Povestea Poveștii Nescrise, de Alina Sîrbu

La Povestea de Duminică Seara #83 de astăzi citim împreună Povestea Poveștii Nescrise, de Alina Sîrbu.

Alina este o iubitoare de oameni și copii. Știe ce înseamnă durerea, neîmplinirea, așteptarea, iar toate acestea pot scoate ce este mai urat din noi. Dar crede în forța binelui din orice ființă cu o tărie naivă și poate chiar caraghioasă, după cum spune chiar ea. Îi place să interacționeze. Prin natură expunerilor pe care le-a avut de-a lungul vieții, a învățat lucruri noi și frumoase de la sute de oameni.

ζ ♠ ζ

POVESTEA POVEȘTII NESCRISE

de Alina Sîrbu

Ofensată că nu a fost invitată la întâlnirea anuală a Vrăjitorilor Vestiți, Vrăjitoarea Supărăcioasă a furat toate poveștile din lume. Prin această faptă cumplită dorea să ajungă și ea vestită și să fie invitată la întâlnire în anul următor. Ea știa că fără povești, copiii nu vor mai putea visa și nu vor mai avea acces la lumea magică a copilăriei. Astfel vor crește mari și vor ajunge niște oameni triști și supărăcioși ca ea.

Vrăjitoarea însă nu știa că există și o poveste care nu fusese încă scrisă. Pe aceasta nu o furase. Era vorba despre Povestea Nescrisă, cea mai frumoasă poveste din lume dar pe care nimeni nu vroia să o scrie și să o povestească copiilor.

Aflând Povestea Nescrisă că toate surorile ei fuseseră furate de Vrăjitoarea Supărăcioasă și că rămăsese singură poveste din lume, porni la drum ca să își găsească un scriitor. Auzise de Șoricelul Curios și dragostea lui pentru povești și se gândi că el o poate ajuta să-i găsească un autor.

După îndelungi căutări, Povestea Nescrisă îl găsi pe Șoricelul Curios și îi spuse:

-Eu aduc magie copiilor. Fără mine copiii nu vor mai avea acces la lumea magică a copilăriei și vor deveni direct adulți iar adulții care nu au avut o copilărie magică sunt niște oameni trisi, urâți și răi. Șoricelule, vrei să mă ajuți tu să ajung la copii? Tu ai stat mult timpul în bibliotecă și știi care sunt cei mai talentați scriitori din lume. Ajută-mă să găsesc pe cineva care să mă scrie și îți promit că nu îți va părea rău. Toți copiii vor fi fericiți, vor crește mari și vor fi niște adulți buni și frumoși.

Vezi și: 10 Desene cu Pinguini. Animații Simpatice pentru Copii care Iubesc Pinguinii

Șoricelul Curios a stat puțin pe gânduri și și-a amintit că la bibliotecă venea un tânăr scriitor în căutare de inspirație. De fiecare dată când îl vedea fredona aceleași versuri:

O poveste-aș vrea să scriu
Lumea-ntreagă s-o descriu
Toți copiii să viseze
La dragoni și la prințese.

Pentru că îi era milă de scriitor și pentru că îndrăgea atât de tare copiii și poveștile, Șoricelul Curios era hotărât să străbată drumul până la vechea lui casă, biblioteca din centrul orașului, pentru a aștepta până când tânărul scriitor urma să vină. Era pregătit chiar să își ia inima în dinți că să vorbească cu el. Își imagina cât de ciudat va fi pentru un om să-i vorbească un șoricel de bibliotecă. Totuși, pentru prieteni și pentru cei dragi întotdeauna facem lucruri mult mai curajoase decât pentru noi înșine. Ce nu știa șoricelul era faptul că aceasta urma să fie cea mai ușoară provocare ce îl aștepta.

Citește și: Top 2018! Cele Mai Citite Articole pe Blogurile de Parenting din România

Vrăjitoarea Supărăcioasă aflase de planul Poveștii Nescrise de a-și găsi un autor și porni pe urmele Șoricelului Curios. Atât de învrăjbită era încât trimise asupra Șoricelului Curios o ploaie abundentă de primăvară cu fulgere înspăimântătoare și trăsnete asurzitoare. Dar Șoricelul Curios avea prieteni buni și Zâna Primăverii veni în ajutorul lui și transformă stropii de ploaie în flori, fulgerele în raze blânde de soare iar tunetele în zumzet vesel de albinuțe. Vrăjitoarea urlă de ciudă și trimise apoi asupra Șoricelului Curios soarele copleșitor de vară ca să îl ardă și să îl inseteze. Atunci veni în ajutorul lui Fiica Soarelui care își convinse tatăl, prin dragostea ei, să nu mai ardă atât de tare. Vrăjitoarea Supărăcioasă urlă din nou și trimise asupra Șoricelului Curios un vânt puternic și rece de toamnă care îl luă pe sus și care cu siguranță l-ar fi doborât dacă Spiridușul Neastâmpărat nu ar fi apărut și nu l-ar fi tras într-o scorbură unde îl ținu până trecu uraganul. În ultima încercare de a-l împiedica pe Șoricelul Curios să îi găsească un scriitor Poveștii Nescrise, Vrăjitoarea Supărăcioasă era convinsă de reușită. Trimise asupra Șoricelului Curios o furtună de zăpada și un frig atât de crunt încât inima Șoricelului Curios ar fi împietrit în cinci minute. De această dată, Crăiasă Zăpezii sări în ajutorul Șoricelului Curios domoli frigul și furtuna pe care le întoarse împotriva Vrăjitoarei Supărăcioase. Puterea Crăiesei Zăpezii era atât de puternică încât o transformă pe Vrăjitoarea Supărăcioasă într-un sloi de gheață. După care îi spuse:

– Vei rămâne sloi de gheață cu inima împietrită până în ziua în care inima ta se va înmuia și se va umple de dragoste la vederea unei viețuitoare.

Citește și: De ce să ne spălăm pe mâini. Poveste de Zâna Lunia şi Zâna Azaleea

După toate aceste aventuri, Șoricelul Curios ajunse la bibliotecă. Apăru în fața scriitorului și, spre surprinderea lui, acesta nu se sperie, dimpotrivă, îl ascultă cu atenție și fu cum nu se poate mai fericit. Visul lui se împlinea. Acum putea să scrie cea mai frumoasă poveste din lume care să facă imaginația copiilor să zboare și să le deschidă porțile lumii magice unde numai ei au acces: lumea poveștilor.

Scriitorul scrise Povestea Poveștilor iar copiii și-au putut trăi copilăria și minunile pe care aceasta le-o oferă doar lor.

Sfârșit

Citește și: Câștigătorii Premiilor Oscar 2019

ζ ♠ ζ

Ne face plăcere să publicăm o primă poveste terapeutică a scriitoarei Alina Sîrbu, ale cărei scrieri le poți descoperi pe blogul personal, copilarie.net.


În fiecare duminică după-amiaza trimitem către abonaţii noştri Povestea de Duminică Seara, recomandarea noastră de poveste pentru momentele când cei mici intră în lumea viselor. Dacă vrei să fii primul care primește povestea direct în căsuța de email abonează-te acum la newsletter

EVENIMENTE ÎN WEEKEND

DISTRIBUIE
Sunt o visatoare. Poezia, povestea, ghidusia si copilaria sunt esenta sufletului meu. Impreuna cu sotul meu si cei doi baietei ai nostri iubim animalele si ne bucuram de natura. Sunt o calatoare. Imi plac soarele si marea. Imi plac limbile si literaturile straine, civilizatiile si culturile. Diversitatea este o sursa de bogatie si frumusete infinita. Sunt o scriitoare. Imi place sa ma joc cu cuvintele si cred in natura lor purificatoare. Cred ca arta este catharsis si avem nevoie continuu sa devenim cine suntem si sa ne acceptam asa cum suntem, cu umbre si lumini.
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU