Tradiții și Flori de Sărbători, Ediția a XI-a. Târgul Oficial de Paște al Capitalei în Parcul Regele Mihai I

07-17 Aprilie 2023
București

𝗣𝗿𝗶𝗺𝗮̆𝗿𝗶𝗮 𝗠𝘂𝗻𝗶𝗰𝗶𝗽𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗕𝘂𝗰𝘂𝗿𝗲𝘀̦𝘁𝗶, 𝗽𝗿𝗶𝗻 𝗖𝗥𝗘𝗔𝗥𝗧 – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, organizează în perioada 𝟬𝟳 – 𝟭𝟳 𝗮𝗽𝗿𝗶𝗹𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟯, cea de-a XI-a ediție a Târgului oficial de Paște al Capitalei, 𝗧𝗿𝗮𝗱𝗶𝘁̦𝗶𝗶 𝘀̦𝗶 𝗙𝗹𝗼𝗿𝗶 𝗱𝗲 𝗦𝗮̆𝗿𝗯𝗮̆𝘁𝗼𝗿𝗶, în 𝗣𝗮𝗿𝗰𝘂𝗹 𝗥𝗲𝗴𝗲𝗹𝗲 𝗠𝗶𝗵𝗮𝗶 𝗜, între intrarea Charles de Gaulle și Expo Flora, pe aleile principale.

Evenimentul cultural se adresează bucureștenilor, dar și turiștilor, și își propune să valorifice arta populară și tradițiile autentice, adunând producători și meșteșugari din toate colțurile țării, care folosesc cu mândrie tehnicile de lucru și rețetele românești moștenite din familie.

𝗜̂𝗻 𝗳𝗶𝗲𝗰𝗮𝗿𝗲 𝘇𝗶, 𝗶̂𝗻𝘁𝗿𝗲 𝗼𝗿𝗲𝗹𝗲 𝟭𝟬:𝟬𝟬 – 𝟮𝟭:𝟬𝟬, vizitatorii vor putea descoperi, la cele peste 75 de căsuțe din cadrul evenimentului, obiecte meșteșugărești și produse culinare. În cadrul târgului, publicul va găsi sute de produse tradiționale, precum ouă încondeiate și decorate tradițional, ii, icoane pictate, obiecte din piele, ceramică, sticlă și lemn, accesorii și bijuterii și decorațiuni pentru masa de Paște, cozonaci, prăjituri de casă, pască, produse apicole, dulcețuri și zacuști.

De asemenea, timp de unsprezece zile, meșterii populari vor dezvălui, în spațiul expozițional, secretele tehnicilor folosite, publicul având ocazia să participe la demonstrații de încondeiere a ouălor de Paște, de realizare a unor obiecte și decorațiuni din pănușă sau de prelucrare a lemnului.

Copiii sunt așteptați și ei în cadrul evenimentului pentru a lua parte la atelierele de creație, unde vor avea oportunitatea de a realiza decorațiuni tematice.

Târgul de Paște reprezintă, în fiecare an, un bun prilej de redescoperire a creațiilor autentice românești și de păstrare a tradițiilor și a identității în mediul urban.

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

𝗜𝗻𝘁𝗿𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗹𝗶𝗯𝗲𝗿𝗮̆.

Detalii Eveniment

Perioada:
07-17 Aprilie 2023

Orasul:
București

Detalii Locație

Parcul Parcul Regele Mihai I al Romaniei (fost Herăstrău)

Județ:
Sector 1

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Sos. Nordului 7-9

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL