Târgul „100 de Tradiții Românești” la MȚR | 13-15 Octombrie

13-15 Octombrie 2023
București

Asociaţia Kogaion 115 vă invită în perioada 13 – 15 octombrie 2023 la târgul “100 de Tradiții Românești”, organizat în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, Str. Monetăriei, Nr. 3. Intrarea este liberă.

Meșteșugarii veniţi la acest eveniment expun ceramică de Corund, ii, fote, vâlnice, marame, covoare oltenești, icoane, pristolnice, obiecte din lemn crestat pentru gospodărie și mic mobilier, măști populare, vase din alamă, vestimentație din lână împâslită, haine din piele naturală și căciuli din blană. Artizani talentați sunt prezenți cu ornamente din licheni stabilizați, decorațiuni din lavandă și din lemn sculptat, jucării lucrate manual, bijuterii unicat.

Pentru a avea cămări îmbelșugate vizitatorii pot târgui dintr-o ofertă gastronomică deosebit de variată: mezeluri vânătorești, cașuri și cașcavale, zacuscă şi magiun fără zahăr, prăjituri și ciocolată de casă, plăcinte și sarailii, turtă dulce, baclavale, miere cu nucă și cătină, diverse amestecuri apicole pentru imunitate, țuică de prune și palincă de gutui, sucuri de aronia și de mere, pâine artizanală, vin, siropuri și șerbeturi aromate, fructe şi legume proaspăt culese de producători, plante de leac.

Anticarii expun obiecte foarte vechi, aparţinând vieţii de la ţară: porți monumentale sculptate de peste o sută de ani, dulăpioare, copăiţe, costume populare din toate zonele etnografice ale ţării, unelte pentru ţesut sau pentru lucrat pământul.

Nu va lipsi nici ospăţul caracteristic fiecărui târg, cu pastramă de berbecuț la grătar, sarmale, crap prăjit și bulz ciobănesc. La ceaun vor fi pregătite borșul de pește si ciorba de afumatură. Mustul proaspăt stors va face deliciul tuturor doritorilor.

Pe tot parcursul târgului va funcționa Atelierul de desen și pictură pe lemn. Detalii la nr. de tel. 0735072630 (meșter Adrian Negoiță).

Programul târgului: zilnic între orele 10.00 și 18.00

TOATE EVENIMENTELE


⚠️ GOKID.ro este portal de promovare de evenimente și activități pentru copii. În cazul anulării sau amânării evenimentelor recomandate responsabilitatea aparține organizatorilor. Vă rugăm să contactați organizatorii pentru confirmarea desfășurării evenimentelor la datele anunțate. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă dorim să vă bucurați de evenimente cât mai reușite!

Sursa: https://www.facebook.com/events/627021579618564/

Detalii Eveniment

Perioada:
13-15 Octombrie 2023

Ora incepere:
10:00

Ora terminare:
18:00

Orasul:
București

Detalii Locație

Muzeul Țăranului Român

Județ:
Sector 1

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Şoseaua Kiseleff nr 3

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL