Terapie prin joc cu copilul agresiv. Workshop Brasov

12-13 Octombrie 2019
Brasov

Furie, agresivitate, lipsa de control, impulsivitate – cum ajutam copilul sa depaseasca dificultatile create de aceste trairi?

Terapia prin JOC ofera instrumente si tehnici pentru lucrul cu furia, care permit un acces direct la lumea copilului, iar terapeutul va putea sa ajute copilul sa proceseze dificultatile interioare, sa isi acceseze resursele si puterea personala, sa depaseasca obstacolele si perioadele dificile.

Workshop-ul se va focaliza asupra modului in care psihologii, psihoterapeutii, asistentii social, consilierii, educatorii, etc., pot lucra cu copiii cu nivel ridicat de agresivitate, folosind limbajul lor natural, jocul.

Pe parcursul celor doua zile, va propunem:
– sa exploram agresivitatea si aspectele sale biologice, psihologice, sociale – in legatura cu stadiile de dezvoltare ale copilului
– sa invatam metode creative pentru creearea structurilor necesare lucrului cu copilul agresiv (limite si reguli)
– sa folosirm miscarea, jocul senzorial, jocul proiectiv, povestea si jocul de rol, ca instrumente pentru explorarea si procesarea furiei, in lucrul cu copilul
– sa invatam tehnici creative pentru dezvoltarea abilitatilor de autoreglaj ale copilului, pentru cresterea rezistentei la frustrare si dezvoltarea abilitatii de amanare a gratificatiei.

Workshop-ul va fi preponderent practic, astfel incat, la final, veti lua cu voi un set bogat de tehnici si metode terapeutice, ce va va ajuta in lucrul cu copilul agresiv:
– sa stabiliti limite si reguli, concomitent cu o relatie autentica de suport si incredere
– sa sprijiniti copilul sa isi recunoasca furia si sa isi canalizeze energia agresiva
– sa sustineti dezvoltarea abilitatilor de autocontrol ale copilului.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale instrumentelor creative oferite de terapia prin joc este flexibilitatea, care permite interventia in situatii specifice si diferite in care se manifesta agresivitatea (izbucniri impulsive de furie, distrugere de obiecte, bullying, intimidare, conflicte verbale sau fizice, ranire, etc.)

Workshopul va contine doua module de teorie si si sase module de aplicatii practice.

Cui se adreseaza? Tuturor celor care lucreaza cu copii (psihoterapeuti, consilieri, educatori, profesori, asistenti social, etc.)

Cand? Sambata 12 octombrie, orele 10-17; duminica, 13 octombrie, orele 10-16

Unde? Brasov, strada str. Tebea nr. 16

Cat costa? 300 lei. Intrucat numarul de locuri este limitat, inscrierea se va face in ordinea trimiterii e-mailurilor.

Cine sustine?

Formator: Ioana Șerb, psihoterapeut, supervizor si formator in Terapie prin Joc si Dramaterapie, cu o experienta de lucru de peste 10 ani. Ea este presedinta Asociatiei de Terapie prin Joc si Dramaterapie din Romania si vice-presedinta Federatiei Europene de Dramaterapie.

Informatii si inscrieri: Ioana Serb, 0751093620, [email protected]

Va asteptam cu drag!


 RECOMANDARE

Detalii Eveniment

Perioada:
12-13 Octombrie 2019

Ora incepere:
10:00

Ora terminare:
16:00

Orasul:
Brasov

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Brasov!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL