Nocturne de Poezie Contemporană | ediția a 5-a | 2019

Vineri 09 August 2019
București

Vineri, 26 iulie, de la ora 21.00, pe terasa blocului Magheru One are loc cea de-a treia Nocturnă de Poezie Contemporană. Citim sub cerul liber, deasupra Bucureștiului, poezia lui Sorin Ghergut și a lui Robert Șerban și ascultăm selecțiile muzicale ale lui Jim Felix.

Ediția a 5-a a Nocturnelor de Poezie organizate de ARCEN în cadrul proiectului său model District 40 se desfășoară în fiecare vineri, în perioada 12 iulie-13 septembrie. Temele pe care le propune publicului iubitor de poezie ediția 2019 a Nocturnelor sunt: vulnerabilitatea, sinceritatea, iubirea, trei decenii de poezie scrisă fără cenzură, rezistența civică, jocul și moartea.

Nocturnele de Poezie Contemporană aduc în fața publicului cea mai consistentă și mai diversă selecție de scriitori, poeți consacrați, poeți nedebutanți și poeți recunoscuți pentru atitudinile civice luate în ultimii în ani în spațiul public, lecturi în premieră din volume nepublicate și dialoguri inedite între poeți. Șaisprezece scriitori vor citi poezie deasupra orașului: Dan Sociu, Anastasia Gavrilovici și Livia Ștefan, Robert Șerban și Sorin Gherguț, Vasile Leac și Robert Gabriel Elekes, Elena Vlădăreanu și Ioana Vintilă, Mircea Andrei Florea, Luca Ștefan Ouatu, Cosmin Perța și Diana Geacăr, Radu Vancu, Constantin Abăluță și Teona Galgoțiu.

Nocturnele de Poezie, ediția a 5-a, reflectă maturizarea proiectului District 40 și modul în care acesta concretizează starea de spirit pe care o însuflețește ARCEN: „Cultură și trăire cu rezon pentru București”. Desfășurate într-un context unic – lectură sub cerul liber, noaptea, pe un acoperiș la care nu are acces decât publicul iubitor de poezie al ARCEN – Nocturnele răspund nevoii de poezie, autenticitate și reflecție pe care o presupune con|viețuirea într-o stare de spirit propusă de District 40.

ARCEN este un ONG care a deschis și întreține zi de zi un dialog istoric pe tema viețuirii urbane de calitate. Direcțiile ARCEN de dialog și acțiune sunt: valorificare, revitalizare și activare prin cultură, memorie și patrimoniu, educație urbană, interconectare comunitară, implicare civică, legislație și intervenție.

Unde? Magheru One, Bld Gh. Magheru nr 1-3, Bucuresti

Detalii Eveniment

Data:
Vineri 09 August 2019

Program:
De la 21:00

Orasul:
București

Detalii Eveniment Recurent

Nocturne de Poezie Contemporană | ediția a 5-a | 2019 este organizat în perioada 02-09 August 2019; Vinerea în fiecare săptămână.

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL