Rică nu știa să zică râu rățușcă, reforma educației. PECHA KUCHA

Marți 20 Martie 2018
București

*Seară PechaKucha la #OWR11 despre educație*

Pentru că educația este anul acesta una din temele centrale ale festivalului, dar și pentru că în ultimii ani ne-am concentrat forțele pe introducerea filmului documentar și a discuțiilor despre drepturile omului în licee, prin programul One World Romania la Școală, ne-am propus să aducem în față proiecte și inițiative care au creat dacă nu reforme, măcar mici seisme în sistemul de învățământ preuniversitar.

Am invitat 11 oameni și inițiative care au refuzat să stea în banca lor și au avut un impact în peisajul educațional la nivel național în ultimii ani, fie că sunt proiecte de lungă durată sau acțiuni punctuale. Vrem să vedem cum a ajuns sistemul educațional în prag de corijență. Cum și dacă putem să îl aducem pe linia de plutire. Deși facem tot ce putem pentru a umple golurile pe care le-am resimțit ca elevi, apar din ce în ce mai multe crăpături și, din când în când, tavanul chiar se prăbușește. Nepăsarea nu e o opțiune, alegem să luptăm cu aceleași cu mori de vânt sau mai bine construim alternative paralele la un sistem disfuncțional?

PechaKucha este un format de prezentare în care 20 de slideuri sunt prezentate timp de câte 20 de secunde (în total 6 minute și 40 de secunde).

*Participă: Valeriu Nicolae despre educația în Ferentari, Mihaela Michailovdespre teatru educațional, Katia Pascariu despre cum poți învăța la orice vârstă, Irina Novac despre cum o elevă organizează un eveniment feminist în orașul ei, Constantin-Alexandru Manda despre cum elevii își cer drepturile, Gabriela Dima despre oamenii cu dizabilități în sistemul educațional, Andreea Burlacu despre cum să înveți fizica altfel, Paula Mihaidespre cum să fii dascăl care pregătește dascăli, Sibi-Bogdan Teodorescudespre cum se poate preda arta contemporană și Petra Dobruska și Jo Brailescu despre cum au făcut din nou cunoștință cu sistemul.

Intrare liberă, în limita locurilor disponibile.

https://www.facebook.com/events/1676391955782217/

Detalii Eveniment

Data:
Marți 20 Martie 2018

Program:
18:00 - 20:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL