Ziua Păsărilor în Codrii Iașilor | 6 aprilie

Sâmbătă 06 Aprilie 2024
Iasi

Știți că doar noi, la Iași, continuăm și în acest weekend să sărbătorim Ziua Păsărilor (1 aprilie), nu-i așa?

De data aceasta vă invităm sâmbătă, 6 aprilie 2024 la un tur ornitologic în Codrii Iașilor, deschis tuturor – fie ei ornitologi începători sau avansați sau doar cei care cochetează cu ideea de a se îndrăgosti (iremediabil) de păsări.

Ne reîntâlnim pe #TraseuTematicCodriiIasilor, unde ne va fi ghid doamna conf dr. Carmen Gache, coordonatoarea SOR Iasi, căreia i se vor alătura voluntari ai sucursalei SOR sau ai Codrilor. Rezervația Repedea și zona de pădure de lângă este o zonă propice cu habitate diverse, numai bună pentru a începe sau continua să învățăm despre lumea păsărilor. Această perioadă a anului este poate cea mai propice multiplelor observații ornitologice: pădurea încă nu și-a pus straiele de frunze – care ne permit mai greu să vedem păsările, înaripatele au început a reveni acasă – migrația de primăvară, și, în plus, multe sunt în perioada nupțială – atunci când veșmintele lor, cânturile și dansurile nupțiale sunt fascinante de urmărit.

Plimbarea este deschisă adulților si copiilor răbdători pentru că observațiile – inclusiv ascultarea trilurilor – presupun liniște si uneori așteptări de câteva minute.
Pentru o bună desfășurare, vom limita numărul de participanți la 40. Înscrieţi-vă aici (vom trimite confirmările/infirmările cel târziu vineri spre seară):
https://forms.gle/PSXU7TPhhGFQ2m4Y7 Membrii activi ai unuia dintre cei 3 organizatori vor avea prioritate la participarea la acest eveniment.

Recomandăm să luați la voi (sau împrumutați) un binoclu sau un aparat foto cu teleobiectiv pentru a vă putea bucura de toată splendoarea înaripatelor.

Ne încălțăm și îmbrăcăm sportiv, avem o pălărie de soare și luăm o sticlă cu apă la noi. Bifați participarea și aici pe eveniment pentru a primi actualizările și urmăriți și pe grupul Codrilor. În caz că vremea nu va fi propice, vom reprograma evenimentul.

Detalii: https://www.facebook.com/events/733716888931879/

📍Dealul Repedea – Vezi pe hartă/traseu

TOATE EVENIMENTELE


⚠️ GOKID.ro este portal de promovare de evenimente și activități pentru copii. În cazul anulării sau amânării evenimentelor recomandate responsabilitatea aparține organizatorilor. Vă rugăm să contactați organizatorii pentru confirmarea desfășurării evenimentelor la datele anunțate. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă dorim să vă bucurați de evenimente cât mai reușite!

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 06 Aprilie 2024

Program:
De la 09:00

Orasul:
Iasi

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Iasi!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL