Parlamentul Copiilor. Workshop Gratuit pentru Specialiști

Vineri 14 Februarie 2020
Iasi

Centrul Diecezan Caritas Iași este o organizație non-guvernamentală care acționează în mediul social de 30 de ani. În cadrul organizației există mai multe proiecte care susțin cauze sociale, printre acestea este și Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri “ Don Bosco” Iași, un program care promovează drepturile copiilor, educația non-formala și diminuarea riscului de abandon școlar. Prin intermediul Centrului de Resurse pentru Copii si Tineri “ Don Bosco” Iași se implementează în Iași un program care se numește D.A.R.E (Dream-Achieve-Realize-Expres ) în parteneriat cu organizația Caritas Austria .

În cadrul acestui program, DARE, exista mai multe arii de actiune printre care Parlamentul Copiilor, Parenting si SOLE. Parlamentul Copiilor reprezinta o componenta esențială a acestui program în care lucrul cu elevii este important pentru elaborarea și implementare de mici proiecte în comunitate. Metoda oferă copiilor și tinerilor cadrul potrivit, în care vocea lor să își pună amprenta asupra comunității identificând soluții la problemele existente și rezolvându-le prin implementarea de proiecte cu ajutorul unor mini-granturi.

Avantajele implementării conceptului Parlamentului Copiilor poate aduce in rândul cadrelor didactice o dezvoltare a abilităților de facilitare a grupurilor și facilitării învățării. Liceul devine o parte vitală a schimbărilor pozitive din viața comunității, având oportunitatea să devină un model pentru societate .
În acest sens dorim să colaborăm cu noi parteneri în acest proiect, așadar vă lansăm invitația de a desemna minim 2 reprezentanți ai unității de învațământ care ar fi interesați să aplice această metodă în liceu.

Workshop-ul va avea loc la Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri din Iași de pe strada Aleea Oltea Doamna nr. 3 ( în spatele Bisericii Catolice ,,Sfânta Tereza a Pruncului Isus”, Nicolina) în data de 14 Februarie 2020 în intervalul orar 9:00 -16:00.

Workshopul este gratuit pentru specialiștii care doresc să implementeze această metodologie.

În urma participării la acest curs se vor elibera certificate de participare.

Va rugăm ca până la data de 12 Februarie 2020 să ne confirmați prezența dumneavoastră la:

Detalii Eveniment

Data:
Vineri 14 Februarie 2020

Program:
09:00 - 16:30

Orasul:
Iasi

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Iasi!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL