Ora de povesti. Eveniment gratuit pentru copii 3-6 ani

11:00 - 12:00
Sâmbătă 03 Septembrie 2016
București

Eveniment gratuit pentru copii 3-6 ani. Ora de povesti este un proiect educativ lansat de Biblioteca Metropolitană București prin care copiii vor petrece câte o oră creativă într-o bibliotecă aproape de casă, ascultând poveşti din colecţia bibliotecii în lectura unor tineri scriitori, actori și bloggeri.

Ora de povesti – Eveniment gratuit pentru copii 3-6 ani este un proiect educativ lansat de Biblioteca Metropolitană București. În prima sâmbătă din lună, simultan, 16 filiale ale Bibliotecii Metropolitane Bucureşti se transformă într-un loc de povestit poveşti. Copiii vor petrece câte o oră creativă într-o bibliotecă aproape de casă, ascultând poveşti din colecţia bibliotecii în lectura unor tineri scriitori, actori și bloggeri.

Detalii: Ora de povesti – Eveniment gratuit pentru copii 3-6 ani

CÂND?

Pe 6 februarie, 5 martie, 2 aprilie, 7 mai, 4 iunie, 3 septembrie, 1 octombrie, 5 noiembrie, 3 decembrie, de la ora 11:00.

UNDE?

Proiectul va avea loc în următoarele filiale ale Bibliotecii Metropolitane București: Vasile Alecsandri, Nicolae Bălcescu,  Lucian Blaga,  Dimitrie Bolintineanu,  I.L.Caragiale, George Coşbuc, Ion Creangă, Mediateca George Enescu, Emil Gârleanu, Nicolae Labiș, Al. Macedonski, Alexandru Odobescu,  Marin Preda, Ioan Slavici,  Liviu Rebreanu,   George Topârceanu

Aici găsiți datele de contact ale tuturor filalelor BMB: bibmet.ro

DE CE?

Povestea este universală şi este prima formă prin care copiii învaţă lucruri noi despre planete, cosmos, prinţese, dragoni, despre lume, familie şi prietenie.

Eveniment gratuit pentru copii 3-6 ani „Ora de poveşti” încurajează copiii să comunice, să memoreze, să empatizeze, să petreacă timp împreună, să devină mai socialibili şi chiar să participe la crearea unei poveşti.

Eveniment gratuit pentru copii 3-6 ani

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1021577877898261/

Participarea este gratuita.

După o vacanţă binemeritată de Paşte,în luna în care voluntariatul este sărbătorit în toată ţara, te aşteptăm la Ora de poveşti pe 7 mai, de la ora 11.00, cu 16 poveşti pentru prichindeii de 3-6 ani, într-una dintre cele 16 filiale ale Bibliotecii Metropolitane Bucureşti.

Domnişoara Poimâine, Momo, Luna-Betiluna şi Dora-Minodora în ţara lui Peşte Mămăliga Prăpădeşte, piraţi, pinguinul Apolodor, motanul cu botine roşii, sunt câteva dintre personajele principale ale povestitorilor celei de-a cincea ediţii: Cristina Bălan, Daniel Ciobanu, Ramona Chiţeanu, Maggie Chiţoran, Cristina Cioran, George Floarea, Andreea Jicman, Laura Manache, Cristina Nemerovschi, Ozana Niţulescu, Bogdana Pascal, Radu Marian Răducu, Adina Rosetti, Veronica Soare, Cătălin Striblea, Arthur Suciu, Răzvan Ţupa.

Prin organizarea „Orei de poveşti”, îi ajutăm pe copii să-şi dezvolte imaginaţia şi creativitatea, le creăm deprinderi de ascultare şi le mărim capacitatea de concentrare. Copiii vor percepe lectura ca pe un lucru pozitiv în viaţa lor, îşi vor îmbogăţi vocabularul, vor fi încurajaţi să se exprime, îşi vor dezvolta curiozitatea şi îşi vor petrece timpul într-un mod plăcut, amuzant, distractiv.

Aici găsiți datele de contact ale tuturor filalelor BMB :

http://www.bibmet.ro/biblioteci-filiale.aspx?catId=268&c=3.

https://www.google.com/maps/d/edit?mid=zYawGX9wxdHQ.kJMg-_-mPxgM

Invitaţii ediţiei din 7 mai:

CRISTINA BĂLAN este medic veterinar, adoră să fie voluntar la bibliotecă şi pune multă pasiune în orice face, inclusiv în atelierele de lectură pe care le organizează împreună cu Laura Manache. Iubeşte animăluţele, călătoriile, literatura şi cultura japoneză.

Motanul încălţat”, “Muzicantii din Bremen”– Filiala Marin Preda

RAMONA CHIŢEANU este avocat în cadrul Baroul Bucureşti şi, deşi practică o meserie cât se poate de serioasă, îşi aminteşte cu mult umor de copilărie. Îi plac în special poveştile cu tâlc şi nu stă prea mult pe gânduri când vine vorba să le împărtăşească celor mici. Pentru 7 mai, Ramona pregăteşte povestea unui copil căruia îi era tare frică de întuneric. Cum s-a lecuit de această frică, vom afla cu toţii la Biblioteca “Emil Gârleanu”.

Teama de întuneric” – Filiala Emil Gârleanu

MAGGIE CHIŢORAN lucrează la Centrul Naţional al Dansului din Bucureşti. A lucrat peste 20 de ani în advertising şi visează să facă o agenţie de publicitate condusă de copii. Iubeşte fotografia, poveştile bine scrise şi originalitatea. Îşi doreşte să facă înconjurul lumii cu fetiţa ei, Mira, iar sâmbătă va da ocolul lumii în 80 de poveşti.

Ocolul Pământului în 80 de poveşti” – Filiala Nicolae Labiş

CRISTINA CIORAN este o actriţă de succes, realizator/prezentator tv şi trainer. Cariera Cristinei ca actriţă a început încă din perioada studenţiei la Facultatea de Teatru din cadrul Universităţii Hyperion când a jucat în mai multe piese de teatru şi a început şi cariera în televiziune. A lucrat ca prezentator şi realizator TV la Kanal D, Pro TV, Acasa TV, Antena 1, Antena 2 din anul 2000; a jucat in seriale de televiziune (sitcom, telenovela, drama). Cristina a jucat rolul principal in filmul “Margo” în regia lui Ioan Carmazan şi roluri secundare în alte filme de succes atât pentru România, cât şi pentru străinătate. S-a dedicat unei cariere în televiziune, fără să părăsească scena, iar din 2012 este formator, trainer in Comunicare şi Tehnici de stăpânire a emoţiilor, cât şi în Public Speaking. A participat la organizarea celor mai importante evenimente culturale din Bucureşti alături de Arcub, Centrul Cultural al Primăriei Municipiului Bucureşti. Se simte încă o fetiţă avidă de cunoaştere, crede încă în poveşti cu prinţi şi prinţese. E îndrăgostită de natură şi de animale şi crede cu tărie că oamenii sunt în primul rând buni, doar ca uneori uită lucrul acesta. De multe ori crede că adulţii ar trebui să asculte copiii şi nu invers…

Bulgăraş de primăvară”, “Cadou de ziua ta” – Filiala Ioan Slavici

GEORGE FLOAREA (n. 1976, București) este o prezență constantă a ultimilor ani, atât în cenaclurile și atelierele active (Institutul Blecher), cât și pe internet, unde s-a făcut remarcat ca fotograf și poet, întârziindu-și debutul cu o răbdare mai rar întâlnită azi. „Cântec de leagăn pentru păpușa cu pleoape căzute” este cartea lui de debut în poezie, publicată în 2013 la Casa de editură Max Blecher. În anul 2015 a fost unul dintre cei 40 de poeți angrenați în proiectul „București’ 21. O epopee participativă”.

Apolodor, un pinguin călător” – Filiala Dimitrie Bolintineanu

ANDREEA JICMAN are 24 de ani. A terminat Facultatea de Comunicare și Relații Publice la SNSPA și, în prezent, urmează cursurile masterului de Pedagogie teatrală de la UNATC. Pentru a putea înțelege mai bine omul și, mai ales, copilul, a studiat fundamentele psihologiei. Îi place abordarea folosită în educația non-formală, pe care o consideră benefică pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor, motiv pentru care s-a implicat ca voluntar în activitățile Asociațiilor Salvați Copiii și Art Fusion, unde a lucrat cu copii și adolescenți în ultimii 5 ani.

Bradul”, “5 boabe într-o păstaie”, “Povestea inului” Filiala G.Topîrceanu

LAURA MANACHE foloseşte de trei ani metode ale educaţiei non-formale şi lucrează cu copiii din centrelele de plasament şi apartamentele sociale pentru integrarea lor în societate într-un mod cât mai armonios. Are o curiozitate faţă de technologie şi fotografie, şi adoră să-i ajute pe cei din preajma sa.

Motanul încălţat”, “Muzicanţii din Bremen” – Filiala Liviu Rebreanu

DANIEL-PAUL CIOBANU lucrează la Biblioteca Metropolitană București. Redactor, bibliotecar, formator, pasionat de cărțile science-fiction, de discuțiile inteligente, de fotografie și film, un om pe care te poți baza în orice situație. Lumea cărților este pentru el o inepuizabilă sursă de inspirație și dorește să descopere și celor mai mici iubitori de lectură această lume fascinantă a lui Habarnam și ale prietenilor săi!

Aventurile lui Habarnam – Filiala Ion Luca Caragiale

CRISTINA NEMEROVSCHI este scriitoare, autoare a 11 romane, toate publicate la Editura Herg Benet, și a unei cărți de dialoguri cu cititorii. A debutat în 2010, cu romanul “Sânge satanic”, care a făcut valuri și a iscat controverse, urmat rapid de alte cărți la fel de îndrăgite de public: “Pervertirea”, “nymphette_dark99”, “Păpușile”, „Ani cu alcool și sex”, „Rezervația unicornilor”, „Cum a ars-o Anghelescu o lună ca scriitor de succes”, „Vicky, nu Victoria”. A publicat și cu pseudonimul Anna Vary trilogia “Ultima vrăjitoare din Transilvania”. A obținut premii atât din partea revistelor literare, cât și din partea publicului, pentru popularitate. A luat parte la turnee de lansări prin țară și a avut multe întâlniri cu liceeni și studenți. Cărțile ei sunt în curs de traducere și au fost reeditate de numeroase ori. În prezent, are în lucru un roman intitulat “Rockstar”. Crede în motto-ul “Nu poți trăi cu adevărat decât fiind tu însuți până la capăt”, care îi aparține unui personaj de-al ei, M. din trilogia “Sânge satanic”.

Luna-Betiluna şi Dora-Minodora în ţara lui Peşte Mămăliga Prăpădeşte” – Filiala Lucian Blaga

OZANA NIŢULESCU este psihoterapeut centrat pe persoană şi educator muzeal. În timpul liber, învaţă parkour. Îi plac foarte mult benzile desenate şi romanele grafice.

Puiul de Mlaştină” – Filiala George Coşbuc

BOGDANA PASCAL este artist media. A absolvit secţia de Scenografie a Liceului de arte plastice “Nicolae Tonitza” din București, apoi Facultatea de Film din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografie “I.L. Caragiale” – secția Multimedia, și masteratul interdisciplinar “Teoria și practica imaginii” la Centrul de Excelență în Studiul Imaginii. Lucrează în TVR din 2001. Ca producător de emisiuni tv, a realizat sute de emisiuni dedicate dansului și artelor performative, difuzate pe canalele Televiziunii Române. “Kinetika – laboratoarele corpului”, “performDance”, “work in progress”, “Seara de dans contemporan”, “dancemakers” și “artmakers” sunt titlurile emisiunilor permanente pe care le-a realizat în peste 10 ani de activitate susținută la TVR Cultural și TVR2. Ca artist, se exprimă în mai multe medii creative, de la text la desen, de la fotografie la creația de obiecte de scenă și costume, de la proiecție video la film documentar. De peste 10 ani colaborează ca artist asociat în numeroase proiecte coregrafice internaționale, cum ar fi Terains Fertilles, Forum International des Caravanes Francophones, Migrant Body, Temps D’Image, Moving Romania, Emotional Bodies & Cities, Romanian Dance Showcase, unde a realizat eseuri video sau instalații foto-video și de obiect. Colaborează în diferite proiecte cu Centrul Național al Dansului din București, încă de la înființarea acestuia în 2004. Este căsătorită și are un băiat în vârstă de 9 ani. Consideră că activitatea de mamă este cea mai provocatoare și cea mai plină de emoții, satisfacții și evoluție. Preocupată mereu să afle cum poți păstra și dezvolta potențialul creativ pe care îl are orice copil, o lungă perioadă a susținut ateliere de arte vizuale pentru copii și scrie ocazional articole de parentig la una dintre cele mai importante reviste de gen din România, totuldespremame.ro. Ca scenograf, colaborează cu Opera Comică pentru Copii din 2015, și a creat costumele și decorurile pieselor “Fetița cu chibrituri”, și “Jack și vrejul de fasole”, în regia și coregrafia Corinei Dumitrescu. Tot aici susține și ateliere interactive de scenografie și producție de spectacol, pentru copii.

Momo” – Filiala Alexandru Macedonski

MARIAN RĂDUCU este actor cu experiență pe scenă și în film, televiziune și stand-up comedy. Se dedică prin acțiuni diverse teatrului … altfel. Însuflețește personaje fel de fel, din basme și filme sau originale, acum cu un public țintă delicios de capricios și pus pe șotii: copiii. În CV-ul de animator de evenimente dedicate acestora se numără colaborări lungi și pline de succes cu centre culturale (ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București), dar și cu trupe celebre de teatru și educație alternativă care au cucerit deja publicul cel mai tânăr (Gașca Zurli, Echipa Fun Science). Toate acestea au dus firesc spre antreprenoriat: dezvoltarea unei echipe proprii de animatori de petreceri colorate, de la aniversări la reuniuni în companii și acțiuni tematice (ecologie – Gardienii Terrei), uneori cu turnură caritabilă. Radu vrea să facă lumea mai frumoasă prin povești și le dă viață pe scene închipuite ad-hoc, în care publicul devine parte, în care granița dintre real și magic dispare. E o misiune personală, iar bucuria publicului său e sursa sa de energie.

Poveşti cu piraţi” – Filiala Ion Creangă

ADINA ROSETTI este născută în 1979 la Brăila. A absolvit în 2001 o facultate economică la Universitatea Româno-Americană, apoi un curs post-universitar de jurnalism la Universitatea București. Din 2004 a început să scrie reportaje și articole pe teme sociale și culturale la Dilema Veche și, apoi, la Dilemateca. A lucrat doi ani la Time Out, timp în care a bătut Bucureștiul în lung și-n lat încercând să-i descopere secretele și poveștile și a fost redactor 4 ani la revista ELLE Romania. Alte colaborări: Unica, Esquire, BeWhere, Omnivor, Formula As, CR Fashion Book #2. A primit premiul “Tânărul Jurnalist al Anului 2007” (secţiunea Cultură), acordat de Freedom House. În 2010 i se publică la editura Curtea Veche romanul de debut, “Deadline”, bine primit de critică și public, aflat acum la cea de-a doua ediție și tradus în Franța la editura Mercure de France (2013). În 2014 a publicat cartea pentru copii “Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul”, cu ilustrații de Cristiana Radu, premiată în cadrul galei Cele mai frumoase cărți din România cu premiul pentru Cea mai frumoasă carte pentru copii și tineret. Cartea a mai primit premiul Cea mai bună carte pentru copii și tineret la Gala “Bun de Tipar”. Cartea a fost prezentată la Târgul Internațional de carte pentri copii de la Bologna 2015 și a fost selectată în catalogul “The White Ravens”, cu cele mai frumoase 200 cărți pentru copii din lume, lansat în cadrul Târgului internațional de carte de la Frankfurt 2015. Piesa a fost dramatizată de teatrul pentru copii Momolino și se joacă în București. A participat la tîrguri internaționale de carte și lecturi publice la București, Leipzig, Budapesta, Perugia, Torino, Berlin, Praga, Paris, Bologna. Cea mai recentă apariție – volumul de proză scurtă “De zece ori pe buze”, editura Curtea Veche.

Domnişoara Poimâine şi joaca de-a Timpul” – Mediateca George Enescu

VERONICA SOARE este fondator, fundraiser si friendraiser minuni.ro – caleidoscop de fapte bune, un proiect de strângere de fonduri având ca beneficiari copii din centre de plasament, copii internați in spitale sau aflați in situații defavorizate. De asemenea, realizator al emisiunii La minuni înainte! de la SmartFM, o emisiune care promovează oameni, inițiativele sociale, ONGuri, comunitatea. O mica pasare colibri care încearcă in fiecare zi sa își facă partea ei de bine pe lume.

Unde fugim de-acasă” – Filiala Nicolae Bălcescu

CĂTĂLIN STRIBLEA a intrat în radio la 15-16 ani și a rămas cu sufletul acolo. A făcut cam tot ce se poate face în presă, de la radio până la televiziune, de la presă scrisă la online. A urmat un traseu clasic pentru presa romanească, a comentat fotbal la matineu, a bătut zeci de sate și drumuri din țară, a stat cu orele pe culoarele Parlamentului, a condus redacții, a prezentat emisiuni de televiziune, dar întotdeauna s-a gândit la radio ca la cel mai bun companion de cariera. Îl ascultați în fiecare dimineață la Prima ediție la Digi FM, vorbind despre echilibru, realism și cumpătare. Dar mai ales, punând întrebări.

Motanul încălțat” – Filiala Alexandru Odobescu

ARTHUR SUCIU (născut în 1974) este scriitor, comunicator și publicist, specialist în discurs. După studii de filosofie, a devenit jurnalist și comunicator politic. Este doctor în științe ale comunicării, cu o teză despre raportul dintre discursul literar și cel politic. A urmat un stagiu doctoral de opt luni la Sorbonne 4 din Paris. Cărțile de factură literară – Contribuții la apocalipsă (2008) și Fericirea în vid (2012) – au, ca și romanul În gaură, un pronunțat caracter existențial. Pe lângă lucrarea teoretică Discursul autonom (2013), Arthur Suciu a mai publicat Drumul către viața privată, o colecție de eseuri politice (2009). A scris, de asemenea, editoriale și analize pentru „Ziarul financiar”, „Cadran Politic”, Blogurile „Adevărul” etc. și a realizat emisiunea „City Talk” la Radio City FM.

Prințesa Matilda și poneiul său, Caramelo” – Filiala Vasile Alecsandri

RĂZVAN ŢUPA s-a născut la Brăila în 1975. Primul său volum publicat în 2001, “fetiş”, a fost distins cu Premiul naţional pentru poezie „Mihai Eminescu“, la Botoşani, în ianuarie 2002. În 2003, “fetiş – o carte românească a plăcerii” a făcut obiectul unei a doua ediţii revăzute şi adăugite la Editura Vinea. În 2005 a publicat volumul “corpuri româneşti” la editura Cartea Românească. Iar în 2011 a lansat „poetic. cerul din delft şi alte corpuri româneşti” la Casa de Editură Max Blecher. A fost unul dintre fondatorii revistei de poezie Versus-Versum pe care a condus-o ca redactor sef din 2005 pana in 2007. Din 2006 până în 2008 a fost redactor şef al revistei Cuvântul. În prezent colaborează cu ziarul „ring” din Bucureşti. A participat la festivaluri, ateliere si lecturi de poezie în România şi în străinătate. A conceptut 145 de întâlniri Poeticile cotidianului, iar din septembrie 2010 a lansat Atelierelationale, un proiect de încurajare a interacţiunii poetice pornind de la formularea unor principii de poetică relaţională. Serile literare organizate între 2005 şi 2010 sunt documentate în volumul „Poeticile cotidianului de la seri de literatură în mişcare la Republica Poetica” (Casa de Pariuri Literare, 2015) Scrie pe poetic.ro şi este membru Pen Club Romania.

Cartea cu Apolodor” – Filiala Liviu Rebreanu

 

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 03 Septembrie 2016

Program:
11:00 - 12:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
1
2
3
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL