Ora de povesti. Eveniment gratuit pentru copii 3-6 ani

11:00 - 12:00
Sâmbătă 03 Septembrie 2016
București

Eveniment gratuit pentru copii 3-6 ani. Ora de povesti este un proiect educativ lansat de Biblioteca Metropolitană București prin care copiii vor petrece câte o oră creativă într-o bibliotecă aproape de casă, ascultând poveşti din colecţia bibliotecii în lectura unor tineri scriitori, actori și bloggeri.

Invitatii editiei din 5 martie Ora de povesti – Eveniment gratuit pentru copii 3-6 ani

Dacă vreţi să aflaţi cum e la „Ora de poveşti”, vă spun mămicile care au fost luna trecută: Cei trei copii ai mei au fost foarte încântaţi. Cu siguranţă vom reveni la următoarele ore de poveşti! (Erna S.), Vom fi aici de fiecare dată întrucât activitatea a fost interactivă şi, deci, cu lipici la copii şi părinţi deopotrivă (Mihaela S.).

ADRIANA ANGELA BUCIU CIMPONERIU s-a născut la 4 februarie 1966, la Baia Mare. Părinții săi, îndrăgita interpretă Angela BUCIU și maestrul coregraf Valeriu Buciu, și-au dedicat întreaga viață artei și culturii tradiționale românești. Adriana nu a stat departe de fascinția scenei, de bucuriile și tristețile pe care aceasta le oferă celor care o slujesc. Mai întâi, ca dansatoare în cadrul Ansamblului Folcloric Național Transilvania (ulterior absolvind și cursurile secției de coregrafie și artele spectacolului din cadrul Universității de Arte Vatra), iar apoi ca membru fondator și leader al grupului rock Secret, care, între 1989 și 1999 a fost apreciat ca fiind cel mai important grup rock feminin din estul Europei, desfășurându-și activitatea preponderent în Italia. Îi plac poveștile. I le spune cu drag și trăire fiului ei Petru (4 ani și jumătate), care vrea să afle și cum și-a pierdut ursul coada, dar și cum e să cânți într-o trupă rock, gen muzical de care se demonstrează a fi tot mai atașat.
„Ursul păcălit de vulpe” – Filiala „Nicolae Labiş”

RADU ADRIAN CIMPONERIU s-a născut la 23 februarie 1959 în Gătaia, Jud. Timiș, într-o familie de artiști. Tatăl, profesorul Marin Cimponeriu, regizor, actor și scenarist, a înființat și a condus, în anii ‚60 – ‚70, Teatrul Popular de Comedie din Slanic Moldova, cu reprezentațiile căruia a obținut numeroase premii naționale și regionale la diverse concursuri și festivaluri teatrale. Mama, Adriana Cimponeriu, verișoară a poetului Nicolae Labiş, a fost îndrumător cultural și actriță la același teatru. În acest mediu artistic și cultural, copilul și, mai apoi, adolescentul Radu Cimponeriu a fost – alături de părinții săi – o prezență scenică constantă și apreciată. Unul dintre cele mai îndrăgite roluri – pentru interpretarea căruia a fost rasplătit cu importante premii naționale – a fost cel al lui Nică a lui Ștefan Apetrei din spectacolul „Amintiri din copilărie”. De mai bine de 20 de ani, în calitate de consultant pentru organizarea de conferințe, congrese, târguri și expoziții, militează permanent, în divese moduri, pentru aducerea în prim-plan a tradițiilor culturale și populare românești. Ca tată a doi băieți, unul de 29 și unul de 4 ani și jumătate, are ca principală speranță de viitor să poată avea destulă vreme pentru a citi, împreună cu soția sa, povești frumose atât fiului cel mic, cât și nepoților pe care speră să îi țină în brațe cât mai curând.
„Punguţa cu doi bani” – Filiala „Nicolae Labiş”

RUSANDA COJOCARU are 28 ani şi este fondatorul Bookletta, geanta pentru carte. Este de origine basarabeană şi s-a stabilit la Bucureşti de 9 ani, promovează lectura şi cultura prin intermediul campaniei „Citesc, deci sunt sexy!” şi al iniţiativei sale, unice în lume: o geantă cu geam transparent care protejează şi expune cartea pe care o citeşti ca într-o vitrină.
„Bulgăraş de primăvară”, „Legenda mărţişorului”, Filiala „Alexandru Odobescu”

CRISTIAN COTARCEA a studiat limbile hindi şi sârbă la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine din Bucureşti şi a hoinărit doi ani prin India, cu burse de studiu. La Facultatea de Psihologie nu a rezistat decât un semestru. A lucrat câţiva ani în ONG-uri din mai multe domenii. A publicat poezie şi proză în câteva antologii şi reviste literare. În ultima vreme meştereşte la un volum de poezie, o colecţie de poveşti pentru copii şi două jocuri de societate pentru copii: unul despre Apolodor, pinguinul călător, iar celălalt despre beneficiile şi riscurile unui stil de viaţă sănătos.
„Povesti cu animale neastâmpărate” – Filiala „I.L.Caragiale”
ANDREI CRĂCIUN (n. 1983) este ziarist free-lancer, eseist („Baricadele”, Humanitas, 2014), poet („Poezii pentru acea necunoscută”, Herg Benet, 2015) și prozator („Pălăria albastră şi alte povestiri”, Herg Benet, 2015). A fost directorul editorial al unui festival de teatru dedicat minorităților etnice din România (Caleido, 2015). A fost, pe rând, desemnat: „Talentul Anului” (Fundația artEst, 2005), „Cel mai bun tânăr ziarist de cultură” (Freedom House, 2010), „Cel mai bun editorialist din România” (Clubul Român de Presă, 2011), „Cel mai bun reporter din România” (Superscrieri, 2012).
„Povesti fermecate ruseşti” – Mediateca George Enescu
VASILE ERNU s-a născut în URSS în 1971. A studiat filosofia la Universitatea „Al. Ioan Cuza” din Iaşi şi la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. A debutat cu volumul „Născut în URSS”, apărut la Editura Polirom în patru ediţii. Cartea a fost tradusă în mai multe ţări şi a primit Premiul pentru debut al României literare şi Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor din România. A mai publicat „Ultimii eretici ai Imperiului” (Editura Polirom, 2009), pentru care a primit Premiul Tiuk! 2009; împreună cu Bogdan-Alexandru Stănescu publică „Ceea ce ne desparte. Epistolarul de la Hanul lui Manuc” (Editura Cartier, 2010), volumul „Intelighenţia rusă azi” (Editura Cartier, 2012); „Sînt un om de stînga” (Editura Cartier, 2013); „Sectanţii. Mică trilogie a marginalilor” (Editura Polirom, 2015), volum distins cu Premiul Matei Brancoveanu pentru Literatura, 2015.

„Doctorul Aumădoare” – Filiala „Vasile Alecsandri”
OVIA HERBERT s-a născut pe 26 ianuarie 1977, în Alexandria. În 2004, publică volumul „Deschiderile” , la Editura „Pontica”. În anul următor, primeşte premiul pentru debut al ASB. Poemele sale au fost publicate în două antologii: „Generaţia 2000” (Editura „Pontica”) şi „Dosarul cenaclului Euridice” (Editura Pontica). În 2007, a început  proiectul de întâlniri „Efectul de seară”, iniţial în clubul „Underworld” şi, ulterior, în clubul „Green Hours”, împreună cu Cătălina George. Tot în 2007 la festivalul „Fân-Fest” de la Roşia Montană a lansat într-o editie underground (poeme bătute la maşina de scris şi scrise de mână) volumul „remixuri”. În noiembrie 2007 este co-organizator alături de un cristian şi Mugur Grosu, al festivalului „no name fest” în „Club A”. În 2012 apare volumul ”Demisolul” la Editura Act din Sibiu. În prezent, scrie volumule de proză ”Timoteo Domingo” și „Obytovna 02”. Sunt volume în care Ovia Herbert descrie experiențe emigrante din Madrid și Cehia.
„Puiul-de-Mlaştină” – Filiala „Dimitrie Bolintineanu”

OANA IVAN a fost jurnalist de televiziune, în prezent este PR şi predă cursuri de jurnalism elevilor de liceu din Bucureşti. Scrie poveşti, iar în această toamnă şi-a propus să le facă publice.
„Privighetoarea şi trandafirul”, „Legenda mărţişorului” – Filiala „Nicolae Bălcescu”
ANDREEA JICMAN are 24 de ani. A terminat Facultatea de Comunicare și Relații Publice la SNSPA și, în prezent, urmează cursurile masterului de Pedagogie teatrală de la UNATC. Pentru a putea înțelege mai bine omul și, mai ales, copilul, a studiat fundamentele psihologiei. Îi place abordarea folosită în educația non-formală, pe care o consideră benefică pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor, motiv pentru care s-a implicat ca voluntar în activitățile Asociațiilor Salvați Copiii și Art Fusion, unde a lucrat cu copii și adolescenți în ultimii 5 ani.
„Șoricica îngâmfată”, „Măgărușul, bătrânul și copilul”– Filiala „G.Topirceanu”
DAN MIHUŢ s-a născut pe 23 aprilie 1973, la Drobeta-Turnu Severin. În anul 2001 a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității „Spiru Haret“, București ; în 2003 este licențiat al Facultății de Litere, Universitatea „Ovidius“, Constanța. Între 2001 și 2008 a fost profesor la Colegiul Agricol „Poarta Albă“, Grupul Școlar „Dimitrie Leonida“ și la Colegiul Național „Mihai Eminescu“, Constanța. Între 2007 și 2011 a fost redactor, apoi redactor-șef al revistei Tomis din Constanța. În 2006 a debutat în revista Tomis, unde a continuat să publice frecvent articole, proză și poezie. Debut editorial cu volumul AutoDaFé la Editura Pontica din Constanța în 2008, volum nominalizat la Premiile Euridice, urmat de „Trei mese pe zi”, Editura Casa de Pariuri Literare, 2012. A mai apărut în antologiile: „Poate ne vedem”, Editura Mirador, Arad, 2010, „Miez – opt scriitori la Sebeș”, Editura Altip, Sebeș, 2012, „Cele mai frumoase poeme” din 2012, Editura Tracus Arte, 2013 și în „Poemarți – o antologie marțolie”, Editura Tracus Arte, 2015.
„Cartea cu Apolodor” – Filiala “Ioan Slavici”

Îndrăgostit de radio, BOGDAN MIU îşi începe dimineţile când mulţi dintre noi sunt încă în lumea viselor. El este în fiecare dimineaţă, de la 06.00 la 10.00, pregătit să aducă informaţia de care aveţi nevoie şi starea de bine pe frecvenţele Digi FM din întreaga ţară. Aşa cum chiar el spune, îi place mirosul cafelei și aerul dimineții. Și îi mai place să vorbească la microfon, cam de pe vremea când mergea cu ghiozdanul în spate la școală. Poate și din acest motiv la radio se simte cel mai bine. Atât de bine, încât reacționează frumos la ceasul care sună în fiecare zi înainte de răsărit. Pe Bogdan îl ascultați în fiecare dimineață la Digi FM, la Prima Ediție, alături de Carmen Constantin. Mai multe detalii pe www.digi-fm.ro.
„Ce-ţi aduci aminte”- Filiala „Ion Creangă”

LIVIANA MURGOCI s-a nascut pe 8 decembrie 1990 la Câmpulung Muscel judetul Arges, copilaria şi-a petrecut-o în Vladeşti Arges. Este absolventă a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică I. L Caragiale, Bucureşti. A jucat în multe scurtmetraje în colaborare cu Secţia de Film. A avut apariţii în spoturi publicitare şi videoclipuri. A tradus piesa mexicană „Casa plină” a autoarei Estela Lenero, fiind protagonista spectacolului care s-a jucat în premieră în România în 2014. A participat la „Audiţie Naţională” în 2014 cu monologul „Autograful” de Aldo Nicolaj. În 2015, a participat la prima ediţie a Festivalului de Teatru de la Oneşti cu un text scris de ea intitulat „Jupiter” . În prezent ,este protagonista piesei „Hide and Seek -Unde eşti?” în regia lui Dragoş Campan, o putem vedea la Teatrul de Artă în spectacolul „România 2050” în rolul educatoarei. În această primăvară o vom putea vedea şi într-un spectacol de one woman show, pe un text mexican tradus de ea.
„Trandafirii englezeşti” – Filiala „Alexandru Macedonski”

OZANA NIŢULESCU este psihoterapeut centrat pe persoană şi educator muzeal. În timpul liber, învaţă parkour. Îi plac foarte mult benzile desenate şi romanele grafice.
„Bob-de-grâu” – Filiala „George Coşbuc”

ADINA POPESCU s-a născut la 10 septembrie 1978, în Bucureşti. A absolvit Regie de Film, însă de la 18 ani a lucrat ca reporter şi jurnalist cultural, la Dilema, apoi Dilema veche. Prima ei carte pentru copii, „Doar un zbor în jurul lumii”, a apărut în 1999. Interesată în primul rând de literatura pentru copii, a mai publicat „Miriapodul hoinar şi alte poveşti”, „Mari poveşti româneşti pe înţelesul celor mici”, „Aventurile lui Doxi în benzi desenate”, în colaborare cu Alexandru Ciubotariu. În 2015, a publicat „Povestiri de pe Calea Moşilor”, o carte iniţial destinată adulţilor, dar în ea s-au regăsit şi copiii dornici să descopere o maşină a timpului care să-i poarte în anii 1980. Trilogia fantastică „O istorie secretă a Ţării Vampirilor” a câştigat în 2013 Marele Premiu al concursului de creaţie literară Trofeul Arthur. Adina a scris această carte în trei volume în aproape 10 ani, timp în care a mai scris despre bone, gunoieri, pescari, vecini care dau muzica prea tare, biciclişti, ambasadori, scriitori, ciobani şi alte reportaje narative, la graniţa cu ficţiunea.
„Doar un zbor…”, „Miriapodul” – Filiala „Lucian Blaga”

VAVA ŞTEFĂNESCU este coregraf şi dansator cu o strălucită activitate artistică şi teoretică. A absolvit Liceul de Coregrafie „George Enescu”, are un master în management cultural – Cooperare Artistică Internaţională la Universitatea Paris VIII UFR Arts, Paris, Franţa, a beneficiat de-a lungul carierei de numeroase burse, stagii internaţionale şi rezidenţe artistice care au consolidat experienţa sa artistică deopotrivă ca dansator şi coregraf, iar în prezent este doctorand la UBB Cluj- Napoca, secţiunea teatru, cu o lucrare de cercetare în domeniul improvizaţiei în dans şi teatru. Portofoliul artistic al Vavei Ştefănescu conţine peste 25 de creaţii originale sau spectacole de autor. A realizat coregrafie pentru teatru alături de regizori importanţi, din care menţionăm numai câteva: „Woyceck” – regia M. Măniuţiu, „Născut pentru niciodată” – regia Tompa Gabor, „Mcbeth” – regia David Zinder, „O scrisoare pierdută” – regia Tompa Gabor, „Tragica istorie a doctorului Faust” – regia M. Măniuţiu. Spectacolele sale au fost prezenate în festivaluri internaţionale prestigioase din Europa, SUA şi Japonia. A înființat în 1999 Centrul Multi Art Dans – MAD, prima casă a dansului contemporan și promotorul Centrului Național al Dansului de astăzi. În prezent, Vava Ștefănescu este manager la Centrul Naţional al Dansului București care prin statutul său de instituţie de spectacole şi de finanţator al coregrafiei contemporane, susţine, dezvoltă şi promovează dansul contemporan atât pentru profesioniști, cât si pentru publicul larg, adulti si copii.
„Antologia inocenţei” – Filiala „Emil Gârleanu”
RĂZVAN ŢUPA s-a născut la Brăila în 1975. Primul său volum publicat în 2001, “fetiş”, a fost distins cu Premiul naţional pentru poezie „Mihai Eminescu“, la Botoşani, în ianuarie 2002. În 2003, “fetiş – o carte românească a plăcerii” a făcut obiectul unei a doua ediţii revăzute şi adăugite la Editura Vinea. În 2005 a publicat volumul “corpuri româneşti” la editura Cartea Românească. Iar în 2011 a lansat „poetic. cerul din delft şi alte corpuri româneşti” la Casa de Editură Max Blecher. A fost unul dintre fondatorii revistei de poezie Versus-Versum pe care a condus-o ca redactor sef din 2005 pana in 2007. Din 2006 până în 2008 a fost redactor şef al revistei Cuvântul. În prezent colaborează cu ziarul „ring” din Bucureşti. A participat la festivaluri, ateliere si lecturi de poezie în România şi în străinătate. A conceptut 145 de întâlniri Poeticile cotidianului, iar din septembrie 2010 a lansat Atelierelationale, un proiect de încurajare a interacţiunii poetice pornind de la formularea unor principii de poetică relaţională. Serile literare organizate între 2005 şi 2010 sunt documentate în volumul „Poeticile cotidianului de la seri de literatură în mişcare la Republica Poetica” (Casa de Pariuri Literare, 2015) Scrie pe poetic.ro şi este membru Pen Club Romania.
„Poveşti” – Filiala „Liviu Rebreanu”
MIRUNA VLADA este poetă şi facilitator cultural. S-a născut la 17 iunie 1986, în Bucureşti. După ce a frecventat ca elevă cenaclurile de poezie ale generaţiei 2000 şi s-a format la cenaclul Euridice al Uniunii Scriitorilor din România, coordonat de scriitorul Marin Mincu, a debutat la 18 ani. Cel mai recent volum de poezie a fost publicat in 2014 la editura Cartea Românească, „Bosnia.Partaj”. În paralel cu activitatea de poetă, Miruna Vlada a derulat şi numeroase activităţi de organizare de evenimente culturale – a moderat lecturi de poezie, lansări de carte în spaţii neconvenţionale, dezbateri despre poezie, experimente inter-art. Selecţii din poemele ei au fost traduse în limbile engleză, franceză, spaniolă, sârbă, germană şi poloneză. A participat la lecturi publice internaţionale în Austria, Marea Britanie, Belgia, Germania. Din 2012 este membră în Asociaţia Identitate Culturală Contemporană (AICC). In prezent are în pregătire un roman.
„Poveşti”, Andersen – Filiala „Marin Preda”

Afla cine au fost invitaţii primei ediţii pe pagina urmatoare.

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 03 Septembrie 2016

Program:
11:00 - 12:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
1
2
3
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL