Intalnirile Parinti autentici cu Monica Reu si Ian Peatey

Duminică 17 Martie 2013
București

Intalnirile Parinti autentici cu Monica Reu si Ian Peatey: un proiect dedicat cresterii constiente a copiilor din Romania.

Un spatiu unde parintii “resursa” (cei care au trecut deja, constient, prin experienta de a fi parinte) sa poata sustine evolutia armonioasa a noi si noi generatii de parinti constienti. Un spatiu de invatare si evolutie informala, bazat pe incredere, deschidere, colaborare si evolutie continua.

Intalnirile Parinti autentici au loc o data la 2 saptamani in centrul Bucurestiului, la Gradinita Waldorf Christophori.

Invitatii pentru aceasta editie sunt Monica Reu si Ian Peatey, doi oameni minunati, doi parinti minunati.

Tema pe care Monica si Ian o vor aduce in prim plan este: “Importanta empatiei si a ascultarii de calitate in relatia cu copiii nostri”.

Inscrierile se fac aici: http://bit.ly/InscriereParintiAutentici


Vezi si:

Recomandari de cursuri de dezvoltare personala pentru copii

Unde mergem cu copilul in weekend

La ce restaurante kid-friendly mergem cu copilul


Monica Reu
“Acum 7 ani, proaspat trainer de Comunicare Nonviolenta ce ma aflam, l-am cunoscut la Varsovia pe Ian, cu care impartaseam aceeasi “munca”. In urma exploziei de iubire si pasiune ce a urmat intalnirii noastre, a luat nastere o relatie care s-a bazat intotdeauna pe un angajament tacit, dar cat se poate de bine inradacinat in fiecare dintre noi – sa nu lasam niciodata nimic nerostit, sa nu luam niciodata nimic de-a gata si sa investim intotdeauna in ea timp si energie pentru a o mentine vie si noua. Asa invatam in permanenta unul de la altul, unul despre altul si fiecare lucruri surprinzatoare despre sine.
In 2010, ne-am deschis amandoi inimile si bratele pentru Emma, fetita noastra si mentorul meu, caci am simtit din momentul aparitiei ei, cum procesul meu de invatare despre lume, viata si eu insami s-a accelerat de cateva zeci de ori.
Cuvantul de baza in relatia mea de cuplu si in relatia mea cu ea este “conectare”, stare in care am acces in permanenta la iubirea neconditionata care sunt convinsa ca salasluieste in fiecare dintre noi. Este, de altfel, lucrul pe care caut sa-l propovaduiesc si in munca mea.
Am convingerea ca o relatie sincera, iubitoare, empatica intre noi, iar apoi intre noi si copiii nostri este cel mai sigur mod de a ne asigura ca fiintele pe care le-am adus pe lume vor fi peste ani adulti echilibrati, armoniosi, impacati, dar si indrazneti, creativi, pasionati de viata.”

Ian Peatey
“Viziunea mea despre parenting este cel mai bine rezumata in cuvintele educatorului polonez Janusz Korczak, “Nu exista copii… exista doar oameni”. Asta imi aminteste ca cele trei fiice ale mele nu sunt fiinte umane inferioare, ci oameni aflati in diverse stadii de crestere si evolutie, cu toate bucuriile si provocarile pe care le presupun. Fiecare descoperire a lor este si o descoperire (sau redescoperire) a mea, iar asta ma mentine tanar si viu. Fiecare obstacol pe care ele il intampina in viata imi pune si mie la incercare capacitatea de a le fi alaturi cu puterea, calmul si compasiunea pe care le-o pot oferi. Insa cu respect si in masura in care ele au nevoie.

Pasiunea mea in domeniul dezvoltarii personale si al parentingului o reprezinta modul in care comunicam, si sunt format intr-o abordare numita Comunicare Empatica (sau Nonviolenta). Printre altele, ea ma ajuta sa ma conectez cu copiii mei si sa-i inteleg mai ales atunci cand au dificultati in a exprima prin ce trec. Ma ajuta, de asemenea, sa ma exprim eu fara a folosi “trucurile” parintesti conventionale, precum pedeapsa si recompensa, invinovatirile, amenintarile.

Cred ca aceste instrumente – pe care le vad atat de des uzitate – sunt eficiente pe termen scurt, dar nu-si au locul intr-o relatie bazata pe respect reciproc si compasiune.

M-am nascut si am crescut in Marea Britanie. M-am mutat in Romania din iubire (pentru sotia mea, Mona). Iubirea mi se pare unul dintre cele mai bune motive sa faci orice in viata. Avem impreuna o fetita minunata de trei ani, iar eu mai am doua fiice minunate de 9 si 20 de ani.”

Monica si Ian vor impartasi cu noi lectii de viata, din propria experienta, chiar daca in spate exista o carte, un curs sau pur si simplu instinct de parinte.

In afara de aceste prezentari, vom avea ocazia sa interactionam liber si sa ne cunoastem.

Calendarul complet de evenimente Parinti autentici, aici: https://www.facebook.com/groups/parinticonstienti/events/

Optiunile de plata pentru Intalnirile Parinti Autentici sunt:
…pentru o persoana, in avans prin transfer bancar (50 RON / intalnire)
…pentru o persoana, cash la fata locului (70 RON / intalnire)
…pentru doua persoane, in avans prin transfer bancar (80 RON / intalnire / 2 persoane)
…pentru doua persoane, cash la fata locului (100 RON / intalnire / 2 persoane)
…un abonament pentru o persoana (200 RON / 5 intalniri)

Detalii Eveniment

Data:
Duminică 17 Martie 2013

Program:
15:00:00 - 17:30:00

Orasul:
București

Detalii Locație

Gradinita Waldorf Christophori

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
str Putul cu Plopi Nr.8

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL