Parcul de La Iepure. Cel mai nou parc deschis in Brasov

  Sâmbătă, 2 martie 2024, copii, părinți și bunici s-au bucurat de deschiderea oficială a celui mai nou parc al Brașovului, Parcul de La Iepure. Parcul oferă pentru pentru cei mai mici dintre brașoveni 40 de biciclete de închiriat, un pumptrack, loc de joacă pentru copii, poligon și zone de relaxare pentru toate vârstele.

  Reamenajat complet anul trecut, parcul ce se întinde pe o suprafață de peste 16.000 de metri pătrați a primit o serie de îmbunătățiri care îl fac un loc ideal pentru petrecerea timpului liber în natură. Printre acestea se numără alei pietonale și piste de biciclete, un pavilion administrativ, o fântână arteziană, aparate de fitness, mobilier urban din lemn, bănci și locuri de joacă pentru copii. De asemenea, un poligon pentru ciclism special a fost amenajat pentru a învăța copiii să meargă pe bicicletă în siguranță.

  Cea mai mare parte din spațiul parcului este dedicată zonelor verzi, care au fost îmbogățite cu flori și arbuști decorativi, precum și aproximativ 400 de arbori. Plantele au fost selectate pentru a se potrivi cu mediul local și pentru a se aclimatiza cu ușurință la condițiile specifice Văii Cetății din Brașov.

  parcul de la iepure parc brasov
  Sursa: facebook.com/primariabrasov
  parcul de la iepure parc brasov vedere
  Sursa: facebook.com/primariabrasov

  Proiectul inovator își propune să contribuie la educația rutieră a copiilor, oferindu-le un spațiu sigur și distractiv unde pot învăța regulile esențiale pentru o circulație în siguranță și unde pot exersa mersul pe bicicletă. Poligonul pentru ciclism este amenajat cu marcaje, semafoare și indicatoare, simulând condițiile reale din trafic, dar într-un mediu controlat și lipsit de pericole. Traseul va prezenta diverse configurații, cu înclinări diferite și intersecții de tipuri variate, oferind o experiență de învățare bogată.

  parcul de la iepure parc brasov seara blocuri
  Sursa: facebook.com/primariabrasov

  Zonele verzi din interiorul poligonului sunt amenajate cu mobilier urban și foișoare, creând un spațiu relaxant unde participanții la cursuri se pot odihni sau de unde părinții pot observa evoluția copiilor. Băncile de odihnă sunt amplasate la o distanță sigură de pistă, accesul fiind posibil doar de pe traseul pietonal dedicat.

  Traseul pietonal este sinuos și cu o înclinare redusă, permițând accesul persoanelor cu dizabilități. Astfel amenajarea încurajează atât funcția educativă, cât și cea de loisir și relaxare, oferind o oază verde de liniște și destindere.

  Primarul Allen Coliban a declarat că proiectul a fost realizat cu 98% finanțare nerambursabilă din fonduri europene, având o valoare totală de peste 6,3 milioane de lei.

  Detalii Locație

  DISTRIBUIE
  GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm să revii!

  EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

  NICIUN COMENTARIU

  ADAUGĂ COMENTARIU