10 Idei de Activități de Călătorii și Crafturi pentru Mici Exploratori

E vremea călătoriilor. Fie că plecăm într-o scurtă excursie, o mai lungă vacanță sau doar visăm la acestea, cei mici se vor bucura să petreacă timp în familie având un proiect pe care să îl ducă la capăt. Vezi cele 10 idei adunate de activități de călătorii și crafturi pentru mici exploratori.

🚦

Cronologia unei călătorii

10 Idei Activitati de Calatorii cronologia unei calatorii desenePlecați într-o călătorie mai lungă sau mai scurtă din care vreți să păstrați amintiri de neuitat? Cei mici au nevoie câteodată doar de câteva îndrumări pentru a se dedica unei activități creative. Este și cazul acestei idei care, pe lângă intrumente de scris sau colorat și hârtie, presupune să mai avem o sfoară și suficiente cârlige pentru a agăța amintirile. Dacă mergeți cu mașina puteți agăța sfoara în laterală, de-a lungul ușilor. În funcție de ceea ce văd pe geam sau de evenimentele călătoriei cei mici pot face desene pe care să le păstreze în cronologie. Odată ajunși la destinație sau întorși acasă cei mici vor avea un mic jurnal de călătorie cu ajutorul căruia își vor putea aduce aminte cu ușurință ce au văzut și prin ce au trecut.

Vezi detalii. [EN]

ÎȚI RECOMANDĂM:

7 Locaţii Minunate Încărcate de Istorie de Vizitat în Familie lângă București

88 Animaţii Scurte Premiate cu Oscar. Lista Completă 1931-2020

Vânătoare de comori într-un oraș nou

craftingintherain.com

Vizitați în familie un oraș noul? Câteodată poate fi dificil dacă copilul are chef de joacă și nu e chiar la vârsta la care să admire clădiri. În cazul ăsta e bine să aibă de lucru! Pregătește de acasă una sau mai multe vânători de comori și dacă e posibil dă-i un aparat foto cu care să imortalizeze comorile găsite. Lista poate să conțină: un pod, o pasăre, un restaurant, o plantă locală, o statuie, o biserică, o trecere de pietoni, o mașină roșie, un autobuz, un muzeu etc.

Vezi detalii.  [EN]

Pietre din Vacanță

10 Idei Activitati de Calatorii pietre din vacanta
quarryorchard.blogspot.ro

Nu știu cum de nu m-am gândit la asta până acum! 🙂 Copiii iubesc pietrele și de multe ori se întorc din vacanță cu ceva mai multe exemplare decât ne-am dori. Iată o idee de activitate de călătorie simplă și utilă, care îl va ajuta pe cel mic să aleagă și chiar să păstreze cea mai frumoasă piatră din fiecare vacanță sau excursie în care plecați. Ajută-l să scrie pe ea locul de unde a luat-o și data ieșirii și va rămâne cu o amintire solidă și de neuitat!  🙂

Vezi detalii.

Avion de hârtie cu catapultă

10 Idei Activitati de Calatorii avion de hartie cu catapulta
minieco.co.uk

Acest craft va face orice excursie împreună cu cei mici mult mai distractivă pentru că le va satisface acestora nevoia de mișcare. Nu trebuie decât să alegeți varianta preferată de model de avion de hârtie căruia să îi atașați un elastic care să îl catapulteze cu viteză. O idee preluată din Big Book of Science things to make and do, o carte cu idei inspirate pentru cei mici.

Vezi detalii. [EN]

Hartă colorată din aluat

10 Idei Activitati de Calatorii harta colorata din aluat
kidworldcitizen.org

O idee de craft complexă pentru cei mici pasionați de călătorii și geografie. Copiii se vor bucura să deseneze harta preferată și să o decupeze, după care să frământe cu mânuțele coca ce va lua forma desenului. În final mulajul uscat va fi pictat în funcție de relief iar legenda va face ca harta să fi completă.

Vezi detalii. [EN]

Magneţi din hărţi

10 Idei Activitati de Calatorii magneti din harti
howaboutorange.blogspot.ro

V-ați îndrăgostit iremediabil de un oraș sau o țară vizitată în familie? Cu siguranță va rămas o hartă pe care să puteți identifica unul dintre locurile preferate de acolo. E momentul să creați o amintire pe care să o o vedeți zilnic într-unul din locurile preferate din casă: frigiderul :). Faceți chiar voi un magnet de pus pe frigider decupând o mică parte din hartă.

Vezi detalii. [EN]

99 de Jocuri Distractive din Copilărie. Jocuri în Aer Liber şi de Interior

14+ Muzee Kid-Friendly în București

Pliante sau ghiduri de călătorie

10 Idei Activitati de Calatorii pliante sau ghiduri de turism
layers-of-learning.com

O activitate care îi va da ocazia celui mic să își deschidă propria agenție de turism. Nu trebuie decât să își aleagă destinația de călătorie preferată pe care să o descrie cât mai atrăgător printr-un pliant sau ghid de călătorie. Orice metodă de descriere este binevenită: scris, desen, pictură, colaj Cu siguranță cei apropiați vor găsi un motiv în plus pentru a se reîntoarce la destinație.

Vezi detalii. [EN]

Suporturi de lumânări ornate cu decupaje din hărţi sau cărţi de turism

10 Idei Activitati de Calatorii suporturi lumanari cu harti sau carti turism
craftandcreativity.com

Dacă copilul tău iubește călătoriile se va bucura să aducă la viață imagini pe care le-ați îndrăgit. Fie că sunt clădiri, hărți sau cărți mai vechi de turism, cu o foarfecă, lipici, un pahar și un pic de imaginație puteți creea împreună un suport de lumânări de care să vă bucurați la cină!

Vezi detalii. [EN]

Hartă foto personalizată

10 Idei Activitati de Calatorii harta foto personalizata
cutcraftcreate.blogspot.ro

Pe cât de simplă, pe atât de ieșită din comun este această idee de activitate de călătorie pentru copii și părinți. Dacă un album clasic sau un tablou ți se par plictisitoare, le poți îmbina într-o hartă foto a României cu fotografiile de familie sau cu cele din călătorii. Găsiți o hartă administrativă și tăiați fotografiile preferate în formele județelor. Lipește pe spatele pozelor ace cu mâner sau pioneze pentru a putea înfige imaginile acolo unde se potrivesc.

Vezi detalii. [EN]

Caiet de corespondenţă cu un prieten

10 Idei Activitati de Calatorii caiet de corespondenta
makingmondays.wordpress.com

Vrei să îl scoți pe cel mic din tabletă? Povestește-i despre vremurile în care corespondența se făcea exclusiv prin poștă și copiii se cunoșteau mai bine schimbând oracole! Ajută-l să încerce și el experiența. Va trebui să își aleagă un prieten de corespondență și să pregătească un caiet special pe care să îl personalizeze și în care să se descrie cum știe mai bine. Îl poți ajuta cu un model ca să înțeleagă mai bine ce are de făcut și în plus îl poți încuraja să fie cât mai creativ. Nu uitați să includeți și o invitație pentru corespondent să scrie înapoi. În final veți avea nevoie de un plic pe măsură, de adresa destinatarului și cu un drum la poșta corespondența poate începe! Activitatea poate fi făcută atăt acasă cât mai ales în călătorie, unde cei mici pot descrie ultimele noutăți din vacanță!

Vezi detalii. [EN]

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU