Marșul pentru Aer Curat 2019

Sâmbătă 13 Aprilie 2019
București

Sâmbătă, 13 aprilie, începând cu ora 11.00, în patru mari orașe din țară – Iași, București, Brașov și Timișoara – vor fi organizate, simultan, Marșuri pentru Aer Curat.

Sub sloganul „Aerul poluat ucide”, evenimentul își propune să tragă un semnal de alarmă asupra calității aerului din Romania, a efectelor nocive asupra sănătății populației, dar și asupra necesității de a dezvolta și implementa politici publice alternative pentru masurarea si pastrarea calității aerului din România.

Potrivit statisticilor, anual, în România, mor în medie 25.000 de persoane din cauza poluării. Aerul poluat afectează în special copiii și persoane vârstnice și reprezintă cauza principală a mii de decese premature.

Este datoria noastră să luăm atitudine! Te invităm să te alături demersului și să participi la Marșul pentru Aer Curat, pe următoarele trasee:

București: Biblioteca Nationala – Piața Unirii – B-dul Unirii – Palatul Parlamentului – Ministerul Mediului
Iași: Parcul Copou – Bld Carol I – Str. Gavriil Musicescu – str.Arcu – Bulevardul Ștefan Cel mare și Sfânt – Prefectura Iași
Timișoara: Piața Sf. Gheorghe – Bulevardul Revoluției 1989 – Prefectură
Brașov: Piața Sfatului – str. Republicii – Prefectură

Marșul este organizat de cinci ONG-uri partenere în cadrul proiectului „Politici publice alternative în domeniul calității aerului”: Breasla Constructorilor Ieșeni (beneficiar proiect), Asociația Eco-Natura Comunității Băicoi (București), Asociația Creștem România Împreună (Brașov), Asociația Grupul de Inițiativă în promovarea Opiniei Publice –GIPRO (Timișoara) și Organizația Huțul-Eko Brodina (Suceava). Împreună, și-au propus să schimbe modul în care societatea civilă se implică în formularea de politici publice alternative.

Află mai multe:
www.breaslaconstructorilor.ro
www.oxigenpentruromania.ro

Contact
Asociația Breasla Constructorilor Ieșeni
Telefon: 0722.371.388
Fax: 0372.870.688
Email: [email protected]
Mioara Gociu, manager de proiect


 RECOMANDARE

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 13 Aprilie 2019

Program:
11:00 - 14:00

Orasul:
București

DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL