InfoVison – Curs pentru copii la Constanta

12-14 Aprilie 2019
Constanta

Copiii sunt viitorul nostru. Este responsabilitatea noastră, a părinților, să le oferim copiilor noștri posibilități de dezvoltare și educație care să-i ajute să construiască o lume mai bună.

Una dintre aceste posibilități este InfoVision, o metodă dezvoltată, inițial, de Mark Komissarov în anul 1999 și, ulterior, de Mihaela Istrati, înregistrată totodată pentru drepturi de autor sub numele de
“Methodology for developing a new approach for visual information cognition” (Metodologie de dezvoltare a unei abordări noi cu privire la cogniția vizuală).

Ce învață copiii la cursul InfoVision?

Învață să ‘vadă’ fără să-și folosească ochii.

Cum se procedează?

Copiii își acoperă ochii cu o mască etanșă ce nu permite pătrunderea luminii și, încet-încet, prin intermediul unor exerciții simple, la început, din ce în ce mai complexe, ulterior, copiii încep să „vadă” realitatea înconjurătoare; la final, ei vor putea scrie și citi cu masca pe ochi.
În realitate, însă, copiii învață mult mai multe.

Abonează-te la Newsletter GOKID!
Îți trimitem Invitații la Evenimente, Newslettere de Weekend și Povestea de Duminică Seara
+ CADOU 

14 Jocuri pentru Dezvoltarea Inteligenței Emoționale

 VREAU! 

Experiența de profesor (de peste 25 de ani), confirmată de cea de instructor InfoVision, mi-a arătat că diferența dintre cei care reușesc în viață și ceilalți are prea puțin de-a face cu inteligența sau ereditatea, și cu atât mai puțin cu „norocul”, cât cu anumite trăsături ale minții: atenția, răbdarea, autodisciplina și perseverența.

Prin urmare, pentru InfoVision, capacitatea de a vedea cu mintea, în mod direct, nu reprezintă obiectivul, punctul final al cursului – oricât de „senzațional” ar fi el – ci, mai degrabă, un instrument de educare a minții în vederea dezvoltării abilităților necesare pentru atingerea performanței.

De aceea, pe toată durata cursului, InfoVision îi învață pe copii să-și dezvolte trăsăturile mentale importante menționate: concentrarea, răbdarea, autodisciplina și tenacitatea.

Purtând pe ochi acea mască etanșă la lumină, copiii învață să perceapă informațiile vizuale din jurul lor fără să-și folosească ochii.

Cu alte cuvinte, copiii dobândesc o capacitate extra-senzorială, care are un impact major asupra dezvoltării lor intelectuale, fizice și emoționale, generând îmbunătățiri pe toate planurile:
*Se îmbunătățesc abilitățile de comunicare (atât la nivel de limbaj, cât și de relaționare);
*Se îmbunătățesc capacitățile psihomotorii, fiind de un real ajutor sportivilor;
*Se echilibrează nivelurile emoțional și energetic (copiii ‘neastâmpărați’ se ‘astâmpără’, iar cei ‘pasivi’ devin implicați);
*Coeficienții IQ și EQ cresc semnificativ, ceea ce are un impact pozitiv asupra procesului de învățare. Totodată, se activează inteligențele multiple identificate de psihologul american Howard
Gardner;
*Se dezvoltă trăsături de personalitate deosebit de importante.
*Toți părinții copiilor care au frecventat cursul InfoVision au observat la aceștia că le-a crescut încrederea în sine, că au devenit mai responsabili și mai implicați față de sarcinile atribuite, că sunt mai calmi și mai optimiști;
*Se corectează acuitatea vizuală (ochelarii nu mai sunt necesari);
*Se corectează auzul (aparatele auditive nu mai sunt necesare);
*Ajută în cazul tulburărilor de dezvoltare și de învățare (ADHD, dislexie, discalculie etc.).

Explicația tuturor acestor beneficii (lista fiind deschisă) o constituie faptul că creierul copilului, ca urmare a participării la cursul InfoVision, începe să folosească zone cerebrale care, anterior, fuseseră utilizate doar parțial sau chiar deloc.

Cursul durează 3 zile consecutive, cu sesiuni a câte 1 h 30 min.

FRI, APR 12 – 5:30 PM
SAT, APR 13 – 12:30 PM
SUN, APR 14 – 12:30 PM

Informații suplimentare și înscrieri:
Facebook: InfoVision – Mark Komissarov Romania și Mihaela Istrati – Instructor InfoVision
YouTube: Mark Komissarov Channel și InfoVision Trainer Mihaela Istrati

Pentru inscrieri si informatii:
E-mail: [email protected]
Tel / WhatsApp: 0733 771 905 sau 0740 312 630 sau
E-mail: [email protected]
Tel / WhatsApp: 0730 074 919

Detalii Eveniment

Perioada:
12-14 Aprilie 2019

Orasul:
Constanta

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Constanta!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL