One World Romania 17 | Festivalul Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului 2024

05-14 Aprilie 2024
București

Festivalul Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului One World Romania revine anul acesta cu un program de peste 40 de filme documentare prezentate în două etape:

📍 fizic, în perioada 5 – 14 aprilie, la Cinema Elvire Popesco, Cinemateca Eforie, Cinema Union și Cinema Muzeul Țăranului din București,
📍 și online, între 15 și 25 aprilie, pe întreg teritoriul țării.

ℹ️ Tema ediției din acest an este ALEGE! Chiar dacă pare inevitabilă în contextul unui an încărcat electoral, ea invocă nu numai alegerile electorale, ci și alegeri de viață, morală, și atitudine. Din Brazilia până în Ucraina, din Republica Centrafricană în Palestina, filmele OWR17 ne oferă privilegiul de a descoperi povești extraordinare despre alegerile unor oameni sau comunități în fața unor probleme de viață complicate, care ne definesc nu doar prezentul, ci și viitorul.

🎥 Printre highlight-urile ediției se numără „No Other Land”, numit Cel mai bun documentar la Berlinale 2024, „Orlando, My Political Biography”, și el apreciat cu patru premii în același festival anul trecut, „The Eternal Memory”, nominalizat la premiile Oscar, și „The Mother of All Lies”, premiat pentru regie la Cannes 2023, în secțiunea Un certain regard.

Descoperă toate filmele: https://oneworld.ro/ro/festival/film/

🎥 Festivalul One World Romania dedică retrospectivele de anul acesta lui Maryam Tafakory și Eyal Sivan, doi autori contemporani cu voci distincte și puternice, ambii veniți din teritorii care traversează în prezent turbulențe politice și sociale violente, anume Iran, respectiv Israel. Dacă filmele lui Tafakory, care vor fi prezentate la București alături de video performance-uri live, sunt un mozaic artistic care abordează roluri de gen, tabuuri sociale și, mai ales, analizează structurile sociale dominante care impun modurile de reprezentare din societatea și cinematografia iraniană post-revoluționară, filmografia lui Sivan a generat controverse pentru opiniile critice pe care le exprimă față de dinamicile de putere din societatea din care provine.

🎥 O premieră o reprezintă anul acesta programul Zilele Liceenilor, unde peste 900 de liceeni sunt invitați să participe între 11 și 13 aprilie la 6 proiecții de film, 7 ateliere și jocuri non-formale de educație civică și media, o expoziție despre deep fake, un târg de voluntariat, dezbateri și întâlniri cu autori și cineaști, la Muzeul Țăranului Român.

Intrarea este liberă.

Zilele Liceenilor

Ediția a 17-a a festivalului își extinde componenta educațională printr-un program dedicat adolescenților și dialogului intergenerațional, care cuprinde mai multe evenimente ce se desfășoară pe durata a trei zile consecutive.

Programul cuprinde șase evenimente cu proiecții de film, șapte ateliere non-formale, o expoziție invitată, deschisă publicului larg și o serie de activări on-site, printre care un târg de voluntariat, discuții de pregătire pentru receptarea filmelor și întâlniri cu autori și cineaști.

Evenimentul se desfășoară la Muzeul Țăranului Român, în Sala Cinema și Sala Media, și este sprijinit de Kaufland România.

Așteptăm peste 900 de adolescenți la evenimentele pregătite împreună cu o serie de organizații:  UNHCR, Expert Forum, Funky Citizens, Asociația Rhea, și alți parteneri.

Scopul este acela de a oferi o experiență de învățare, familiarizare cu filmul documentar și explorare socio-emoțională pentru o categorie diversă de adolescenți din zone diferite, de la licee din București și împrejurimi, experiența cinematografică fiind mediată prin exerciții de receptare și dublată de ateliere și contexte de socializare.

Tot aici, într-un exercițiu-pilot, propunem o întâlnire între adolescenți și seniori, în parteneriat cu centre de zi din București.

Participarea este gratuită, cu înscriere în prealabil: https://forms.gle/QQjpGJ3xdprA6XoD9

📍București

Detalii: https://www.facebook.com/events/1100635060975181

TOATE EVENIMENTELE


⚠️ GOKID.ro este portal de promovare de evenimente și activități pentru copii. În cazul anulării sau amânării evenimentelor recomandate responsabilitatea aparține organizatorilor. Vă rugăm să contactați organizatorii pentru confirmarea desfășurării evenimentelor la datele anunțate. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă dorim să vă bucurați de evenimente cât mai reușite!

Detalii Eveniment

Perioada:
05-14 Aprilie 2024

Ora incepere:
19:00

Ora terminare:
22:00

Orasul:
București

DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL