Teatru Pentru copii: Scufița Roșie din Polonia, la Țăndărică

Vineri 13 Noiembrie 2015
București

Povestea fraților Grimm despre Scufița Roșie și Lupul cel Rău,versiunea noua a basmului cu Teatrul de Păpuși și Actori din Wałbrzych.

 

Cine dintre noi nu cunoaște povestea fraților Grimm despre Scufița Roșie și Lupul cel Rău, care s-a deghizat în bunică? Se pare că această istorie este atât de cunoscută încât nu mai poate surprinde pe nimeni. Dar dacă o prezinți în realitatea de azi, va primi o nouă semnificație. Versiunea nouă a vechiului basm, pregătită de Teatrul de Păpuși și Actori din Wałbrzych, va fi prezentată în cadrul Festivalului ImPuls la București.

scufita-rosie-din-polonia-la-tandarica

 

Spectacolul urmează formula unei călătorii. Mihalinca, o micuță rebelă care se autointitulează Scufița Roșie, călătorește printr-o pădure demonică care se dovedește a fi o sursă de cunoaștere. Fetița, în drum spre bunica ipohondră, întâlnește personaje din basme diferite: un Urs bătrân adormit, pitici care fug de la Albă-ca-Zăpada cea nesuferită, Fata cu Chibrituri – o piromană care provoacă incendii în glumă, Lupul răcit, Baba Cloanța care uită lucruri și Pădurarul pedant Ion Muscă. Fiecare dintre personaje aduce ceva valoros în lumea Mihalincăi.

O ajută să înțeleagă cât de important este respectul față de ceilalți, cât de periculos poate să fie focul, care sunt efectele lăcomiei și contactului cu necunoscuții. Regia urmează convenția unui cabaret: gaguri, umor absurd, construcții comice, scene interpretate simultan, interacțiune cu publicul. Scenografia suprarealistă, în alb și negru, asemănătoare unui thriller, armonizează cu cântecele amuzante. Toate acestea transformă spectacolul într-o formă de amuzament excepțională, atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Spectacolul cu subtitrare în limbă română.

Scenariul și regia: Jerzy Jan Połoński
Scenografia și costumele: Marika Wojciechowska
Muzica:  Michał Kowalczyk
Coregrafia:  Jarosław Staniek
Pregătirea vocală:  Małgorzata Jaworska-Kaczmarek
Distribuție:
Anna Jezierska
Sylwia Nowak / Natalia Wieciech
Jakub Grzybek
Paweł Pawlik

Durată:  75 minute

 

Detalii Eveniment

Data:
Vineri 13 Noiembrie 2015

Program:
18:00:00 - 18:00:00

Orasul:
București

Detalii Locație

Teatrul Tandarica

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Str. Eremia Grigorescu 24

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL