Lansare de carte Daniel J Siegel. Valtoarea mintii

Miercuri 17 Septembrie 2014
București

VALTOAREA MINŢII în adolescenţă şi lectiile PARENTAJULUI SENSIBIL. Lansarea oficială a cartilor semnate de Dr. Daniel J. Siegel

Miercuri, 17 septembrie 2014, orele 19.30, la Librăria Bastilia din Piaţa Romană nr. 5, București

Două dintre cărţile lui Dr. Daniel J. Siegel dedicate părinţilor, specialiştilor şi tuturor celor interesaţi de propria dezvoltare emoţional-comportamentală, apar acum pentru prima dată în limba română la Editura Herald, în colecţia PARENTAJ.

Afis_valtoarea_mintii_web

 

Echipa editorială are bucuria să vă invite la evenimentul de lansare a celor două titluri de parentaj, volume care anunţă în avanpremieră şi conferinţa susţinută de autor la Bucureşti, de la sfârşitul lunii septembrie 2014. Sunt invitaţi să vorbească despre cele două cărţi şi despre autorul lor doi apreciaţi specialişti în psihologia copilului şi a familiei, dar şi oameni de media şi părinţi cu experienţă:

Otilia Mantelers, trainer de playful parenting

Adriana Titieni, trainer, realizator emisiuni de parenting

Gaspar Gyorgy, psihoterapeut

Liviu Macoveiciuc, tată blogger

Sanda Watt, redactor șef Ed. Herald

 

AUTORUL

Dr. Daniel J. Siegel este specialist în educaţie şi psihiatrie, profesor la Universitatea din California, director al centrului de cercetare Mindful Awareness din cadrul aceleiaşi universităţi şi director executiv al centrului educaţional Mindsight Institute. Este tatăl a doi copii trecuţi de adolescenţă şi autor al mai multor lucrări celebre adresate părinţilor şi specialiştilor. Dr. Daniel J. Siegel întâlneşte frecvent părinţi şi tineri din toată lumea prin intermediul conferinţelor şi atelierelor pe care le susţine. 

Copiii mei mă întreabă de ce îmi place atât de mult să fiu profesor, iar eu le răspund că am mereu ceva de învăţat atunci când relaţionez cu ceilalţi într-o experienţă educativă. Cred că este important să ne asumăm acest statut de oameni care învaţă cât trăiesc. Dacă înţelegem perspectiva altei persoane în timpul unei etape în dezvoltare, o vom parcurge cu bine, continuând să creştem. – Dr. Daniel J. Siegel

 

VÂLTOAREA MINŢII – Puterea şi rolul transformărilor cerebrale în adolescenţă

Exaltare mentală. Confuzie. În adolescenţă, trecem prin ambele tipuri de vâltori ale minţii. Pe scurt, modificările cerebrale din adolescenţă prezintă atât riscuri, cât şi oportunităţi. Modul în care navigăm pe apele adolescenţei, ca tineri aflaţi în această călătorie sau ca adulţi însoţitori, poate îndrepta corabia care este viaţa noastră către locuri periculoase sau către aventuri palpitante. Decizia ne aparţine.

Dr. Daniel J. Siegel

Conectarea este pentru sistemul limbic (sălașul emoțiilor) la fel cum sunt hrana, apa și aerul pentru corp! Despre relațiile umane și cum ele sunt conturate de creierul uman și invers, despre cum relațiile noastre contribuie la arhitectura creierului vorbeşte şi Dr. Dan J. Siegel în Vâltoarea minţii şi va vorbi pe larg şi aplicat şi participanţilor la Conferinţa pe care o va susţine pe 27 septembrie 2014, la Bucureşti.

Otilia Mantelers, trainer de playful parenting

Cărţile sunt disponibile spre achiziţionare şi la evenimentul de lansare!

Participanţii la eveniment vor intra automat în tombola editurii prin care pot câştiga la lansare premii constând în cărţi din colecţia PARENTAJ. 

PARENTAJ SENSIBIL ŞI INTELIGENT – Să ne înţelegem pe noi înşine, pentru a creşte copii fericiţi 

Parentaj sensibil şi inteligent este o unealtă extraordinară pentru creşterea şi educarea copiilor. Darul acestei cărţi constă în faptul că este un excelent memento pentru a fi mai empatici cu propriii copii şi, la fel de important, cu noi înşine. Ea ne aminteşte că nu este niciodată prea târziu să-ţi vindeci vechile răni şi să te reeduci pe tine însuţi. Făcând acest lucru, ţi se permite să fii mai prezent şi mai plin de bucurie în călătoria copilului tău. Atât părintele, cât şi copilul ajung la destinaţie mai întregi şi mai iubitori.

Jessie Nelson, regizor, producător şi scenarist

Ceea ce relativ puține cărți scot în evidență este că ceea ce poate face un adult pentru a deveni un părinte mai bun este să se focuseze pe cunoașterea și dezvoltarea sinelui interior și nu să caute obsesiv strategii de modificarea a comportamentelor copilului care plac sau nu publicului larg. Nu am nicio îndoială că acesta este primul pas pe care un părinte trebuie să-l facă în drumul transformării sale – pentru o reală conectare, indiferent că vorbim despre mamă sau tată. Această idee revoluționară dă sensul cărții Parentaj sensibil și inteligent, unul dintre cele mai apreciate ghiduri de parenting scrise în ultimii ani.                                                                                                  

 Gaspar Gyorgy, psihoterapeut AMPP 

 

Detalii Eveniment

Data:
Miercuri 17 Septembrie 2014

Program:
19:30:00 - 19:30:00

Orasul:
București

Detalii Locație

Libraria Bastilia

Județ:
Sector 1

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Piata Romana nr 5

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL