață și ceilalți are prea puțin de-a face cu inteligența sau ereditatea, și cu atât mai puțin cu „norocul”, cât cu anumite trăsături ale minții: atenția, răbdarea, autodisciplina și perseverența.

Prin urmare, pentru InfoVision, capacitatea de a vedea cu mintea, în mod direct, nu reprezintă obiectivul, punctul final al cursului – oricât de „senzațional” ar fi el – ci, mai degrabă, un instrument de educare a minții în vederea dezvoltării abilităților necesare pentru atingerea performanței.

De aceea, pe toată durata cursului, InfoVision îi învață pe copii să-și dezvolte trăsăturile mentale importante menționate: concentrarea, răbdarea, autodisciplina și tenacitatea.

Purtând pe ochi acea mască etanșă la lumină, copiii învață să perceapă informațiile vizuale din jurul lor fără să-și folosească ochii.

Cu alte cuvinte, copiii dobândesc o capacitate extra-senzorială, care are un impact major asupra dezvoltării lor intelectuale, fizice și emoționale, generând îmbunătățiri pe toate planurile:
*Se îmbunătățesc abilitățile de comunicare (atât la nivel de limbaj, cât și de relaționare);
*Se îmbunătățesc capacitățile psihomotorii, fiind de un real ajutor sportivilor;
*Se echilibrează nivelurile emoțional și energetic (copiii ‘neastâmpărați’ se ‘astâmpără’, iar cei ‘pasivi’ devin implicați);
*Coeficienții IQ și EQ cresc semnificativ, ceea ce are un impact pozitiv asupra procesului de învățare. Totodată, se activează inteligențele multiple identificate de psihologul american Howard
Gardner;
*Se dezvoltă trăsături de personalitate deosebit de importante.
*Toți părinții copiilor care au frecventat cursul InfoVision au observat la aceștia că le-a crescut încrederea în sine, că au devenit mai responsabili și mai implicați față de sarcinile atribuite, că sunt mai calmi și mai optimiști;
*Se corectează acuitatea vizuală (ochelarii nu mai sunt necesari);
*Se corectează auzul (aparatele auditive nu mai sunt necesare);
*Ajută în cazul tulburărilor de dezvoltare și de învățare (ADHD, dislexie, discalculie etc.).

Explicația tuturor acestor beneficii (lista fiind deschisă) o constituie faptul că creierul copilului, ca urmare a participării la cursul InfoVision, începe să folosească zone cerebrale care, anterior, fuseseră utilizate doar parțial sau chiar deloc.

Cursul durează 3 zile consecutive, cu sesiuni a câte 1 h 30 min.

FRI, APR 12 – 5:30 PM
SAT, APR 13 – 12:30 PM
SUN, APR 14 – 12:30 PM

Informații suplimentare și înscrieri:
Facebook: InfoVision – Mark Komissarov Romania și Mihaela Istrati – Instructor InfoVision
YouTube: Mark Komissarov Channel și InfoVision Trainer Mihaela Istrati

Pentru inscrieri si informatii:
E-mail: [email protected]
Tel / WhatsApp: 0733 771 905 sau 0740 312 630 sau
E-mail: [email protected]
Tel / WhatsApp: 0730 074 919

Detalii Eveniment

Perioada:
12-14 Aprilie 2019

Orasul:
Constanta

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Constanta!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL