„Șșș! Avem un plan”, un nou titlu premiat în portofoliul editurii Cartea Copiilor

Editura Cartea Copiilor lansează „Șșș! Avem un plan”, carte scrisă şi ilustrată de irlandezul Chris Haughton şi tradusă de poetul Florin Bican. Lansată în 2014, cartea a fost distinsă în acelaşi an cu premiul Asociației ilustratorilor din Marea Britanie, la secțiunea de literatură pentru copii.

Cartea îi aduce în centrul atenţiei pe patru prieteni care au plecat în pădure. Trei dintre ei, cei mai mari, poate adulţi, știu exact ce vor: să prindă o pasăre. Au luat cu ei plase și o colivie, sunt foarte bine pregătiți și au un plan. Cel mai mic, probabil un copil, nu are o plasă de prins păsări, colivia e prea mare ca s-o poată ține și rămâne în urma celorlalți care merg grăbiți – pentru că au un plan! Trebuie neapărat să prindă pasărea. De ce exact, nu se ştie. Sunt multe lucruri pe care oamenii mari le fac fără să dea vreo explicație.

Dar cel mai mic nici nu se gândește la asta. El nu-și poate stăpâni impulsul de a se împrieteni cu pasărea şi de a zădărnici în repetate rânduri și în moduri din ce în ce mai amuzante tentativele celor mari. Prietenia e mult mai puternică, ne învață această poveste, drept pentru care autorul a ales ca motto cunoscutele cuvinte ale lui Albert Einstein: „Pacea nu poate fi păstrată cu forța, ci numai prin bună înțelegere.”

Chris Haughton este un autor și ilustrator irlandez (n. 1978, Dublin), care s-a remarcat în ultimii ani în literatura pentru copii prin originalitatea şi creativitatea cărţilor sale. „Șșș! Avem un plan” este a treia carte publicată de Haughton, care s-a bucurat de un mare succes internaţional. Cărţile sale au fost traduse în 20 de limbi şi au câştigat premii în şapte ţări.

Șșș! Avem un plan” continuă seria de literatură britanică şi irlandeză pentru copii a editurii Cartea Copiilor, care include şi alţi autori prolifici precum Julia Donaldson, Martin Waddell, Sam McBratney sau Jill Murphy.

Cartea „Șșș! Avem un plan” este recomandată copiilor de până la 5 ani și este disponibilă pe site-ul editurii (www.carteacopiilor.ro) la prețul de 33 lei. Cartea are pagini cartonate integral şi colţuri rotunjite, pentru a fi sigură şi rezistentă în mâinile micuţilor cititori. La toate comenzile online realizate pe site, indiferent de valoare sau de cantitate, Cartea Copiilor oferă de fiecare dată o carte cadou. În această perioadă, cartea cadou este „Citeşte-i iepuraşului tău” de Rosemary Wells.

Despre editura Cartea Copiilor

Cartea Copiilor, prezentă de 11 ani în peisajul editorial din România, este una dintre cele mai iubite edituri de cărți pentru copii. De la început, Cartea Copiilor s-a dovedit a fi o deschizătoare de drum prin inițiativa curajoasă de a publica pentru prima dată în limba română unele dintre cele mai valoroase titluri din literatura universală pentru copii. Cartea Copiilor a oferit micilor cititori, în premieră, operele unora dintre cei mai buni autori contemporani: Astrid Lindgren, Eric Carle, Dick Bruna, Roger Duvoisin, Arnold Lobel, Julia Donaldson și mulți alții. În același timp, editura a promovat deschiderea spre literaturi mai puțin sau chiar deloc cunoscute copiilor de la noi, cum ar fi cea suedeză, finlandeză sau japoneză.

Prin alegerea cu grijă a titlurilor, autorilor și ilustratorilor, Cartea Copiilor încurajează lectura de la o vârstă fragedă, educarea gustului literar și construirea unei culturi vizuale complexe, alături de stimularea creativității și a spiritului critic, dezvoltarea capacității de a gândi liber și formarea unei atitudini deschise și tolerante. Mai multe detalii despre cărțile editurii Cartea Copiilor sunt disponibile la www.carteacopiilor.ro.

DISTRIBUIE
Hey! Sunt fondatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe fetiţa mea, Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 10 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot timpul care a trecut mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Îmi doresc sincer ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU