MiniArtShow

  Teatrul poate fi o metoda de educatie si invatamant, care poate interveni in formarea unui tanar atunci cand invatamantul alternativ nu este suficient.

  In experienta noastra de peste 10 ani de lucru cu copiii, am invatat ca educatia prin teatru vine sa dezvolte intelectul si personalitatea copilului.

  Teatrul poate fi o metoda de educatie si invatamant, care poate interveni in formarea unui tanar atunci cand invatamantul alternativ nu este suficient.
  Invatamantul prin teatru se bazeaza pe joc.

  Strategia educationala prin joc inseamna inventivitate si ingeniozitate, dezvoltarea imaginatiei, dezvoltarea atentiei, a spiritului de observatie, al comunicarii si al spontaneitatii.

  Intrebarea pe care probabil v-o puneti, fireasca dealtfel, vis-a-vis de aceasta metoda pedagogica, este:
  ” Ce ne invata teatrul si cum?”

  Teatrul si exercitiile propuse de noi in acest proiect vor urmarii:

  • despre-noi3cresterea nivelului de focalizare a atentiei,
  • extinderea volumului de memorare verbala si vizuala,
  • promtitudinea reactiei,
  • capacitatea de concentrare,
  • cresterea abilitatii de a exprima propriile emotii si de autocontrol al reactiilor de furie si impulsivitate.

  “Jocul” , acest tip de ” disciplina distractiva”, ofera simultan si libertate si rigoare, dezvoltand increderea in sine, creand posibilitatea de a-ti descoperii si folosi cele mai bune abilitati, fiind cel mai bun stimulent pentru capacitatea de expresie a copilului.

  Jocul are scop educativ si chiar terapeutic, asigura o baza de intelegere cu sine si cu celalti, dezvoltand adaptabilitatea la diverse situatii si adaptabilitatea sociala.

  despre-noi1Influenteaza pozitiv procesul de invatare, dezvoltand psihicul si socialul printr-o metoda placuta, vesela, fiind in contrast cu comportamentul conventional si invatarea formala. Ofera o educatie activa, incurajeaza originalitaea oferind libertatea maxima fiindca jocul isi creaza propria lume.

  Indiferent de vârsta, personalitatea si talentul copilului, atelierele sunt gândite in asa fel incat copiii dumneavoastră sa se simtă bine, sa se distreze si sa plece mulțumiti de la ore, dar si cu un mic bagaj de informatii dintr-un domeniu anume.

  Prin acest proiect nu urmarim neaparat pregatirea unui profesionist, ci dorim sa contribuim la dezvoltarea unor aspecte ale personalizatii copilului, pe care scoala si educatia conventionala nu le pot indeplini.

  miniartshow-poze miniartshow-spectacole

  EVENIMENTE ANTERIOARE

  Danila Prepeleac

  Spectacol de teatru pentru copii Danila Prepeleac, adaptare dupa povestea celebra a lui Ion Creanga la Teatrul Elisabeta, oferit de MiniArtShow.
  Alice in Wonderland

  MiniArtShow by Ioana Ginghina v-a pregatit un nou musical, Alice in Wonderland inspirat din Alice in Tara Minunilor.
  cantec pentru tisha

  Spectacolul muzical pentru copii Cantec pentru Tisha este primul musical pentru copii realizat impreuna cu spectatorii. “Cântec pentru Tisha” înseamnă performanță actoricească, un scenariu unic inedit, muzică...
  vrajitorul din oz

  Vrajitorul din Oz, o viziune diferita a povestii Minunatul Vrajitor din Oz, in care personajele scapa de etichetarea de a fi bune sau rele.
  Spectacol interactiv gratuit MiniArtShow "Tu stii cat e ora?"

  Duminica, 19 iunie, de la ora 10:30 pana la 12:00 MiniArtShow by Ioana Ginghina iti da intalnire in Parcul IOR sa te distrezi si sa afli impreuna cu Lara si Clara cum se citeste ceasul.
  Spectacol interactiv gratuit MiniArtShow

  MiniArtShow by Ioana Ginghina va asteapta la pe 18 iunie de la 10:30-12:00, in Parcul Alexandru Ioan Cuza sa va distrati, intr-un cadru special, in aer liber!
  DISTRIBUIE
  Articolul următorMind Education Health
  Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!