Ucenicul Vrajitor. Carte pentru copii de Ileana Vasilescu

Tocmai am citit o carte pentru copii – Ucenicul Vrajitor – pe care as incadra-o in seria „Carti cu pilde”. Nu este pentru varsta de 2.5 ani, dar probabil ca peste 1-2 ani va fi si fetita mea receptiva la mesajele din carte.

Sunt intr-o permanenta cautare de carticele pentru fetita mea de 2 ani si jumatate si de multe ori am dat tarcoale raioanelor de carti de povesti, insa cu greu gasesti povesti adecvate acestei varste.

Caci, sincer, inca nu-i pot citi Capra cu trei iezi sau Scufita rosie, ambele mi se par foarte dure si cred ar afecta sensibilitatea copilului.

Tocmai am citit o carte pentru copii – Ucenicul Vrajitor– pe care as incadra-o in seria „Carti cu pilde”. Nu este pentru varsta de 2.5 ani, dar probabil ca peste 1-2 ani va fi si fetita mea receptiva la mesajele din carte.

Ce invatam din Ucenicul Vrajitor, de Ileana Vasilescu ?

Eu as spune ca aflam principii de educatie a copiilor. Iar invatatura „concentrata” pentru cei mici este legata de ordinea in lucruri, cat de importanta este aceasta si ce efecte negative poate aduce dezordinea.

Daca aveti copilasi care-si imprastie lucrurile peste tot (si cine n-are!? ), ar fi interesant de vazut efectul acestei povesti.

Ce mi-a placut cand am citit cartea este ca am simtit-o cum „curge”, ca un rau, in timp ce iti transmite valorile importante ale vietii. M-a vrajit prin simplitate si intelepciune. Autoarea a gasit modalitatea de a transmite printr-o poveste idei despre educatia sanatoasa a copiilor.

Cartea iti ofera si o stare de pace, caci tema principala nu este lupta dintre bine si rau, cel putin eu nu am perceput asa. Chiar daca la un moment dat apare in peisaj Vrajitoarea cea Rea, nu simti nici o emotie negativa, nu cred ca e posibil ca un copil sa simta frica atunci cand citeste pasajele despre Vrajitoare. Dar stim cu totii, copiii percep altfel lucrurile decat le percem noi, adultii….Cand o sa am si feedback-ul fetitei mele, vi-l transmit, poate intr-un an, poate mai curand 🙂

De unde puteti cumpara cartea ?

Comenzi se pot face pe pagina de facebook a Editurii Creanga Fermecata.

Va recomandam si alte carti de suflet de la Editura Creanga Fermecata:

Surasul Cerurilor

3 Povesti cu ingeri

Arta de a mustra sau Despre lumina si iubire

Tip selectie: Pe incercate

Articol scris de Zina Nichita.

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

1 COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU