Târgul „100 de Tradiții Românești” la MȚR | 29-31 Martie

29-31 Martie 2024
București

Publicul este aşteptat să viziteze târgul, unde meşteşugarii ne vor încânta prin ingeniozitatea şi autenticitatea produselor lor făcute cu multă migală şi cu mult suflet.

Vor fi expuse icoane pe sticlă și pe lemn, străchini și ulcioare din ceramică de Horezu, pristolnice, ii brodate cu mătase, obiecte din lut pictate cu motive tradiționale, vâlnice, brâie, paftale, poale, pânză de casă, scoarțe, măști populare, zgărdane, genți și accesorii din piele naturală.

Artizani talentați expun obiecte de decor din lemn și din lavandă, vestimentație pictată manual, jucării croșetate, cosmetice făcute doar din ingrediente naturale, bijuterii unicat de inspirație dacică.

Producătorii vin cu brânzeturi din lapte de capră și de oaie, miere și lăptișor de matcă, palincă de caise și țuică de prune, zacuscă și dulcețuri, prăjituri de casă, plăcinte, turtă dulce, sarailii, siropuri, sucuri din mere de Voinești.

Pentru cei care apreciază obiectele vechi şi autentice, anticarii prezenți la târg vor aduce unelte de lucrat în gospodărie, mobilier ţărănesc, obloane și porți din lemn sculptat, carte veche sau covoare țesute la război.

Ca la orice târg tradițional vizitatorii sunt îmbiaţi cu mâncare proaspăt gătită. Bucătarii vor rumeni pe grătar cârnăciori de oaie, pastramă, bulz, crap și scrumbie de Dunăre, iar la ceaun vor prepara gulaș de vițel, papricaș de pui și sărmăluțe cu mămăliguță.

Program: zilnic între orele 10:00-18:00

📍Muzeul Ţăranului Român – Vezi pe hartă/traseu

TOATE EVENIMENTELE


⚠️ GOKID.ro este portal de promovare de evenimente și activități pentru copii. În cazul anulării sau amânării evenimentelor recomandate responsabilitatea aparține organizatorilor. Vă rugăm să contactați organizatorii pentru confirmarea desfășurării evenimentelor la datele anunțate. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă dorim să vă bucurați de evenimente cât mai reușite!

Sursa: https://www.facebook.com/events/1150973352490700/

Detalii Eveniment

Perioada:
29-31 Martie 2024

Ora incepere:
10:00

Ora terminare:
18:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL