Târgul de jucării „2nd Life” @ Roaba de Cultura

Duminică 19 Septembrie 2021
București

Asociația Green Revolution (AGR) va desfașura, în data de 19 septembrie, la Roaba de Cultură, în parcul Herăstrău, prima ediție a Târgului de jucării „2nd Life” un eveniment de educație ecologică, financiară și socială, ce își propune să redea jucăriilor nefolosite o nouă viață educând în același timp copiii în spiritul celor 3 R: reuse, repair, recycle.

Evenimentul se va desfășura în intervalul orar 10.00 – 19.00, iar pe lângă acțiunea de vânzare a jucăriilor de către copiii din Asociațiile partenere, pe scena Roabei de Cultură vor avea loc prezentări ce vizează educația financiară, moment susținut de BCR, importanța mișcării cu scrimera Ana Maria Brânză, moment susținut de TEDI, și o dezbatere despre importanța donațiilor în educația copiilor alături de Prințesa Urbană și Psihologul Ana Pantazescu.

De asemenea, pe tot parcurul său, vizitatorii mari și mici vor putea participa în mod gratuit la o multitudine de ateliere: pictură pe ceramică, picture cu degetele, concursuri – caută și găsește, observă diferențele, labirinturi și quiz-uri, atelier gratuit de confecționat badge-uri din margele reciclate, concurs de colectare separată a deșeurilor susținut de Fulga, Circuit Eroii Reciclării susținut de Environ etc.

Program:

  • 10:30-10:50 Atelier de educație financiară – Școala de Bani pentru adulți și copii, cu Claudia Oprescu și Roxana Marcu, BCR
  • 11:00-12:00 PREMIERA piesei de teatru ”Vraja Ecranelor” cu Teatrul Sufletos – by Prințesa Urbană
  • 12:15 -12:35 Despre importanța mișcării cu scrimera Ana Maria Brânză – powered by TEDI
  • 13:30-16.30 PAUZĂ (Muzica ambientală)
  • 17:00 – 18:00 Mimaginabil, un spectacol de muzicã şi pantomimã, cu Alexandru Pribeagu și Nidal Ştefan
  • 18:00 – 19:00 Debate Printesa Urbana și psiholog Ana Pantazescu despre importanța donațiilor

Studiile făcute la nivel mondial și national confirmă faptul că investim foarte mult în jucării. Piața globală de jocuri și jucării este estimată la peste 292 miliarde de euro în 2021 cu o previzune de creștere anuală de 4,2% până în 2025*. Piața românească de jocuri și jucării este estimată la 728 milioane de euro cu o previziune de creștere anuală de 2.4% până în 2025**. O casă din 5 deține peste 100 de jucării și una din 10 deține o colecție imensă de peste 200 de jucării. În general o familie cheltuiește aproape 600 de dolari pe an pe jucării.

Acest proiect desfășoară cu ajutorul partenerilor care susțin educația ecologică și financiară.

Detalii Eveniment

Data:
Duminică 19 Septembrie 2021

Program:
10:00 - 19:00

Orasul:
București

Detalii Locație

Roaba de Cultură – Herăstrău

Județ:
București

Oraș:
București

Adresa:
Bulevardul Aviatorilor, Parcul Herastrau - Pescarus, 106

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL