Programul Teatrului Ion Creangă în Stagiunea 2019-2020

01-29 Februarie 2020
București

Teatrul Ion Creangă vă așteaptă la Sala Mică (Str. Biserica Amzei 21-23) sau la Sala Rapsodia (Str. Lipscani 53) să vă alegeți poveștile preferate și să vă bucurați împreună cu cei mici de magia teatrului. Nu uitați să vă pregătiți vizita la teatru din timp. Anumite spectacole se joacă cu un număr limitat de locuri.

PROGRAM FEBRUARIE 2020
@ TEATRUL ION CREANGĂ

JACK ȘI VREJUL DE FASOLE
5 ani+, 80 min

Sâmbătă, 01.02, ora 11:00
Duminică, 16.02, ora 11:00
Sămbătă, 29.02, ora 11:00
Sala Rapsodia

O poveste clasică într-un format muzical antrenant. O doză consistentă de energie și entuziasm. O aventură fermecată pentru întreaga familie. Spectacolul „Jack și vrejul de fasole” pledează pentru bucuria, curajul și curiozitatea celor care nu și-au rătăcit candoarea prin hățișurile vieții adulte. Atunci când frumusețea copilăriei este umbrită de griji și nevoi, creativitatea devine unica modalitate de a transforma realitatea într-o lume de basm.

SUPEREROII REVIN!
4 ani+, 60 min

Duminică, 02.02, ora 11:00
Sâmbătă, 15.02, ora 11:00
Sala Rapsodia

Lumea poveștilor și lumea virtuală sunt profund conectate: de fiecare dată când un copil renunță să mai citească și alege să intre pentru totdeauna în lumea jocurilor virtuale, un personaj dispare în Valea Uitării. Sub această amenințare teribilă, eroii din basme pornesc într-o uriașă aventură pentru a așeza universul poveștilor din nou în echilibru. Însă, pe măsură ce lupta se întețește, o nouă misiune, chiar mai importantă – salvarea timpului magic petrecut în familie – îi va transforma pe protagoniștii noștri în adevărații supereroi ai tuturor timpurilor.

Vezi toate evenimentele din weekend

BUNĂ DIMINEAȚA!
sub 3 ani, 30 min

Joi, 06.02, ora 18:00
Duminică, 16.02, ora 18:00
Joi, 27.02, ora 18:00
Sala Mică

Buna dimineata Teatrul Ion Creanga GOKID

Uneori, o zi începe ca orice altă zi şi se transformă, fără să-ţi dai seama, într-o călătorie. Plecând de la povestea unei dimineţi obişnuite descoperim, alături de întreaga echipă artistică, noi moduri de a privi obiectele pe care copiii le folosesc zilnic. Până la urmă, cu ce e diferit un avion de o lingură? Într-o atmosferă plină de candoare, spectatorii vor descoperi cât de uşor e să nu te plictiseşti dacă schimbi din când în când punctul de vedere.

CĂLĂTORII PRIN GALAXII
4 ani+, 40 min

Vineri, 07.02, 18:00
Duminică, 23.02, ora 11:00
Sala Mică

Se știe despre Soare că este steaua în jurul căreia se învârte planeta noastră, iar despre Lună că este un corp astronomic care se învârte în jurul Pământului. Dar ce știu Soarele și Luna despre celelalte planete? Poți să afli pornind alături de noi într-o aventură prin Univers!
Amuzant și educativ, spectacolul „Călătorii prin galaxii” oferă un excelent punct de plecare pentru părinți, bunici, prieteni sau educatori, pentru a discuta despre stele, planete, gravitație și despre toate surprizele pe care le rezervă Universul.

PANTALONE ÎN LUNĂ
5 ani+, 80 min

Sâmbătă, 08.02, ora 11:00
Sala Rapsodia

Se zice că în Lună totul se întâmplă pe dos, iar pentru unii poate să pară mult mai frumos. Pantalone e bătrân, zgârcit și mai ales înfumurat, iar perspectiva plecării în spațiu îl încântă peste măsură. După o scurtă și nemaipomenită călătorie închipuită, Pantalone ajunge pe Lună, unde bătrânii întineresc, iar maimuțele ajung împărați. Pare un tărâm de vis, unde curg râuri de aur și diamante. Dar sunt la fel de multe dueluri — și la fel de multă nedreptate ca pe Pământ.

FĂRĂ FRICĂ
3-6 ani, 30 min

Sâmbătă, 08.02, ora 11:00
Sâmbătă, 29.02, ora 18:00
Sala Mică

O lecție deschisă despre curaj, despre încredere și camaraderie, „Fără frică” ne poartă tocmai în inima unei păduri. În acest loc plin de mister și pericole care pândesc la tot pasul, vom face cunoștință cu Urechilă și Pămătuf, doi iepurași simpatici și sperioși – sau poate doar un pic prea prevăzători. Însă micuții iepurași au resurse nebănuite de curaj! Și ne vor arăta și nouă cât de ușor ne putem depăși frica atunci când cei dragi au nevoie să fim puternici pentru ei.

PROSTIA OMENEASCĂ
4 ani+, 40 min

Sâmbătă, 08.02, ora 18:00
Vineri, 21.02, ora 18:00
Sala Mică

„Prostia omenească” aduce în atenția micilor spectatori o lecție de viață, vorbindu-le despre defecte umane și despre limite. Bazat pe un discurs teatral de tip non-verbal, spectacolul îmbină mijloace de expresie diverse: pantomimă, clovnerie și dans, transpunând farmecul și oralitatea operei lui Creangă într-o montare dinamică și muzicală. Și-am încălecat pe-o șa, și v-am invitat să vizionați povestea noastră așa.

VRĂJITORUL DIN OZ
5 ani+, 80 min

Duminică, 09.02, 11:00
Sala Rapsodia

Tinerii spectatori sunt invitați să li se alăture lui Dorothy, Toto și prietenilor lor cu totul speciali pe drumul din cărămizi galbene, pentru a urmări una dintre cele mai îndrăgite povești pentru copii, transpusă într-un spectacol muzical antrenant. La mai bine de 100 de ani de la publicare, „Vrăjitorul din Oz” continuă să fascineze, mesajul său fiind o sursă de inspirație pentru copii și adulți deopotrivă: cu încredere și determinare orice obstacol poate fi depășit.

PINGUINII MELOMANI
3-6 ani, 40 min

Duminică, 09.02, ora 11:00
Sâmbătă, 15.02, ora 11:00
Sala Mică

Au fugit de la circ, au decis să călătorească la Polul Sud și se gândesc să-și înființeze propria orchestră. Recunoașteți descrierea? Pingunel și Pingunica, cei doi mici pinguini melomani – înarmați cu un munte de curaj și vise pe măsură – ne-au pregătit o nouă lecție despre muzică, despre dedicare și despre încredere în propriile forțe. Și mai ales despre prietenie, pentru că în Clubul Pinguinilor Melomani suntem cu toții o mare familie.

PUNGUȚA CU DOI BANI
3-6 ani, 45 min

Duminică, 09.02, ora 18:00
Joi, 20.02, ora 18:00
Sala Mică

Spectacolul „Punguța cu doi bani” este o oportunitate de a redescoperi poveștile lui Ion Creangă – basme de un incredibil dinamism scenic, deși au fost scrise acum mai mult de un secol. Adaptat de o echipă tânără și talentată, spectacolul aduce publicul în mijlocul acțiunii. Încă din foaier pornim în aventură, alături de cocoș, trecând prin apă și prin foc, în lupta cu boierul, cu vizitiul și bucătăreasa. Când pe drum, când pe lângă drum, în curtea căsuței colorate sau printre copaci, strigând cu toții: „Cucurigu, boieri mari, dați punguța cu doi bani!”

PERNUȚA SOMNOROASĂ
sub 3 ani, 30 min

Joi, 13.02, ora 18:00
Sâmbătă, 22.02, ora 18:00
Sala Mică

Pernuta somnoroasa Teatrul Ion Creanga GOKID

Când lumina se stinge, imaginația unui copil „se aprinde”. Povești cu umbre și forme încep să apară, iar jocuri noi sunt inventate în acest moment plin de mister. Copilul poate să adoarmă într-un submarin, sub apă sau într-un balon cu aer cald, deasupra dealurilor colorate și să se trezească în patul său, ca printr-o magie. „Pernuța somnoroasă” este un spectacol despre percepție, imagini, sentimente și despre noi moduri de joacă pe care micii spectatori le descoperă înainte de culcare.

ÎMPRELUNĂ
sub 3 ani, 35 min

Vineri, 14.02, ora 18:00
Vineri, 28.02, ora 18:00
Sala Mică

ImpreLuna Teatrul Ion Creanga GOKID

„ÎmpreLună” este povestea unei călătorii din centrul Pământului până în înaltul cerului, în care întâmplările mai mult se simt decât se trăiesc, în care Luna e moale ca un burete și planetele așteaptă răbdătoare să fie descoperite. Un spectacol despre țesătura din care este croită imaginația, „ÎmpreLună” invită micuții spectatori să exploreze universul teatral din brațele părinților, de pe confortul pernuțelor colorate sau chiar de-a bușilea, din mijlocul sălii de spectacol.

DE-A MICUL PRINȚ
4-6 ani, 45 min

Sâmbătă, 15.02, ora 18:00
Sala Mică

În dorința de a aduce filosofia Micului Prinț aproape de copiii între 4 și 6 ani, care abia încep să se plimbe din planetă în planetă, echipa Teatrului Ion Creangă pleacă într-o foarte serioasă călătorie de explorare a celebrului text. Alături de micuții spectatori vom cerceta și ne vom juca, vom pune întrebări și vom crea labirinturi, pentru ca, la final, să putem deosebi un elefant din burta unui șarpe de o pălărie.

CLOWNS
4 ani+, 50 min

Sâmbătă, 22.02, ora 11:00
Sala Rapsodia

Poate cineva să facă muzica să nu se audă? Ea este ca aerul. Nu o poți atinge, nu o poți prinde. Pentru muzicieni, ea înseamnă totul. Mai ales când este vorba despre clovnii din Muzicalia, a căror bucurie este să cânte la orice instrument, oriunde, în orice moment. Așa vorbesc, așa se împrietenesc între ei și cu noi. Cea mai ursuză privire se transformă într-un zâmbet larg, iar veselia lor răsună dincolo de sala de spectacol.

LA UN METRU DE TINE
3-6 ani, 30 min

Sâmbătă, 22.02, ora 11:00
Sala Mică

Eroul spectacolului „La un metru de tine” – un simplu metru de tâmplărie – ascunde în sine un infinit de propuneri jucăușe: un balon pătrat care se înalță în văzduh, o plasă de pescuit vise înaripate sau o poartă către o altă dimensiune. Totul este posibil în mânuțele curioase ale micuților spectatori. Însă metrul ascunde și un noian de emoții și întrebări despre noi, despre celălalt, despre modul în care acțiunile noastre pot rescrie istoria persoanei de lângă noi. Iar atunci când poveștile sunt scrise cu pasiune, ele pot schimba universul.

AMINTIRI ÎNTR-O VALIZĂ
2-5 ani, 30 min

Duminică, 23.02, ora 18:00
Sala Mică

Amintiri intr-o valiza Teatrul Ion Creanga GOKID

„Am ajuns acasă. N-am mai fost de mult aici, dar știu atât de bine fiecare colțișor, încât aș putea merge prin toată camera cu ochii închiși. Am adus cu mine în valiză toate amintirile pe care le-am plimbat prin lume.” Îmbrăcată în straturi de sens, povestea amintirilor împachetate în valiza călătorului cu nas de clovn stârnește reacții puternice: bucuria jocului îi încântă pe cei mici, în timp ce povestea nostalgică îi inspiră pe adulți să privească spre viitor.

 

Detalii Eveniment

Perioada:
01-29 Februarie 2020

Orasul:
București

Detalii Locație

Teatrul Ion Creangă

Județ:
București

Oraș:
București

Adresa:
Strada Biserica Amzei, 21

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
1
2
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL