Utopica – expoziție interactivă la Conacul Golescu-Grant

10-31 Octombrie 2019
București

UTOPICA este o expoziție desfășurată într-un spațiu intim al Conacului Golescu-Grant – Centrul de Recreere și Dezvoltare Personală al DGASPC Sector 6, așa că recomandăm vizitarea cu familia sau în grupuri de maxim 15 persoane (copii + adulți).

Ne adresăm tuturor copiilor, mici și mari, cu vărsta peste 7 ani și o dedicăm tuturor celor care vor să schimbe ceva. Celor care au ceva de spus. Care visează cu ochii deschiși.

Și pentru că ne place să răsturnăm lumea, să o scuturăm bine-bine și apoi să o rearanjăm prin ochii copiilor, UTOPICA nu are bilet de intrare, ci BILET DE IEȘIRE. Doar parcurgând cele șase zone interactive, participând la jocurile pe care ți le propunem, întâlnindu-te cu UTOPICA și PLICTISITA poți afla care e prețul adevărat al ieșirii din realitate.

„Cum este lumea ta ideală?” „O lume în care sunt ascultați copiii!”

Vă invităm să vă ascultați copiii și să porniți alături de noi în călătoria prin ideal, perfect, de vis. Astfel încât împreună să fim conștienți și să acceptăm posibilitatea că există alternative mai bune la lumea în care trăim, să ni le imaginăm, să încercăm să le facem să devină reale.

Expoziția interactivă UTOPICA este alcătuită din șase zone interactive care invită gradual vizitatorul să observe, să asculte, să înțeleagă, să participe, să interacționeze cu obiecte sau cu alți vizitatori, să acționeze, să se relaxeze, să reflecteze.

Ea se dezvălui pe mai multe niveluri. Regăsim lumea miniaturală formată din patru stații (Casa, Strada, Școala și Muzeul) la care au fost adăugate alte două opriri (Anticamera Utopiilor/Locul plângerii și Răscrucea). Apoi explicăm utopia în înțelesuri variate disponibile pe parcursul întregului traseu de vizitare și prin punerea la dispoziția vizitatorului a mai multor tehnici artistice.

Utopiile individuale ale copiilor participanți la Tabăra urbană Utopica #prinartă personalizează expoziția și îi dau o voce emoționantă.

Liviu Pop, specialist în arhive sonore, va crea special pentru noi un dispozitiv digital prin care vizitatori vor asculta vocile copiilor vorbind despre lumea ideală.

Cei care ne vor trece pragul vor fi implicați direct, participativ, într-o varietate de activități care să le solicite atenția, spiritul critic, empatia, capacitatea de a colabora, simțul umorului și curiozitatea.

Unde? Conacul Golescu Grant, Aleea Tibles, nr. 64, Bucuresti

# # #
UTOPICA #prinartă

O producție Asociația Da’DeCe
Co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național
În parteneriat cu DGASPC Sector 6

Curatorii expoziției: Matei Câlția și Iulia Iordan
Graphic design: Sorina Vazelina
Instalație sonoră: Liviu Pop
Producție: Bogdan Maltezeanu, Nod Makerspace

Custode: Mădălina Cuțurescu, DGASPC sector 6

Cercetare: Raluca Iacob și Codruța Cruceanu, Asociația MetruCub. Resurse pentru cultură

Comunicare: Roxana Crișan

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.


 RECOMANDARE

Detalii Eveniment

Perioada:
10-31 Octombrie 2019

Ora incepere:
10:00

Ora terminare:
16:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL