Rapunzel – Miturile Cetății. Spectacol la Teatrul de Stat Constanța

Sâmbătă 22 Iunie 2019
Constanta

Teatrul de Papusi Carabus Braila prezintă în cadrul Festivalului Internațional de Teatru MITURILE CETĂȚII, ediția aIVa, spectacolul RAPUNZEL de Georgeta Lozincă.

Sperctacolul se va juca la Teatrul Pentru Copii Și Tineret Căluțul De Mare și face parte din secțiunea dedicată copiilor.

★ RAPUNZEL ★
de Georgeta Lozincă
Regia: Georgeta Lozincă
Scenografia: Tunde Tomos
Decor: Tunde Tomos
Costume: Tunde Tomos
Muzica originală: Zeno Apostolache

✔ Durata: 40 min

Distribuţia:
Rapunzel – Daniela Antonescu
Prinţ, Actor Ambulant, Tată (Rapunzel) – Iulian Gheorghe
Mama(Rapunzel), Actor Ambulant, Regina – Picuş Elena Gabriela
Vrăjitoare, Actor Ambulant, Rege – Ioana Popescu

🎭 Colindând din cetate în cetate, o trupă de actori ambulanţi aduce în faţa dumneavoastră povestea frumoasei Rapunzel. Pe când era însărcinată cu ea, mama ei pofti nişte salate din grădina unei Vrăjitoare. În ciuda pericolelor, tatăl intră în grădină, este prins şi trebuie să-i promită acesteia că-i va da fetiţa după ce se va naşte.
Vrăjitoarea ştia că părul fetei va avea puteri magice şi că doar atingându-l va rămâne veşnic tânără şi frumoasă. Rapunzel este luată şi închisă într-un turn, fără uşă, fără scară. Pentru a urca la ea, Vrăjitoarea se folosea de părul lung al fetei. Rapunzel crescu întrebându-se mereu cum e lumea de afară, dar Vrăjitoarea o asigura că doar lângă ea, închisă în turn, e ferită de toate primejdiile lumii. Atras de vocea minunată a fetei, un Prinţ rătăcit, ajunge la turn, urcă pe părul ei, dar sunt surprinşi de Vrăjitoare, care îi aruncă din turn. Prinţul căzu pe nişte spini care i-au rănit ochii, orbindu-l. Apoi lui Rapunzel îi taie părul şi o alungă. După ce rătăcesc un timp, cei doi se reîntâlnesc şi lacrimile fetei îi redau vederea Prinţului care o cere de soţie. Se duc la palat unde fac o nuntă ca-n poveşti, ce ţine trei zile şi trei nopţi neîncetat.

Unde? Teatrul Pentru Copii Și Tineret Căluțul De Mare, Strada Aristide Karatzali, Nr. 16, Constanta

📌 Teatrul pentru Copii și Tineret „CĂLUȚUL DE MARE”, Constanța

#miturilecetății #miturilecetății2019 #festival #constanța

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 22 Iunie 2019

Program:
11:00 - 11:40

Orasul:
Constanta

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Constanta!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL