Vindecarea Copilului Interior. Workshop pentru Părinți

Sâmbătă 29 Septembrie 2018
București

Aproape toate credințele negative care ne limitează și ne conduc spre o viață trăită în nesiguranță, teamă, neîncredere și/sau neiubire sunt dobândite în copilărie.

De fiecare dată când unui copil i se întâmplă ceva ce nu poate înțelege dar care îi provoacă o durere, evenimentul se transformă într-unul traumatic. O parte din copil rămâne rănită. Partea rănită poate conține calități precum onestitatea, nevinovăția, curajul, bucuria, creativitatea. Ani după incidentul traumatic, copilul acum crescut poate să se simtă vag incomplet și să-și piardă calitățile dezbinate.

O astfel de persoană ar putea să-și petreacă toată viața în căutarea acestor calități în afara ei, încercând să-ți vindece partea rănită adesea prin parteneri romantici, figuri parentale sau proprii copii. Atunci când negăm și nu vrem să auzim vocea copilului care strigă în interiorul nostru, acumulăm un bagaj psihologic greu.

Bagajele neexplorate și nerezolvate ne conduc spre probleme de natură emoțională, disfuncții în relații, boli psihice, emoționale și chiar fizice. De fapt, s-ar putea spune că lipsa de legătură conștientă cu copilul nostru interior este una dintre cauzele majore ale problemelor grave pe care le vedem în societatea de astăzi.

👉Semne că în tine există un Copil Rănit:

• Lipsa constantă de încredere în ceilalți și în viață.
• Sentiment constant de rușine și îndoială.·
• Frica de intimitate.
• Probleme cu autoritatea și ierarhia.
• Obișnuiești să judeci, să critici, să condamni și să-i învinovățești pe alții pentru problemele tale.
• Te lași ușor condus de mânie, resentimente, gelozie, frică, rușine și vină.
• Ai un sentiment constant de singurătate, izolare și separare de toată lumea. ·
• Te simți responsabil pentru faptele părinților și a fraților tăi.

👉Când nu conștientizezi aceste probleme și ignori Copilul Interior:

• Reacționezi exact ca un copil în trup de adult
• Nu poți să te relaxezi și să apreciezi viața.
• Nu ești capabil să gestionezi stresul.
• Nu te simți complet viu
• Iei totul prea în serios, în special înfrangerile și momentele de cotitură.
• Dezvolți comportamente de dependență.

👉Problemele pe care le poți rezolva când decizi să te întâlnești cu Copilul Interior:

✅Depășirea abuzurilor- abuz emoțional, abuz sexual, abuz fizic
✅Depresie și anxietate
✅Probleme de gestionare a furiei
✅Comportament agresiv pasiv
✅Stimă de sine scazută
✅Probleme de abandon
✅Auto-sabotaj
✅Autocritică
✅Dificultăți de relaționare
✅Codependența și lipsa de putere.

Vindecarea Copilului Interior este una dintre cele mai puternice si eficiente metode de dezvoltare si transformare personala. Copilul interior există în fiecare dintre noi, se comportă și reacționează ca atare, este o instanță psihică plină de energie, de creativitate, reprezintă acea parte din noi care exprimă “cele mai profunde nevoi de securitate, încredere, grijă din partea celorlalți, afecțiune și mângâiere”.

Există trei motive principale, pe lângă creșterea încrederii de sine, pentru a începe acest dialog cu copilul nostru interior.

În primul rând, pentru bucuria și liniștea interioară pe care le obținem când ne vindecăm, când rezolvăm, când ne transformăm. Copilul interior, în orice moment, fie se simte iubit, fie se simte respins, abandonat de sinele nostru Adult.

Dacă copilul se simte iubit, putem lucra și ne putem juca cu bucurie și pasiune. Când copilul se simte neiubit, este singur, trist, speriat, panicat, deprimat și se simte ca un gol în interiorul nostru.

În al doilea rând, sunt momente în viață când suntem în conflict cu alte persoane sau ne lovim de evenimente dureroase și experiențe traumatizante. Avem nevoie ca toate resursele noastre interioare să se afle în echilibru mai ales în aceste momente.

Dialogul ne ajută să ne păstrăm resursele active. Când ne simțim puternici, când ne simțim iubiți și acceptați ne înțelegem mai bine cu ceilalți și gestionăm mult mai eficient efectele inevitabile și dureroase ale vieții.

În al treilea rând, putem vindeca durerile și traumele trecutului, atât credințele limitative, greșite pe care ni le-am format despre noi înșine, cât și modul în care vedem lumea și ne raportăm la amintirile dureroase din viața noastră.

Problema nu este că în trecut am fost răniți, viața în sine înseamnă și durere, problema este că pentru a ne apăra de suferință am învățat să ne închidem și ne-am creat idei false despre propriul sine. Și fără să ne dorim, am învățat să ne tratăm în moduri care încă ne provoacă durere. Putem învăța acum adevărul despre noi înșine și putem învăța acum să ne tratăm mai bine.

Dialogul cu copilul interior ne poate ajuta să ne desprindem de trecut și să ne privim în prezent cu mai multă blândețe și înțelegere. Și când ajungi să te privești pe tine cu acceptare și iubire, ajungi să privești întreaga lume cu empatie și compasiune.

👉 Beneficii ale vindecării Copilul Interior:

• Te simți complet, echilibrat, stabil.
• Te eliberezi de trecut și începi cu adevărat să-ți traiești viața
• Începi să simți libertatea de exprimare
• Îți vindeci relațiile și începi să construiești relații sănătoase, benefice.
• Te eliberezi de dependețe emoționale, fizice și mentale.
• Devii un părinte mai conștient pentru copilul tău/ îți rezolvi probleme cu copii tăi.
• Începi să resimți natural miracolul, spontaneitatea si optimismul

Cine sunt Trainerii?

ANGELA NUȚU (www.angelanutu.com)

Angela Nuțu este Vicepreședintele Asociației Române de Hipnoză, trainer internațional, psihoterapeut și coach. In prezent își pregătește doctoratul în cadrul UMF Carol Davila, specializare psihologie medicală.
Angela Nuțu are o vastă experiență în domeniul trainingurilor și al comunicării cu echipe și grupuri. Experiența sa vastă cuprinde NLP, Hipnoză, Coaching, Terapie Subliminală, Human Synergistics, Tiny Habits, Psihoterapie.

EUGEN POPA (www.eugencpopa.ro)

Eugen Popa este Președintele Asociației Române de Hipnoză, trainer și speaker internațional.
Eugen Popa susține traininguri și workshopuri în Asia, Statele Unite ale Americii, Brazilia și Europa. De-a lungul carierei s-a specializat atât în metode de terapie și dezvoltare personală Occidentale (Hipnoză, Coaching, NLP, Mindset, Habits, Psihologie Pozitivă) cât și Orientale (Meditație, Yoga, Spiritualitate).

Te invităm să te reîntâlnești cu Copilul Tău Interior 😊

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 29 Septembrie 2018

Program:
09:00 - 17:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL