Să Film!: Animații românești psihedelice (proiecție #4) @ Cinemateca Eforie

Sâmbătă 12 Martie 2022
București

UNATC „I.L. Caragiale” din București şi Cinemateca Română prezintă sâmbătă, 12 martie, de la ora 14:00, la Cinemateca Eforie din București, cea de-a patra proiecţie a programului special de animații românești psihedelice produse în perioada 1972 – 1990. Programul a fost curatoriat de Gabriela Filippi.

Deoarece primele trei proiecții ale acestui program de animații au avut un succes fantastic, am decis, împreună cu colegii noștri de la Cinemateca Română să reluăm programul pentru a patra oară, sâmbătă, 12 martie, de la ora 14.

n.b.: filmele nu sunt recomandate copiilor.

Programul proiecției este alcătuit din următoarele filme, aflate în patrimoniul Arhivei Naționale de Filme:
„Dovleacul cântător” (r. Ana Maria Buzea, 1988)
„Șotronul” (r. Laurențiu Sîrbu, 1975)
„Mărgelele năzdrăvane” (r. Tatiana Apahideanu, 1975)
„Hidalgo”(r. Ion Truică, 1975)
„Pegasus” (r. Zaharia Buzea, 1985)
„Arena” (r. Zoltán Szilágyi, 1982)
„Casa” (r. Zeno Bogdănescu, 1984)
„Puiul” (r. Laurențiu Sîrbu, 1972)
„Phoenix” (r. Zeno Bogdănescu, 1990)
„Statuia” (r. Olimpiu Bandalac, 1983)
„Tocirea” (r. Radu Igazsag, 1985)

Evenimentul face parte din proiectul „Să Film!”, care își propune să ofere contextul necesar unui dialog între public și realizatorii unor filme românești recente sau aparținând patrimoniului cinematografiei naționale.

Proiecţiile vor avea loc săptămânal, la Cinemateca Eforie, sau, atunci când această locație nu va fi disponibilă, la Cinemateca Union sau în alte spații din București. La finalul fiecărei proiecții, publicul va fi invitat să intre în dialog cu o parte a echipelor, discuțiile fiind moderate de fiecare dată de profesioniști din domenii relevante pentru specificul filmelor prezentate.

„Să Film!” a fost inițiat în anul 2012, de Facultatea de Film din UNATC, în vremea decanatului lui Sorin Botoșeneanu, și coordonat timp de patru ani de membrii redacției Film Menu. Între 2016 și 2021 proiectul a trecut printr-o perioadă de pauză, fiind reluat în noiembrie 2021, sub o altă formă și într-o altă locație, dar urmând principiile sale inițiale.

ARHIVA ACTIVĂ e un proiect inițiat de UNATC „I.L. Caragiale” și realizat în colaborare cu Arhiva Națională de Filme și cu Cinemateca Română. Arhiva Activă își propune să aducă în atenția publicului filme din toate timpurile grupate în programe distincte și prezentate sub forma unui dialog al dublului transfer. De asemenea, își propune să contribuie la digitalizarea, restaurarea și cercetarea arhivelor audio-vizuale, atât din interiorul universității, cât și aparținând ANF sau altor instituții de profil sau unor entități private. „Să Film!” este unul dintre programele proiectului ARHIVA ACTIVĂ.

DESPRE BILETE:
Tariful biletelor pentru proiecția filmelor este de 10 RON (preț întreg), 5 lei (preț redus pentru elevi, studenți și pensionari) și 3 RON (preț redus pentru studenții UNATC, pe baza carnetului de student).
Biletele cu preț redus pot fi achiziționate doar la casieria Cinematecii Eforie.

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 12 Martie 2022

Program:
14:00 - 15:45

Orasul:
București

Detalii Locație

Cinemateca Eforie

Județ:
Sector 5

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Strada Eforie nr. 2

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL