Zoologie distractiva.Nomenclatura stiintifica la Muzeul Antipa

Sâmbătă 26 Octombrie 2013

Conferintele din ciclul ” La Antipa, in spatele usilor inchise” continua. Zoologie distractiva: Nomenclatura stiintifica va asteapta  la Muzeul Antipa

Afis_Zoologie_distractiva_nomenclatura_stiintificaSâmbătă, 26 Octombrie 2013, începând cu ora 11.00, vă invităm în Sala Multimedia pentru a  participa la conferința intitulatăZoologie distractivă: nomenclatura ştiinţifică”, susținută de către dr. Luis POPA, specialist în biologie molecular.

Latimeria chalumnae, cea mai importantă descoperire zoologică a secolului al XX-lea, fosilă vie, un pește care a trăit și pe vremea dinozaurilor și care supraviețuiește și astăzi, ascuns în adâncul Oceanului Indian.

…”Era seara zilei de 23 decembrie 1938, cu o zi înainte de Ajunul Crăciunului. Domnișoara Margorie Courtenay-Latimer, muzeograf la un mic muzeu aflat pe coasta Oceanului Indian, în Africa de Sud, se pregătea să plece acasă, când primi un telefon de la căpitanul unei nave locale de pescuit.

Acesta prinsese ceva deosebit la gurile de vărsare ale fluviului Chalumna. Domnișoara Latimer și-ar fi dorit să meargă acasă, să împacheteze cadouri, dar se hotarî să facă un mic ocol prin port. La bordul navei de pescuit găsi „cel mai frumos pește pe care îl văzuse vreodată”. Câteva săptămâni mai târziu, specia nou descoperită a fost botezată spre amintirea locului în care a fost gasită, dar și în cinstea domnișoarei Latimer: Latimeria chalumnae.

Dacă vreți să aflați ce este nomenclatura științifică, iar apoi să depănăm împreună povești ca cea a domnișoarei Latimer, vă așteptăm Sâmbătă, de la ora 11.00, la Muzeul „Antipa”, la conferința Zoologie distractivă: nomenclatura ştiinţifică”.

 

Detalii: www.antipa.ro şi pe pagina de Facebook a Muzeului ”Antipa”: www.facebook.com/muzeulantipa .

Informaţii suplimentare despre programe: dr. Aurora Stănescu, e-mail: [email protected] .

Înscrierea participanţilor se poate face în limita a 70 de locuri la telefon: 021.312.88.26, tasta 5 sau pe e-mail: [email protected] .

Participarea la eveniment se face pe baza biletului de vizitare a Muzeului: elevi şi studenţi – 5 lei, pensionari – 10 lei, adulţi – 20 de lei.

 

 

 

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 26 Octombrie 2013

Program:
11:00:00 - 11:00:00

Orasul:

Detalii Locație

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”

Județ:
Sector 1

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Sos. Kiseleff nr. 1

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din !
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL