5 Cărți de Joc Speciale pentru Jocuri în Familie. Cum se Joacă și Unde le Găsim

Azi ne-am gândit să vă recomandăm câteva jocuri de societate cu cărți de joc special concepute pentru jocuri originale, care vor distra și vor provoca abilitățile de jucători tuturor membrilor familiei.

De la jocuri de viteză și atenție, la jocuri strategice sau amuzante, aveți de toate pentru toate gusturile! Într-o lume în care tehnologia ne acaparează tot mai mult timpul și atenția, jocurile de societate reprezintă o oază de distracție și interacțiune umană autentică.

Jocurile de societate au existat de sute de ani, fiind o modalitate populară de a socializa și de a petrece timpul liber într-un mod distractiv. În ultimii ani, popularitatea jocurilor de societate a crescut semnificativ, fiind considerate o modalitate excelentă de a ne reconecta cu prietenii și familia, dar și de a ne dezvolta abilități precum gândirea strategică, comunicarea și luarea deciziilor.

RECOMANDARE: 10 Jocuri de Cărţi Îndrăgite de Copii

Unele jocuri de societate sunt mai puțin cunoscute, întrucât necesită cărți de joc special gândite pentru a fi utilizate pentru fiecare joc. Acestea însă aduc o notă de originalitate și varietate în lumea jocurilor și uneori sunt ceva mai atragătoare decât clasicele cărți de joc. Le lăsăm deci la o parte de data aceasta pe acestea din urmă și încercăm ceva nou!

Lista conține:

 1. Dublu sau Nimic – joc simplu de risc și noroc, perfect pentru petreceri cu prietenii sau pentru seri relaxante acasă.

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

2. Dobble – joc de viteză și atenție, în care jucătorii trebuie să identifice imaginea comună dintre două cărți, cât mai repede posibil.

3. Reginele Adormite – joc simplu și amuzant de strategie, gândire rapidă și îndemânare.

4. Păcălici – joc de strategie și noroc, în care trebuie să potrivim culoarea sau numărul de pe cărți

5. Uno – joc de strategie și noroc, în care ai ca scop să scapi de toate cărțile din mână, prin potrivirea culorii sau numărului.

+ BONUS – Surpriză!

5 Cărți de Joc Speciale pentru Jocuri în Familie
Cum se Joacă și Unde le Găsim

1. Dublu sau nimic

+4 ani | 2-4 jucători

Jocul Dublu sau Nimic este o oportunitate pentru cei mici de a învăța numele diferitelor animale într-un mod plăcut și interactiv, în trei limbi.

joc dublu sau nimic
Joc pentru copii Dublu sau Nimic

Pe lângă faptul că este un joc educativ, Dublu sau Nimic ajută și la dezvoltarea unor abilități esențiale precum inteligența, imaginația și gândirea logică. Cine ar fi crezut că o simplă partidă de joc poate avea un asemenea impact asupra dezvoltării noastre cognitive?

Jocul este format dintr-o tablă cu două fețe, 32 de cărți de joc cu animale, 4 pioni de culori diferite, un zar și regulamentul de joc. Numărul de jucători poate varia între 2 și 4. Cele 32 de cărți de joc sunt împărțite în patru categorii, respectiv animale carnivore, animale erbivore, animale de fermă și animale de companie, fiecare carte fiind ilustrată cu un animal specific.

6 Board Games antrenante de jucat in 15 minute in cel puțin 2 jucători de minim 8 ani

Pe fiecare carte sunt afișate denumirile animalelor în limba română, maghiară și engleză, precum și o cifră într-o bulină de culoare diferită pentru fiecare categorie. Jocul are două variante, prima fiind bazată doar pe cărțile de joc, iar a doua necesitând și tabla de joc.

Detalii și preț.

2. Dobble

+8 ani | 2-8 jucători

Jocul Dobble este un joc de atenție și rapiditate distractiv și ușor de învățat, care se joacă cu cărți speciale ce se găsesc în cutia portabilă inclusă.

dobble cum se joacaJocul implică găsirea de imagini comune între cărțile jucătorilor și are multe variante de joc. Iată dintre dintre ele:

 • Distribuire: Cărțile se împart în mod egal jucătorilor cu fața în jos, fiind păstrată o carte care se plasează tot cu fața în jos în mijlocul mesei de joc.
 • Găsirea imaginii comune: jocul începe atunci cartea din mijloc este întoarsă cu fața in sus și apoi toți jucătorii întorc și ei pe față prima carte din propriul teanc.
 • Anunțarea imaginii: Jucătorul care observă că are o imagine comună pe carte cu cea din mijlocul mesei spune numele imaginii și pune cartea peste cartea cu imaginea găsită. Acum noua imagine din mijlocul mesei devine cartea cu care toți jucătorii trebuie să găsească o potrivire de imagine cu propria carte.
 • Continuarea jocului: Jocul continuă în același mod până când toate cărțile sunt folosite.
 • Finalul jocului: Jucătorul care rămâne primul fără cărți este declarat câștigător!

10 Cadouri pentru Copii care Construiesc! Jucării STEM Interactive și Educative pentru Toate Vârstele

Jocul Dobble este ușor de învățat și vine cu 5 sugestii de mini-jocuri: Fill the Well, The Towering Inferno, Hot Potato, Catch them all și The poisoned Gift.

Îl poți cumpăra de aici.

De asemenea, există mai multe variante ale jocului, cum ar fi Dobble Kids, care este adaptat pentru copii mai mici sau Dobble Harry Potter, care are tematica personajelor și obiectelor din universul Harry Potter.

Explicatii mai detaliate despre cum se joacă Dobble mai jos:

3. Reginele Adormite

+8 ani | 2-3 sau 4-5 jucători

Jocul de cărți Reginele Adormite este un joc de cărți speciale, ce implică strategie dar și un pic de noroc.

joc-reginele-adormite cum se joaca gokidCum se joacă Reginele Adormite (Sleeping Queens):

 • Distribuiți cărțile: Amestecați cărțile și distribuiți 5 cărți fiecărui jucător, cu restul cărților formând un pachet.
 • Obiectivul jocului: Scopul jocului este să colectați seturi de cărți de regine adormite și să încercați să vă treziți propriile regine adormite.
 • Reguli de joc: În fiecare tur, un jucător va trage o carte din pachet și va încerca să joace o carte din mână.

20+ Jocuri Simple de Comunicare pentru Drumuri cu Mașina. Joculețe cu Exemple pentru Deplasări cu Copii +3 ani

În funcție de cartea jucată, jucătorul poate face una dintre următoarele acțiuni:

 • Trezește o regină adormită: dacă un jucător are o carte de „Zâmbet magic” sau „Bucurie”, poate trezi o regină adormită. Pentru a face acest lucru, jucătorul trebuie să pună cartea în fața lui și să ia o carte de regină adormită din centrul mesei.
 • Capturează o regină adormită: dacă un jucător are o carte de „Rechin” sau „Dragon”, poate captura o regină adormită de la un alt jucător. Jucătorul trebuie să pună cartea de rechin sau dragon în fața lui și să ia o regină adormită de la un alt jucător.

Jucătorii pot, de asemenea, să joace cărți de acțiune pentru a împiedica alți jucători să trezească sau să captureze regine adormite.

Câștigă jocul primul jucător care:

 • aduna 5 regine sau 50 de puncte intr-un joc de 2 – 3 jucatori;
 • aduna 4 regine sau 40 de puncte intr-un joc de 4 – 5 jucatori;
 • are cele mai multe puncte dupa ce toate reginele au fost trezite.

Poți cumpăra jocul de aici.

4. Păcălici

+5 ani | 2-6 jucători

Pachetul cu cărți de joc inclus în Păcălici conţine 33 de cartonaşe dintre care 32 formează 16 perechi și un cartonaş reprezentându-l pe Păcălici clovnul!

carti de joc pacalici vintageJocul incepe prin impartirea a cate 4 carti pentru fiecare jucator, iar primul jucator isi cauta perechile si le aseaza pe masa cu fata in sus si spune „mai departe”. Daca nu gaseste nicio pereche, ia o carte din pachetul rămas. Dacă nici acum nu reuseste sa faca o pereche atunci spune „mai departe” si este randul jucatorului urmator. Dupa ce sunt trase toate cartile de pe masa, jucatorii incep sa traga cate o carte de la cel din dreapta si incearca sa formeze noi perechi. Primul care isi depune toate cartile castiga, iar daca jocul continua cu mai multi jucatori, acesta se opreste cand unul ramane cu „Pacaliciul” in mana. Cel care pierde poate primi diverse pedepse amuzante.

20 Jocuri de Memorie Distractive pentru Copii de 3-7 Ani

Setul Păcălici Vintage conține o cutie de joc cu 33 de carti, dintre care 32 sunt perechi de personaje masculine și feminine îmbrăcate în costume naționale.

Detalii și preț.

5. Uno

toate vârstele | 2-10 jucători

Jocul de cărți UNO este un joc extrem de popular printre cei mici și mai mari, care implică plasarea de cărți într-o ordine crescătoare sau descrescătoare, în funcție de culori sau simboluri.

uno joc de carti - cum se joaca - gokidIată cum se joacă Uno:

 • Distribuiți cărțile: Înainte de a începe jocul, amestecați cărțile și distribuiți câte 7 cărți fiecărui jucător.
 • Alegeți o carte: Trageți o carte din pachet și plasați-o cu fața în sus pe masă. Aceasta va fi prima carte din teanc.
 • Joacă o carte: Primul jucător aruncă o carte peste cea de pe masă, încercând să facă o potrivire în funcție de culoare, număr sau simbol. De exemplu, dacă prima carte este un 9 roșu, jucătorul poate juca o carte roșie sau o carte cu numărul 9.
 • Urmează jucătorul din stânga: Acesta încearcă să facă o potrivire cu ultima carte jucată.

Folosirea cărților speciale: În timpul jocului, puteți juca cărți speciale UNO, care vă pot ajuta să vă învingeți adversarii. Cărțile speciale includ:

 • Cărți de schimb: schimbă direcția jocului (spre dreapta sau spre stânga)
 • Cărți de suspendare: oprește următorul jucător să joace
 • Cărți de +2: următorul jucător trebuie să tragă 2 cărți din pachetul de cărți
 • Cărți de +4 și schimbare de culoare: Acest tip de carte poate fi jucată oricând și permite jucătorului să schimbe culoarea curentă și obligă următorul jucător să tragă 4 cărți din pachet.

300+ Povești Audio Frumoase – Teatru Radiofonic

Câștigă jocul primul jucător care a rămas cu o singură carte în mână și strigă „UNO”. Dacă un jucător uită să strige „UNO” și este prins de un alt jucător, el trebuie să tragă două cărți din pachet. Primul jucător care joacă toate cărțile sale câștigă jocul.

Jocul de cărți UNO este potrivit pentru jucătorii de toate vârstele și este ușor de învățat.

Cumpără jocul de aici.

+ BONUS:

Dacă vrei să folosești cărți de joc clasice, sau le ai doar pe acestea disponibile, îți propunem un joc mai puțin cunoscut dar simplu și distractiv, ce poate fi jucat cu cei mici.

Vecinul sărăcit (Beggar Your Neighbor)

+6 ani | +2 jucători | cu cărți de joc clasice

Jocul folosește un set de 52 de cărți de joc clasice. Obiectivul jocului este să câștigi toate cărțile din pachet.

carti de joc cum se joaca vecinul saracit

Mesaje de La Mulți Ani și Urări Deosebite pentru Aniversări și Zile de Nume

Cum se joacă Vecinul sărăcit:

 • Amestecați pachetul de cărți și împărțiți întregul pachet cu fața în jos tuturor jucătorilor în mod egal.
 • Fiecare jucător ia pe rând prima carte din propriul pachet și o așează cu fața în sus în centrul mesei.
  • Dacă cartea este o carte cu număr (2-10), runda continuă cu jucătorul următor în sensul acelor de ceasornic.
  • Dacă cartea este o carte cu figuri (valet, damă, popă) sau un as, jucătorul următor este obligat să decarteze și el o carte cu figuri sau un as.
 • În funcție de cartea jucată, următorul jucător are un număr de șanse pentru a arunca o carte cu figuri sau un as:
  • Așii – patru șanse pentru a arunca o carte cu figuri sau un as;
  • Regii – trei șanse pentru a arunca o carte cu figuri sau un as;
  • Reginele – două șanse pentru a arunca o carte cu figuri sau un as;
  • Valetii – o șansă pentru a arunca o carte cu figuri sau un as.
 • Dacă jucătorul următor nu decartează o carte cu figuri sau un as în numărul de șanse alocat, teancul de cărți acumulat în mijlocul mesei este luat de ultimul jucător care a aruncat o carte cu figuri sau un as. Aceste cărți sunt adăugate la baza pachetului jucătorului respectiv.
 • Jocul continuă până când un jucător rămâne fără cărți. Acest jucător este eliminat din joc. Ultimul jucător care rămâne cu cărți este declarat câștigătorul jocului.

150+ Poveşti de Adormit Copii şi Terapeutice | Povestea de Duminică Seara

Explicatii video despre cum se joacă Vecinul sărăcit:

Nu ai deloc sau vrei să îți înoiești pachetul de cărți de joc cu unele rezistente din plastic? Îți recomandăm un set de calitate de aici. Sau poate preferi un set de cărți de joc negre!

RECOMANDARE

Descoperă aventura cu setul jocuri Summer Camp, Backpack Games +8 ani! Inspirat de activitățile din taberele de vară, acest kit îți oferă distracție în aer liber și momente pline de adrenalină. Indiferent dacă ești un mic explorator sau un aventurier curajos, vei găsi în acest set tot ce ai nevoie pentru ore întregi de distracție.

Set jocuri Summer Camp, Backpack GamesCu jocuri precum Mima și Cine sunt?, zaruri fosforescente, carti de joc și multe altele, vei transforma orice excursie într-o experiență memorabilă alături de familie sau prieteni. Setul include și instrucțiuni pentru o varietate de jocuri, de la Crazy Eights și Rummy, până la Beetle și Greedy Pig. În plus, carnetelul pentru scor și creionul te vor ajuta să ții evidența rezultatelor și să te bucuri de fiecare moment al acestor jocuri captivante. Alege setul de jocuri Summer Camp, Backpack Games și creează amintiri de neuitat în timpul aventurilor tale estivale!

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU